EXSPORTISE

Učenje engleskog kroz sport i glazbu

Exsportise

Exsportise

Exsportise je organizacija koja ima preko 30 godina iskustva u pružanju specijaliziranih tečajeva koji kombiniraju sport, učenje engleskog i glazbu. Sport i glazba imaju puno toga zajedničkog - od psihologije koja stoji iza izvedbe pred publikom do zahtjevnih sati vježbanja koji zahtijevaju pribranost i timski rad. U ovoj školi radi veliki broj profesionalaca – trenera i glazbenih stručnjaka - koji će naučiti vaše dijete pobjedničkom stavu. Sami tečajevi održavaju se u pet najpriznatijih internata u Engleskoj.

Škole

Oundle School - najbolja opcija za najstarije (12 – 17 god.)

Ovaj se tečaj održava u internatu i istoimenom gradiću Oundle, oko dva sata sjeverno od Londona. Ova elitna škola izvrsno je opremljena te ima veliki bazen i sportsku dvoranu. Polaznici su smješteni u sobama s 4 ili 6 kreveta, ali postoji i ograničen broj soba s dva kreveta. Za sate jahanja koristi se hipodrom u blizini škole. Organizirani izleti su subotom u zabavni park, a nedjeljom u Cambridge ili Notthingham.

 

Seaford College - 10 – 17 god.

Nalazi se u prekrasnoj prirodi grofovije Zapadni Sussex blizu Brightona. Na površini od 400 jutara ova srednja škola ima odlične sadržaje za učenje i sport: teniski tereni, nogomet, hokej na travi i golf s devet rupa samo su neki od sportova koji se tamo mogu trenirati. Smještaj je u sobama s 3 do 8 kreveta, a za djevojčice postoji ograničen broj jednokrevetnih soba. Izleti se organiziraju do zabavnog parka Brightona i Portsmoutha.

Worth School - 9 – 16 god.

Worth School osnovana je tridesetih godina dvadesetog stoljeća i jedna je od najimpresivnijih privatnih srednjih škola u Velikoj Britaniji. Nalazi se na preko 500 hektara zemlje, 12 min od zračne luke Gatwick, na području Parka prirode High Weald, Worth School impresionira tipičnom britanskom arhitekturom koja je savršeno uklopljena s povijesnim detaljima i modernim sportskim u obrazovnim centrima. Polaznicima na raspolaganju imaju sportske terene za nogomet, ragbi, golf, tenis, dvoranu za kazalište, ples i glazbene priredbe. U blizini je također i hipodrom gdje se polaznike podučava jahanju. Polaznici su smješteni u dvokrevetnim sobama u učeničkim domovima s kupaonicama na katu. Izleti se organiziraju u London, Brighton, u zabavni park i na druga mjesta.

Clayesmore College - najbolji izbor za najmlađe (9 - 15 god.)

Clayesmore College je privatna internatska škola smještena u blizini grada Iwerne Minstera u Engleskoj. Nudi kombinaciju akademskih programa, umjetničkih, sportskih i izvannastavnih aktivnosti kako bi potaknula sveobuhvatni razvoj učenika. Clayesmore College nudi intimno okruženje i opuštenu i prijateljsku atmosferu. Polaznici će imati priliku birati između jahanja, nogometa, košarke, tenisa i multi-activity sports. Škola je moderno opremljena i stvara privlačno okruženje za učenje engleskog jezika. U školi se nalazi i unutarnji bazen, kazališna i sportska dvorana.

Teikyo College - 9 - 15 god.

Teikyo škola se nalazi u prekrasnom ruralnom području u blizini dvorca Windsor i nedaleko od Londona. Uređen zeleni kampus pruža idealno okruženje za učenje i sport. Kampus se sastoji od školske zgrade, smještajnih jedinica (dvokrevetne sobe sa vlastitom kupaonicom), nogometnih terena, sportske dvorane i unutarnjeg bazena. London i Oxford su udaljeni sat i pol od škole, a zračna luka Heathrow samo 25 minuta. Ove godine Teikyo College ne nudi druge sportove osim nogometa.

GENERAL INFORMATION

Dob: 9 – 17 godina ovisno o kampusu
Smještaj: na kampusu
Putuje se:  nedjelja – subota
Nastava:  20 ili 40 šk. sati tjedno
Trajanje: 1 – 7 tjedana
Održava se:  30. lipnja – 10. kolovoza 2024.
Grupe: do 14 osoba
   

 

TEČAJEVI

Engleski i sport, ples ili glazba (9 – 17 god.)


Polaznici moraju imati određenu razinu engleskog kako bi mogli slijediti upute trenera. Nastavni plan i program ima za cilj da podigne razinu jezičnih kompetencija te da uvede u upotrebu vokabular iz sportskih i glazbenih aktivnosti tijekom kojih će se intenzivno vježbati engleski. Svakog radnog dana polaznici imaju 3 šk. sata engleskog i 3 šk. sata glazbenih ili sportskih aktivnosti s profesorima ili trenerima sljedećih aktivnosti: 

 • Tenis
 • Golf
 • Nogomet
 • Jahanje
 • hokej na travi
 • ples
 • ragbi
 • košarka
 • glazba

Ovi tečajevi su za polaznike koji ne žele učiti engleski na klasični način u učionici. Postoje dvije razine tečaja koje ovise o tome koliko ozbiljno polaznik vidi sport kojim se odlučio baviti.

 

Sportska akademija za jedan sport po izboru (12 – 17 god.)
Ovaj tečaj je osmišljen za aktivne sportaše te uključuje ukupno šest sati treninga dnevno jednog sporta, a dostupno je za sljedeće sportove: golf i nogomet. Tečaj uključuje ukupno 40 šk. sati treninga tjedno, a polaznici moraju ponijeti vlastitu opremu.

 

Sport/ples + drugi sport (10 - 16 god.)
Program uključuje 3 sata sporta ili plesa i 3 sata dodatnog sporta. Moguće je birati bilo koji od sportova u ponudi.

 

Glazba + ples/sport (10 - 16 god.)
Za one koji ne mogu odabrati koji bi od svojih hobija najradije igrali, nudi se i kombinirani tečaj pjevanja ili sviranja u jutarnjim satima te treniranja najdražeg sporta u popodnevnim satima.

ARSENAL FOOTBALL DEVELOPMENT

Škola nogometa Arsenal se održava u svih 5 srednjih škola.
Arsenalov nogometni razvojni program pruža vrhunski nogometni trening i iskustvo treniranja za svakog marljivog, predanog igrača. Igrači u programu dobivaju jedinstveni uvid u to kako Arsenal FC trenira svoje mlade igrače u jednoj od svjetski najpriznatijih i najuspješnijih klupskih nogometnih akademija.

Sve treninge vodi odličan tim Arsenal Football Development Head Coaches. Na treninzima rekreiraju sveobuhvatna iskustva profesionalnih igrača i ističu ono što je potrebno za uspjeh na visokoj razini - dajući igračima pravo iskustvo Arsenal Academy. Iskustvo u kampu ima za cilj napredovati svakog igrača u tehničkim, taktičkim, fizičkim, mentalnim i društvenim aspektima nogometa.

 

Arsenal program je namjenjen i za djevojke i za dječake.

U školama Clayesmore, Seaford, Oundle i Worth djevojke i dječaci će trenirati zajedno.

U Teikyo školi treninzi će se organizirati posebno za djevojke.

Sve navedene lokacije pružaju jednaku kvalitetu nogometnih programa - razlikuju se po dobi polaznika i datumima održavanja.

Ovaj program uključuje:

 • 15 sati engleskog jezika tjedno - tri sata dnevno, od ponedjeljka do petka
 • 15 sati nogometnih treninga - tri sata dnevno, od ponedjeljka do petka
 • "Play the Arsenal Way"
 • Prikladno za sve razine sposobnosti
 • Dostupno i za djevojčice i dječake
 • Izlet na Emirates stadion (za one koji borave duže od 1 tjedna)
 • Izvješće o napretku
 • Majca Arsenal Football Development i boca

SPORTSKE AKTIVNOSTI

Svaki tjedan tečaja moguće je odabrati drugi sport i kombinirati tečajeve u tri škole. Troškove premještaja snosi organizacija.

Tenis

Treniranje za polaznike na svim razinama. Vježbanje tehnike, izdržljivosti, snage i brzine. Trenirat će se razne vrste udarca i igranja mečeva s drugim polaznicima.

Golf

Program su razvili ovlašteni PGA treneri posebno za one koji svoje vještine žele usavršiti kroz intenzivne aktivnosti s izvrsnim instruktorima. Trening je posvećen vježbanju raznih vrsta udaraca, uključujući woods, long/short iron + putting. Također se vježba fizika loptice i palice, ciljanje i pravilno držanje.  Seaford Collegea ima 9 rupa, a napredni treninzi se ponekad izvode na terenu s 18 rupa. Analiza igre obavlja se putem specijaliziranog softvera za golf.

Hokej na travi

Učenici su podijeljeni u grupe ovisno o predznanju. Treneri se izmjenjuju svaki sat. Trening je osmišljen tako da učenici razviju snagu, okretnost, individualne vještine, ali i timski rad.

Nogomet

Trening vode stručnjaci školovani u Arsenalovoj nogometnoj akademiji. Aktivnosti usavršavaju različite nogometne sposobnosti, opće poznavanje sporta kao znanosti i stjecanje samopouzdanja. Trening je također pogodan za djevojčice do 16 godina starosti. Svatko dobiva majicu i bočicu s logom Arsenal Football Development. Program uključuje posjet stadionu Emirates.

Jahanje

Program je namijenjen onima koji vole sport i konje. Učenici su podijeljeni u skupine prema iskustvu, visini i težini. Ovisno o razini, polaznike se uči hod, kas, lagani galop, jahanje na neujednačenom terenu, skakanje i održavanje konja. Aktivnosti uključuju i rad s konji ma: vođenje, sedlo, oprema, sigurnost i održavanje grive. Napredni trening također proučava pozicioniranje, stajalište i dobro usmjeravanje konja. Preporuča da se polaznici imaju minimalno jednu godinu iskustva.

Košarka

Program je namijenjen polaznicima koji vole igru i žele poboljšati svoje opće vještine. Tijekom ovog tečaja polaznici vježbaju odskok, rade na brzini, agilnosti, kontroli lopte, driblanju, taktičkoj igri i udaru. Tijekom naprednog treninga polaznike se uči kako poboljšati timsku igru, koordinaciju i komunikaciju između igrača.

Ples

Sati se započinju fitnesom, a sastoje se od učenja različitih stilova poput jazza, suvremenog plesa, street plesa i klasičnog plesa.

Glazba

Glazbeni tečaj vode profesionalni glazbenici i profesori glazbe. Polaznici mogu odabrati između
pjevanja ili sviranja različitih instrumenata - klavira, klarineta, trube, trombona, flaute, bubnjeva, gitare i drugih instrumenata koji su dostupni u školama u kojima se održava tečaj. Radi se u grupama i svaki tjedan se rad predstavlja ostalim polaznicima u školi.

Ragbi

Za ovaj tečaj polaznici moraju imati minimalno 12 godina. Fokus tečaja je kako na fizičkom aspektu igre, tako i na psihološkom. Vježbaju se razne vrste udaraca, vođenja lopte, taktike i strategije igre te se potiče timski rad.

CIJENA UKLJUČUJE

 • Smještaj na kampusu
 • Puni pansion (topli ručak tijekom tjedna i lunch pakete vikendom)
 • Nastavu i aktivnosti prema odabranom tečaju
 • Ispit za određivanje razine znanja, nastavni materijali, diploma
 • 2 cjelodnevna izleta tjedno (bez posljednjeg tjedna)
 • Zabavni program
 • Pranje rublja
 • Stalni nadzor polaznika
 • Upotreba računala i bežičnog interneta
 • Majica s logom tečaja i boca za vodu
 • Zdravstveno osiguranje
 • 24-satni telefon za hitne slučajeve
 • Transfer od/do zračne luke Heathrow pri dolasku od 9 do 15 sati i odlasku od 12 do 17 sati

CIJENE

Tečaj 2 tjedna
Exsportise kamp  3811 €
Exsportise kamp i jahanje 4133 €
Exsportise kamp i multi-Activity Sports 4133 €

Polog za štetu – £ 50 (vraća se na kraju tečaja)


Cambridge Assesment English ispit: 70 € 

U cijenu je uključen transfer od/do zračnih luka Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton i željezničke stanice St Pancras. Transfer je uključen samo u dolasku nedjeljom između 9 - 15h i u odlasku subotom između 12 - 17h.

 

 

Početni datumi

Seaford: Svaka nedjelja od 07. 07. do kraja tečaja 10. 8. 2024.
Oundle: Svaka nedjelja od 30.06. do kraja tečaja 27.07. 2024.
Worth: Svaka nedjelja od 30. 6. do kraja tečaja 10. 8. 2024.
Clayesmore: Svaka nedjelja od 07. 07. do kraja tečaja 10.08. 2024.
Teikyo: Svaka nedjelja od 14. 07. do kraja tečaja 03. 08. 2024.
 

EXSPORTISE

GALLERY

 

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

ZAKAŽI SAVJETOVANJE

Ispuni obrazac i zakaži termin za savjetovanje s našim obrazovnim savjetnikom.

ZAKAŽI

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka