5 europskih zemalja za studij u inozemstvu

03.07.2020

Već niz godina Europa nudi studije na visoko rangiranim sveučilištima.


Broji preko stotinjak dostupnih studija, a kako bi ti olakšali pronalazak preddiplomskog ili diplomskog studija u inozemstvu koji je baš za tebe skratili smo popis i nudimo ti kratki pregled najtraženijih zemalja.

Ako želiš popis studija koji je samo za tebe, tvojim željama i preferencijama – javi se našim obrazovnim savjetnicima!

1. Nizozemska

Jeste li znali da je Nizozemska jedna od najboljih zemalja kada je riječ o upravnim i ekonomskim smjerovima? Svoju tradiciju kvalitetnog obrazovanja širi na ostala područja znanosti, tako da vjerujemo da s ovim izborom ne možeš pogriješiti.

Školarine su jedinstvene i iste na svakom sveučilištu! Iznose 2 143 eura, a dodatno ti daju popust od 50% na prvu godinu studija kako bi ti olakšali financiranje studija. No, nisu stali na ovome. U želji da te potaknu na aktivno studiranje, nude ti subvencije i zajmove u iznosu do 800 eura ako radiš više od 56 sati mjesečno.

Nizozemska poznaje dvojno obrazovanje - research universities i universities of applied science. Najveća razlika kod njih je pristup radu: ako te zanima više akademsko obrazovanje i istraživanja – tvoj izbor je definitivno research university poput Tilburg University; a ako si više tip za hands on iskustvo university of applied science je tvoj idealni odabir.

2. Belgija

Belgija je zemlja svjetski poznata po vaflima, pivi i čokoladi. Vjerujem da ste to već znali, ali znaš li da imaju vrlo niske cijene studija? Stoga, Belgija je top zemlja za mnoge inozemne studente, te ju to čini multikulturalnom i višejezičnom sredinom – savršena kombinacija za tvoj budući studij! Bilo da te zanima preddiplomski ili diplomski studij, Belgija je zasigurno iskustvo koje možeš iskusiti samo jednom u svom životu.

Ako te zanima politika, sociologija, poslovni svijet – nemoj čekati, već nam se javi da što prije upoznaš svoj budući studij!

3. Švedska i Danska

Predivne i pomalo hladne, ove dvije skandinavske zemlje nude potpuno besplatne školarine za visoko obrazovanje! Ulažu puno u obrazovanje, pa stoga ne čudi povoljnost studija tamo. Uz to, Danska nudi dodatne financijske potpore u iznosu do 700 eura. Upravo zbog financijskih povoljnosti, mnogi studenti se odluče na studij upravo tamo. Pogodnosti ni tu ne staju, rad na sveučilištima je vrlo individualan, s malim grupama i usmjeren na praktičan rad. Na ovim sveučilištima ćeš imati najmanje monotonog učenja jer se rad više usmjerava na praksu, istraživačke radove, rad u grupi i prezentacije. S ovim izborom ćeš uštedjeti a dobiti visoko cijenjenu diplomu.

Brine te jezik? Razumijemo tu brigu, ali preko 80 posto stanovništva priča engleski jezik, a sveučilište ti nudi mogućnost učenja danskog, odnosnog švedskog u sklopu tvog studija. Obje zemlje nude veliki broj studij na engleskom jeziku.

4. Njemačka

Sve ti se do sada čini predaleko i prehladno? Onda će ti se svidjeti zemlja kobasica, kupusa i piva – Njemačka! Njemačka ti nudi tri vrste obrazovnih institucija: academic, applied science i academics of arts na preko 400 sveučilišta. Posebnost ove zemlje je što pored engleskog jezika, moraš znati i poprilično dobro njemački jezik te pružiti valjanu potvrdu tog znanja.

Kao i Švedska i Danska, nudi potpuno besplatne studije! Nudi studije poput lingvistike, arhitekture, zrakoplovstvo, psihologiju ali i mnoge druge. Blizina Njemačke, toplije temperature, dobra hrana i piće i tvoj studij iz snova čine dobitnu kombinaciju.

5. Austrija

Vjerujem da si bar jednom u životu bio u Beču, prekrasnom glavnom gradu Austrije koji je odlična lokacija za jednodnevne izlete. A jesi li možda zamišljao sebe kao studenta? Austrija također nudi dvojno obrazovanje kao Nizozemska, gdje je 22 sveučilišta research tipa, a 21 applied science tipa (ako su ti nejasni ovi pojmovi baci oko ovdje), a školarina je potpuno besplatna. Što god odlučio, vjerujemo da nećeš pogriješiti – studiji poput turizma, zrakoplovstva, financija, menadžmenta, marketinga, farmakologije mogu upravo biti tvoji budući studiji!

Kako bi osigurali individualni pristup svakom našem klijentu, javi se ovdje za besplatne konzultacije i zatraži obrazovnog savjetnika za svoj jedinstveni popis studijskih programa!
Ključne riječi:

Povezane vijesti

Corvinus University of Budapest – studiji ekonomij...

Oko 11,500 studenata raspoređeno je na 12 institucija sveučilišta pod vodstvom stručnjaka svake discipline. Glavna zgrada ovog skoro stogodišnjeg sveučilišta uvrštena je na...
12.10.2021 Vidi više

Olakšan ulazak u UK svim potpuno cijepljenim građa...

Svi oni koji su potpuno cijepljeni u zadnjih 14 dana, imat će pravo ulaska u zemlju. Među priznatim cjepivima su: Oxford/AstraZeneca, Pfizer BioNTech, Moderna i Johnson & Johnson. Putnici koji pu...
24.09.2021 Vidi više

MODUL University Vienna – sveučilište usmjereno na...

Informiraj se na nadolazećem World Education Fairu, najvećem događaju posvećenom obrazovanju u inozemstvu na ovome području. Sudjelovanje je besplatno, potrebno je samo registrirati se! Zagreb, Hotel...
16.09.2021 Vidi više

Dundalk Institute of Technology – vodeća tehnološk...

Informiraj se na nadolazećem World Education Fairu, najvećem događaju posvećenom obrazovanju u inozemstvu na ovome području. Sudjelovanje je besplatno, potrebno je samo registrirati se! Zagreb, Hotel...
16.09.2021 Vidi više

Fontys UAS – jedno od najboljih sveučilišta primij...

Sveučilište Fontys jedno je od najvećih sveučilišta primijenjenih znanosti u Nizozemskoj koje moraš istražiti, a nalazi se u dijelu Nizozemske koji je okarakteriziran kao brzorast...
09.09.2021 Vidi više

Što je to obrazovno savjetovanje i zašto ga odabra...

Odabir i upis željenog studija u inozemstvu uzbudljiv je, ali i kompleksan proces koji podrazumijeva detaljno informiranje o studijskim programima, obrazovanju u inozemstvu, uvjetima i kriterijima sve...
26.08.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka