Ovo je 10 najpopularnijih studija u Velikoj Britaniji!

24.11.2020

Donosimo 10 najpopularnijih studija u Velikoj Britaniji koji će vas oduševiti!


Studiranje u Velikoj Britaniji je odlična ideja ako ste u potrazi za najboljim sveučilištima i studijem na engleskom jeziku. U nastavku potražite više informacija.

1. Business

Business i menadžment se fokusiraju na planiranje, vođenje i operativno funkcioniranje poslovne organizacije. Studenti će proučavati svaki aspekt poslovanja od financija, marketinga, ljudskih resursa, administracije do stažiranja u poznatim kompanijama gdje studenti mogu primijeniti svoje teorijsko znanje u praksi.

Ovakav studij se nudi na 120 sveučilišta diljem Velike Britanije a prošle godine je čak 50 000 studenata upisalo upravo ovaj studij što ga čini najpopularnijim na većini sveučilišta.

2. Forenzička psihologija

Forenzička psihologija je jedna od disciplina psihologije u kojoj se primjenjuju psihologijska znanja i načela na pravna i forenzička pitanja i postupke, odnosno daju stručno mišljenje o mentalnom zdravlju pojedinaca koji su uključeni u neki pravni postupak.

3. Pravo

Skoro svi studiji prava u Velikoj Britaniji dozvoljavaju studentima da imaju jednogodišnju praksu u firmama ili da iskoriste studentsku razmjenu u toku ovog perioda. Uz pravo, studenti mogu dodati još jednu specijalizaciju poput politike, novinarstva ili poslovanja.

Na ovom studiju studenti će se upoznati s pravnim osnovama, pravnom analizom, steći će iskustvo argumentiranja i pregovaranja. Simulacija sudnice pomaže u ovom procesu učenja, stvarajući iskustvo realne situacije.

4. Ekonomija

London je vodeći svjetski financijski centar i studiranje mnogih teorija te ekonomskih koncepata čiji su korijeni upravo na ovoj teritoriji, mogu biti prednost svakom studentu. Neke od najvećih banaka i računovodstvenih firmi posluju u Londonu, tako da novi diplomci imaju veliki izbor i priliku da upravo ovdje stažiraju i započnu svoju karijeru.

Tijekom studija osnovne vještine koje studenti razvijaju su rješavanje problema, analiza podataka, prezentacijske vještine i druge sposobnosti koje se visoko cijene u današnjim uvjetima poslovanja. S obzirom na to da se engleski smatra jezikom financijskog svijeta, sve prednosti studiranja u Velikoj Britaniji ćete s vremenom iskoristi u svojoj karijeri.

5. Umjetnost i dizajn

Svi umjetnički studiji se osnivaju na studijskom radu bilo da se radi o slikarstvu, izradi instalacija, fotografiji, digitalnim medijima ili dizajnu interijera. Diplomci svoje karijere grade u sferama multimedija, izdavaštvu, oglašavanju, muzejima, galerijama, modnoj ili filmskoj industriji.

6. Informacijske tehnologije (IT)

Britanska sveučilišta i njihova odjeljenja rade istraživanja sa najboljim svjetskim kompanijama i predvodnici su u razvoju informacijskih tehnologija na svjetskoj razini. Novi digitalni alati, programski i razvojni paketi omogućavaju razvoj znanja i sposobnosti u poljima kao što su IT, razvoj igara, softversko inženjerstvo, dizajn i cyber zaštita.

7. Inženjerstvo - strojarstvo i elektrotehnika

Strojarstvo je jedna od grana inženjerstva koja primjenjuje principe fizike i znanosti o materijalima na analizu, dizajn, proizvodnju i održavanje strojnih sistema. Dok se elektrotehnika generalno odnosi na proučavanje i primjenu elektriciteta, elektronike i elektromagnetizma. Pokriva niz podtema uključujući napajanje, elektroniku, kontrolu sistema i telekomunikacije.

8. Politologija

Studij politologije na britanskim sveučilištima studentima pruža razumijevanje različitih političkih sistema, načina na koji se vlade suočavaju s krizama, javnim dugom, ljudskim pravima i prirodi društvenog poretka.

9. Financije i računovodstvo

Ovaj studij ti može pomoći steći jedinstveni uvid i znanje o ekonomiji, matematici, sociologiji i psihologiji. Studenti uče kako pripremiti i tumačiti financijske izvještaje, istovremeno usvajajući teorijsko znanje i razumijevanje vođenja financijskog poslovanja.

Neke od najpopularnijih zanimanja s ovim studijem su u području računovodstva, bankarstva, brokerskog poslovanja, analitičara i mnogih drugih.

10. Biologija

Biologija je znanost o životu i živim organizmima, njihovom životnom ciklusu, prilagođavanju i životnoj sredini. Britanska sveučilišta imaju odlično opremljene laboratorije, tako da studenti uče i rade na opremi koju će koristiti na poslu nakon završetka studija.

 

Studiranje u Velikoj Bitaniji se čini kao dobra ideja? Dodatno se uvjeri ovaj četvrtak na virtualnom sajmu posvećenom britanskim sveučilištima od 13 do 17 h, pronađi sveučilište po svojoj mjeri i prijavi se već danas.

 

Sveučilišta koja sudjeluju na virtualnom događaju:

 

University of Northampton

Arts University Bournemouth

Falmouth University

University of Wolverhampton

University of West of England, Bristol

Anglia Ruskin University

Nottingham Trent University

Brunel University London

University of Essex

Oxford Brookes University

University of East London

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka