Ovo su 10 najboljih sveučilišta u Nizozemskoj!

05.10.2020

Mi ti donosimo popis 10 najboljih sveučilišta u Nizozemskoj koja nude velik broj preddiplomskih, ali i diplomskih studija na engleskom jeziku koji će ti olakšati odabir!


Želiš upisati studij u Nizozemskoj? Saznao si sve o svojim mogućnostima, kako je studirati vani, sve o procesu prijave (ako nisi - klikni ovdje i prijavi se već danas za besplatne konzultacije) i sada samo ostaje odabir sveučilišta u inozemstvu? Mi ti donosimo popis 10 najboljih sveučilišta u Nizozemskoj koja nude velik broj preddiplomskih, ali i diplomskih studija na engleskom jeziku koji će ti olakšati odabir!

1. University of Amsterdam

Glavni grad Nizozemske već je duži niz godina popularna turistička destinacija, no znaš li da je to i omiljen grad studenata koji biraju studij u inozemstvu? Ako želiš nastaviti studij u Amsterdamu, predlažimo ti da baciš oko na University of Amsterdam. Ovo sveučilište je 66. u svijetu na ljestvicama izvrsnosti, treće je najstarije sveučilište i broji preko 24 000 upisanih studenata što ga čini najvećim u cijeloj Nizozemskoj. Posebice se ističe u području humanističkih i društvenih znanosti, te nudi preko 150 programa na engleskom jeziku.

2. Leiden University

Ako tko ima dugu povijest, onda je to Lieden University! Ovo sveučilište je najstarije sveučilište u Nizozemskoj, te je omiljeno nizozemskoj kraljevskoj obitelji. Velika većina političara i poznatih lica u Nizozemskoj pohađala je upravo ovo sveučilište, a jedno od najpoznatih imena koje je na njemu predavalo je svjetski poznati znanstvenik Albert Einstein – koji je veoma volio grad Leiden ali i samo sveučilište. Nude preko 200 programa na engleskom jeziku i dom su studentima iz cijeloga svijeta.

3. Erasmus University Rotterdam

Ovo sveučilište smjestilo se u prekrasnom gradu Rotterdam koji je u zadnje vrijeme sve popularnije mjesto za život, ali i za studij. Dobilo je ime po nizozemskom humanistu, književniku i filozofu Erazmu Roterdamskom. Nude studije u području prava, kulture, zdravstva te ekonomije i menadžmenta. Posebice se ponose ekonomijom jer upravo je prvi dobitnik Nobelove nagrade u području ekonomije, Jan Tinbergen, bio student ovog sveučilišta!

4. Utrecht University

Ovo sveučilište nalazi se u srcu Nizozemske, a jedno je od vodećih sveučilišta. Ono je 75. na svijetu, a broji preko 30 000 studenata i može se pohvaliti s 10 Nobelovih dobitnika. Većina studija na engleskom je na diplomskoj razini, s preko 90 programa, dok na preddiplomskoj razini ima oko 12 programa na engleskom jeziku u području prava, društvenih, humanističkih, prirodnih i upravnih znanosti. Budući da je u srcu Nizozemske, osim bogatog studenskog života, imaš priliku proputovati cijelom Nizozemskom!

5. University of Groningen

S preko 120 programa na engleskom jeziku, preko 6 000 internacionalnih studenata i titulom najboljeg tradicionalnog sveučilišta u Nizozemskoj, ovo sveučilište svakako zaslužuje biti na ovom popisu. Posebno su ponosni na svoju suradnju s drugim sveučilištima, pa tebi kao studentu pružaju priliku da dio svog studija provedeš negdje drugdje u Europi. Dom su bili prvoj nizozemskoj studentici (ikada!), prvom nizozemskom astrounatu i 4 Nobelovaca.

6. Radboud University

Ovo sveučilište nalazi se na 24. mjestu po kvaliteti predavača i ima dugogodišnju tradiciju kvalitetnog obrazovanja. Posebice su usmjereni na istraživanja, pa na kampusu nude preko 14 istraživačkih instituta. Broje preko 20 000 studenata. Ponose se svojim individualnim, multidisciplinarnim pristupom, te nude blisku suradnju s mnogim predavačima, bivšim studentima i poslodavcima.

7. Tilburg University

Kada bi pitali studente i profesore ovog sveučilišta da opišu svoje sveučilište ovo bi vam odgovorili: ''Serving and enhancing society to help citizens''. Osnivač ovog sveučilišta, Martinus Cobbenhagen smatrao je vrlo važnim razumijeti društvo u kojem živimo jer jedino tako ga možemo unaprijediti i pomoći svim potrebitima. Pod motom ''razumjeti društvo'' i dalje se osjeti taj svjetonazor u napretku društva, rješavajući kompleksna socijalna pitanja.

8. Maastricht University

Ovo je jedno od najmlađih sveučilišta u Nizozemskoj. Unatoč tome, ne zaostaju s kvalitetom svojih studijskih programa. Po rang ljestvici najboljih mladih sveučilišta smjestilo se na visokom 6. mjestu. Ponose se visokom stopom zaposlenja koja je preko 90%! Njihovo obrazovanje je usmjereno na Europu, globalizaciju, inovacije, učenje, podizanje standarda života i poticanje znatiželje. Zanimljivo je i da pola njihovih studenata internacionalnih studenata, stoga ne sumnjamo da ćeš se brzo uklopiti u ovu multikulturalnu sredinu.

9. Delft University of Technology

Ako te zanima područje IT-a, tehnologije, elektronike – ovo sveučilište je savršen odabir za tvoj studij u Nizozemskoj! Ovo sveučilište otvoreno je 1842. godine kada je kralj Nizozemske, Willem II, osnovao kraljevsku akademiju isključivo za inženjere. Nakon toga, 1986. godine, dobiva status sveučilišta te je danas jedno od najstarijih i najvećih tehnoloških sveučilišta u Nizozemskoj. Dok su svi diplomski studiji na engleskom, većina preddiplomskih je na nizozemskom. Svoje studente, osim teorije, uče analitičkim vještinama i kritičkom razmišljanju kako bi jednog dana bili visoko samostalni te kompetetni stručnjaci. Tko zna, možda upravo ti budeš odgovoran za novu generaciju automobila ili robota!

10. Eindhoven University of Technology

Pored Delfa, Eindhoven University of Technology je sljedeće tehnološko sveučilište - ovo high-tech sveučilište opremljeno je najnovijom tehnologijom i opremom kako bi ti pružili najkvalitetnije obrazovanje. Uz vrhunsku opremljenost, usko surađuju s industrijom i raznim poznatim poslodavcima, a daju ti i dobar start kako bi ti jednog dana imao svoju tvrtku! Ostvaruju suradnju sa skoro svim visoko rangiranim sveučilištima – Maastrichtom, Radboudom, Utrechtom, Leuvenom (Belgija), Johannes Kepplerom (Austrija) i mnogim drugima.

Ako ti je neko od ovih sveučilišta (ili više njih) zapelo za oko, posjeti World Education Fair:

U Zagrebu, ovu subotu (10.10.) od 11 do 17 h u Hotelu Dubrovnik (dvorane Zrinski i Ban Jelačić);
U Splitu, u nedjelju, (11.10)., Hotel Radisson Blu - dvorana Ballroom od 16 do 20 h;
I Dubrovniku 13.10., Hotel More - konferencijska dvorana od 16 do 20 h.

Tamo te očekuju prezentacije o studiju u Nizozemskoj i besplatne konzultacije s našim obrazovnim savjetnicima.

Sudjelovanje je besplatno, prijavi se putem linka!

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka