TASIS LUGANO

The American School In Switzerland

TASIS – Lugano

TASIS – Lugano

Škola i smještaj

Glavna zgrada The American School In Switzerlan - TASIS (Američka škola u Švicarskoj) smještena je u slavnoj Villi de Nobili. Polaznici su smješteni na kampusu, u dvokrevetnim i četverokrevetnim sobama sa zajedničkim kupaonicama koje dijele, ili u mini studijima na 2 kata koji dijele s 3 drugih polaznika. Glavni jezik komunikacije je engleski.
 

Sport i izleti

Na kampu polaznicima je na raspolaganju: bazen, sportska dvoranu za aerobik, košarku, nogomet, skvoš, badminton, tenis i odbojku, ateljei za umjetnost i kazalište. Svake večeri se organiziraju zajedničke aktivnosti za sve polaznike kampa: timske i društvene igre, roštilj, disko, International Night, filmska večer. Tijekom vikenda se ide na izlet u Lugano, ali i u dalja mjesta kao jezero Como, Maggiore, grad Torino, Luzern, Bellagio i druga mjesta. Pored toga, obično se zadnja dva dana kampa polaznicima organiziraju i ponude dodatni izleti za dodatnu naknadu na mjesta poput: Firence, Rima, Venecije, i Cote d’Azura.

GENERAL INFORMATION

Dob: 11–13, 14–18 godina
Nastava:  26. šk. sati tjedno/francuskog
engleskog, talijanskog ili njemačkog
Smještaj:  kampus
Putuje se:  ovisi o tečaju
Održava se:  25. lipnja – 13. kolovoza
Grupe: do 12 osoba
   

 

NASTAVA

Jezični modul (11 – 13 god.; 14 - 18 god.)
Tečaj uključuje jezične vježbe na engleskom, francuskom, talijanskom jeziku kroz 20 šk. sati tjedno.

 

STEM (11 – 13 god.)
Kroz ovaj tečaj polaznici poboljšavaju svoje matematičke i znanstvene vještine koje su im potrebne u srednjoj školi, ali i dalje na sveučilištu, a kroz tečaj upotrebljavaju i 3D printer te tako rade na svojim tehnološkim i inženjerskim vještinama učeći u isto vrijeme i o robotici.

 

Arhitektura i dizajn** (14 – 18 godina, 25. lipnja – 21. srpnja)
Polaznici proučavaju klasičnu arhitekturu iz 19. stoljeća, skiciranje i modeliranje te sve to predstavljaju na ljetnom festivalu umjetnosti u posljednjem tjednu tečaja. Polaznici idu i na tematske izlete u Basel, kapelicu u Ronchampu i muzej Vitra Design u Njemačkoj. Tečaj se održava u posebnom studiju i vode ga iskusni stručnjaci.

 

Akademsko pisanje (14 – 18 godina)
Polaznici poboljšavaju svoj stil akademskog pisanja kroz pisanje kritičnih članaka, eseja, itd. Polaznici pored toga provode istraživanje i stvaraju portfelj. Polaznici trebaju imati naprednu razinu poznavanja jezika.

 

International Baccalaureate Prep (14 – 18 godina, 24. srpnja- 13. kolovoza)
Uči se o tri glavne komponente IB programa: teoriji znanja, proširenom eseju i CAS-u, kao i tehnike za uspješno rješavanje programa kao što su postavljanje realnih ciljeva i organiziranje svog vremena.

 

Talijanska kuhinja (14 – 18 godina, 24. srpnja – 13. kolovoza)
Polaznici pripremaju autentičnu talijansku hranu. Posjećuju se tvornice sira i mesa, uči se o različitim začinima, uče se novi recepti, koji polaznici poslije mogu prenijeti u vlastitu kuhinju.

 

Priprema portfelja (14 – 18 god., 25. lipnja– 21. srpnja)
Intenzivni tečaj crtanja nudi mladim umjetnicima jedinstvenu priliku da uče i vježbaju pod mentorstvom poznatog umjetnika iz Firence Basilia de San Juana.

 

Lean Startup Masterclass (14 – 18 god., 25. lipnja– 21. srpnja)
Ovaj je program namijenjen polaznicima koji žele započeti vlastiti posao. Iskusni predavači pokazat će polaznicima kako koristiti nove tehnologije i kako razviti svoje ideje u praksi.

 

Moda i dizajn (14 – 18 godina, 24. srpnja – 13. kolovoza)
Ovaj tečaj upoznaje polaznike s privlačnim i tajanstvenim svijetom mode i tekstilnog dizajna. Polaznici uče o: marketingu, brendingu, psihološkom utjecaju boja, razvoju modnih trendova i još mnogo toga. Polaznici prolaze kroz cijeli proces - od početka stvaranja i rađanja ideje, kroz realizaciju i proces proizvodnje, do prezentacije
finalnog proizvoda. Ovaj program uključuje posjećivanje tekstilnih tvornica u Comu i poznatih, renomiranih modnih kuća u Milanu.

Мjuzikl (11 –13 godina, 14-18 godina)
Program ovog tečaja uključuje: pjevanje, glumu, plesanje i unapređenje umijeća govorenja i govorništva. Dodatno, polaznici uče o nastupu na pozornici, pantomimi, pisanju scenarija i režiranju. Polaznici nastupaju za cijeli kamp na finalnoj večeri.

 

Digitalna fotografija (11–13 godina, 14–18 godina,)
Tečaj o osnovama digitalne fotografije koji predaju iskusni fotografi. Fotografi pokazuju polaznicima i uče ih kako raditi s kompleksnim profesionalnim fotoaparatima i softveru za uređivanje fotografija. Fokus ovog tečaja su: kompozicija, tehničke vještine, slikanje arhitekture i krajolika. Fotoaparati su osigurani u kampu.

 

Mladi pisci (11 – 13 god.)
Ovaj modul zahtijeva minimalnu razinu engleskog od B2. Tijekom tečaja polaznici prolaze kroz poznate engleske romane, a na kraju tečaja svako predstavlja svoj materijal.

 

Day camp* (11 – 13 god.) (14 – 18 god.)
Ovaj modul je svaki dan i uključuje sve aktivnosti i izlete ljetnog tečaja. Ručak i sendviči su osigurani.

 

Nogomet s mladom reprezentacijom “Milana” (11 – 13 god.) (14 – 18 god.)
Jedinstvena prilika koja omogućuje treniranje s mladom reprezentacijom “Milana” pod vodstvom i nadzorom profesionalnih trenera. Nogometni treninzi održavaju se 3 puta tjedno i traju sat i 30 minuta. Polaznici dobivaju dres “Milana”.

 

Košarka s mladim timom “Armani” (11-13 god.) (14-18 god.)
Treneri su profesionalci koji treniraju mladi olimpijski “Armani” tim, a svaki polaznik dobije dres kluba. Trening se održava 2 puta tjedno i traje sat i 30 minuta.

 

Teniska akademija (11-13 godina)
Treninge provode ovlašteni teniski treneri u grupama do 20 osoba. Trening traje sat i pol, 2 puta tjedno, a polaznici dobivaju torbu, majicu, kratke hlače i čarape, no rekete moraju ponijeti od doma.

 

Golferska akademija (11-13 godina)
Ovaj tečaj zahtijeva preporuku ili člansku iskaznicu golf kluba i namijenjen je osobama koje imaju prethodno iskustvo u golfu. Tečaj se odvija dva puta tjedno u grupama od maksimalno 8 osoba. Polaznici će koristi obližnji golf teren i trebaju donijeti vlastitu opremu (cipele i palice za golf).

 

Crossfit (14-18 godina)
Ovaj je program za one koji se žele dovesti u formu s intenzivnim programima vježbanja aerobika, calaneticsa, dizanja utega i još mnogo toga.

CIJENA

 • Smještaj na kampusu
 • Naknadu ovisno o tečaju
 • Puni pansion (topli ručak)
 • Ispit za određivanje razine znanja, nastavne materijale, diplomu o završenom tečaju
   
 • Sportski i zabavni program, izleti
 • Stalni nadzor polaznika
 • Pranje odjeće polaznicima
 • 24-satni telefon za hitne slučajeve
   
 • Osiguranje: zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezgode*
 • Transfer od/do aerodroma u Milanu između 8 i 17h
   

Početni datumi i cijene u kunama:

  3 tjedna:  24. srpnja – 13. kolovoza  4 tjedna: 25. lipnja – 21. srpnja 
Tečajevi 53 655 kn 65 155 kn
Day camp* 32 195 kn 39 095 kn

 

Dodatne nadoplate po želji: 3 tjedna  4 tjedna 
Nogomet s AC Milan  4120 kn 4895 kn
Košarka 3030 kn 3575 kn
Crossfit (14 - 17 g.) 1245 kn 1475 kn
Teniska akademija (11-13 g.) 4275 kn 5050 kn
Golf. akademija (11-13 g.) 2720 kn 3885 kn

 

* Zdravstveno osiguranje za polaznike dnevnog kampa: 935 kn
** Arhitektura i dizajn - dodatna naknada od 5050 kn za materijale i izlete
Nepovratni polog za prijavu: 10 950 kn (odbija se od cijene tečaja)

TASIS LUGANO

GALLERY

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

ZAKAŽI SAVJETOVANJE

Ispuni obrazac i zakaži termin za savjetovanje s našim obrazovnim savjetnikom.

ZAKAŽI

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka