Hotel Institute Montreux | Ljetni kamp za djecu

Ljetni kamp koji nudi uvod u svijet ugostiteljstva i kulinarstva

Hotel Institute Montreux | Ljetni kamp za djecu

Hotel Institute Montreux | Ljetni kamp za djecu

Škola

Hotel Institute Montreux se nalazi u centru Montreuxa, na obali Ženevskog jezera. Kampus se sastoji od 4 zgrade koje su nekada bili hoteli. Cijeli kampus je renoviran i opremljen modernim učionicama i sobama. Jedna od zgrada je uređena i namještena interijerom nekadašnjeg aviona, pa se u njoj nalaze putnička sjedala, motori i krila. Studenti će imati priliku upoznati školu, sadašnje studente i koristiti sve školske prostorije. Svake godine preko 550 studenata iz cijelog svijeta započinju svoj studij na HIM-u. Škola također ima svoju knjižnicu s online katalozima i člancima, te prostoriju s kompjuterima dostupnu svim studentima.

Nastava

Program kombinira učenje uz slobodno vrijeme kako bi polaznici upoznali prednosti studija ugostiteljstva. Preporučeno je da učenici imaju minimalno B1 razinu znanja engleskog jezika ili IELTS 4.5. Polaznici mogu svaki tjedan birati drugi tečaj. 

Smještaj

Dječaci i djevojčice su smješteni zasebno u udobnim dvokrevetnim sobama s vlastitim kupaonicama. Sobe se čiste jednom tjedno. Posteljina i ručnici su na raspolaganju svima koji borave u sobama.

Izleti i posjete

 • Vinarije
 • Tvornica sira
 • Tvornica čokolade
 • Prilika za istraživanje prelijepih jezera i planina Švicarske
   

GENERAL INFORMATION

Dob: 16 – 20 god
Smještaj: na kampusu
Nastava: ovisno o tečaju
Putuje se: nedjelja-subota
Održava se: 30. lipnja – 17. kolovoza 2024.
Trajanje: 1 - 3 tjedana
Grupe: 12 osoba
   

 

WORLD OF HOSPITALITY


Ovaj uvodni tečaj omogućuje studentima bolje razumijevanje golemog svijeta ugostiteljstva. To je trenutno najbrže rastuća industrija na svijetu, s mnogo mogućnosti za karijeru, u različitim domenama. Tijekom vašeg tjedna u Swiss Hospitality Clubu naučit ćete više o ovoj industriji koja se stalno razvija, njezinoj povijesti kao i trenutačnom razvoju. Ono što ćete naučiti bit će vam od pomoći kada dođe vrijeme da započnete svoju karijeru.

 

Trajanje programa: 1 tjedan

Dostupnost programa: od 30.06. - 03.08.2024.

ENTREPRENEURSHIP AND LEADERSHIP

U 21. stoljeću tržište rada se razvija vrlo brzo. U tom duhu sve više mladih bira slobodu, ali i odgovornost poduzetništva. Na ovom programu učiti ćete o poduzetničkom životu i stvaranju vlastitog posla po uzoru na najveće poslovne ljude u povijesti. Koristeći teoretsko znanje, imat ćete priliku razviti svoje ideje u potencijalni projekt. Liderstvo, poznato i kao umijeće utjecaja, nešto je što možete naučiti, razviti i savladati! Ovaj uvodni tečaj ne samo da će vas naučiti više o vama samima, vašem karakteru i onome što je potrebno da budete vođa, već će vas također izazvati na razne načine.
Nastava je organizirana u jutarnjim terminima, od ponedjeljka do petka, svaki dan po 4 školska sata.


Dostupnost programa: 07.07. - 10.08.2024.

WORLD OF CULINARY ARTS

Program ovog tečaja se održava ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom, ujutro i poslijepodne. Srijeda je posvećena izletima po regiji. Činjenica da naši tečajevi svaki tjedan istražuju različite vrste kulinarskih tradicija, otvara naš program studentima za program koji traje od 1 do 3 tjedna. Program tečaja World of Culinary Arts vodi vas u otkrivanje raznih kulinarskih tradicija. Tijekom tjedana učiti ćete o raznim tehnikama za siguran rad u kuhinji, kušati novu hranu i naučiti recepte koje ćete podijeliti sa svojim prijateljima i obitelji.
 

Prvi tjedan posvećen je “europskoj kuhinji”, od pizze do kruha ili čak švicarskog fonduea.

Drugi tjedan vodi vas na svjetsku turneju kroz naš "tečaj svjetske kuhinje".

Treći tjedan posvećen je čokoladi i pecivima, posebno je kreiran za ljubitelje slatkog.
 

Nakon završetka ova tri tjedna, program se ponavlja.
 

Trajanje tečaja: svaki program po jedan tjedan

Dostupnost tečaja: od 30.06. - 17.08.2024.

Poslijepodnevna nastava

 • Modul AQUA VENTURE
  Smješten na obali Ženevskog jezera, Montreux je idealno mjesto za uživanje u aktivnostima vezanim uz vodu. Uz ovaj program, uživat ćete u opuštajućem tjednu sa svojim prijateljima, okruženi prekrasnim pogledima i zabavnim aktivnostima.
  Ponedjeljak - vodeni park. Poslijepodne u vodi, punom brzinom. Aquapark, smješten u Le Bouveret, nudi širok izbor vodenih tobogana i atrakcija.
  Utorak - bazen i plaža. Postoje teške dileme, poput one da li plivati u bazenu ili jezeru. Ako ste u nedoumici, učinite oboje.
  Srijeda - planinarenje. Ništa nije bolje od uzdizanja iznad kampusa i istraživanja okoline. Pogledi koji oduzimaju dah i tipični švicarski krajolici su na dnevnom redu.
  Četvrtak - veslanje u stojećem položaju. Švicarska rivijera je praznik za oči, a još više kada se gleda sa Ženevskog jezera. Naoružani svojim veslom, posjetite na osvježavajući način.
  Petak - termalne kupke u Laveyu. Što može biti ugodnije nego ugoditi sebi? Opuštajuće poslijepodne u prekrasnom spa okruženju.

  Cijena: uključeno u cijenu tečaja
  Dostupnost modula: od 30.6. do 17.8. 2024.
 • Modul ADRENALIN RUSH
  Ovaj program je namijenjen studentima avanturističkog duha, koji vole izazove. Ovaj izazov je s okolnom prirodom, s nevjerojatnim aktivnostima usmjerenim na otvorenom tijekom cijelog tjedna.
  Ponedjeljak - avanturistički park. Postoji nešto za svakoga: od jednostavne šetnje kroz drveće do sportske avanture dana. Zipline, slobodni pad i staza preko rijeke su na meniju.
  Utorak - rafting ili kanjoning (sa stručnim vodičem). Rafting : Ukrcajte se na laganu vožnju. U timovima, jašite niz rijeke švicarskih planina, pokušavajući ostati suhi u brzacima. Canyoning: Vrlo osvježavajući način spuštanja niz planinu. Slijedite vodene putove nizbrdo, sa skokovima, toboganima i spuštanjima.
  Srijeda - planinarenje. Nema ničeg boljeg od uzdizanja iznad kampusa i istraživanja okolnog područja. Pogledi koji oduzimaju dah i tipični švicarski krajolici su na dnevnom redu.
  Četvrtak - dirtscoot ili brdski bicikl. Pravi dar za one koji traže brzinu i uzbuđenje. Ukrcajte se na terensko vozilo, a nagib će učiniti ostalo!
  Petak - Via Ferrata. Izazovite planinu. Vrlo isplativ fizički napor, jer uspon nudi veličanstvene poglede na cijelu regiju.

  Cijena: 157 €
  Dostupnost modula: od 07.07. do 10.8.2024.

 

 • Modul DISCOVER SWITZERLAND 1 & 2
  Ovi programi su napravljeni za one koji žele naučiti više o prekrasnoj Švicarskoj, njezinim jezerima i planinama, kao i kulturnoj baštini.
 • DISCOVER SWITZERLAND 1
  Ponedjeljak - muzej Charlie Chaplin i shopping. Otkrijte Charlieja Chaplina, živopisnu ikonu crno-bijelog filma. Poslijepodne se nastavlja šetnjom gradom.
  Utorak - tvornica čokolade i gruyères. Ovaj izlet zasigurno će biti izvrstan način da otkrijete i uživate u švicarskoj hrani! Bilo da volite slano ili slatko, kušajte švicarske specijalitete tamo gdje se proizvode.
  Srijeda - planinarenje: Ništa nije bolje od uzdizanja iznad kampusa i istraživanja okoline. Pogledi koji oduzimaju dah i tipični švicarski krajolici su na dnevnom redu.
  Četvrtak - ledenjak 3000 s ljetnim sanjkama. Uz pomoć žičara odvažite se na osvajanje vrhova. Nakon vrlo slikovitog uspona, otkrijte krajolik pravog ledenjaka i spustite se niz padinu na ljetnim sanjkama.
  Petak - posjet Olimpijskom muzeju u Lausanni. Otkrijte povijest Olimpijskih igara i njihovo mjesto u našem svijetu.

  Cijena: uključeno u cijenu tečaja
  Dostupnost modula: od 30.6. do 17.8. 2024.

 

 • DISCOVER SWITZERLAND 2
  Ponedjeljak - posjet muzeju nestle hrane uz kupovinu. Interaktivni obilazak povijesti onoga što je na našim tanjurima i još mnogo toga! Nakon posjeta slijedi ugodna šetnja gradom.
  Utorak - posjet vinogradima Lavaux Unesco. Posjetite jedinstveno mjesto, vinograde na strmoj padini koja se spaja s jezerom. Vinogradi Lavauxa dio su UNESCO-ve svjetske baštine.
  Srijeda - planinarenje. Nema ničeg boljeg od uzdizanja iznad kampusa i istraživanja okolnog područja. Pogledi koji oduzimaju dah i tipični švicarski krajolici su na dnevnom redu.
  Četvrtak - aquatis, najveći slatkovodni akvarij u Europi. Krenite na putovanje po svim kontinentima svijeta na ovom jedinstvenom mjestu koje je dom brojnim stanovnicima egzotičnih ekosustava.
  Petak - posjet vojnoj utvrdi Veytaux uz obilazak brodom. Interaktivni posjet mjestu koje je simbol suvremene povijesti i element obrambene strategije Švicarske. Nakon posjeta slijedi vožnja brodom po jezeru.

  Cijena: uključeno u cijenu tečaja
  Dostupnost modula: od 07.07. do 10.8. 2024.

Cijena uključuje

 • Smještaj u studentskom domu
 • Puni pansion radnim danima te polupansion vikendom
 • Tečaj prema odabranom programu
 • Nastavne materijale
 • Diplomu o završenom tečaju
 • Izlete i edukativne posjete
 • 24-satni telefon za hitne slučajeve
 • Povratni transfer Geneva-Montreux

Cijene

  1 tjedan 2 tjedna 3 tjedna
Uvod u ugostiteljstvo / Uvod u kulinarstvo 2696 € 4739 € 6728 €
Poduzetništvo 2696 € 4739 € 6728 €

 

Nadoplate za smještaj

Jednokrevetna soba - 105 € tjedno
Luksuzna dvokrevetna soba - 105 € tjedno
Luksuzna jednokrevetna soba - 210 € tjedno


Nadoplate za module

Adrenalin Rush - 157 € tjedno

 

HOTEL INSTITUTE MONTREUX

GALLERY

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

ZAKAŽI SAVJETOVANJE

Ispuni obrazac i zakaži termin za savjetovanje s našim obrazovnim savjetnikom

ZAKAŽI

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka