HOTEL INSTITUTE MONTREUX

Uvod u svijet ugostiteljstva i kulinarstva

HOTEL INSTITUTE MONTREUX

HOTEL INSTITUTE MONTREUX

Škola

Hotel Institute Montreux se nalazi u centru Montreuxa, na obali Ženevskog jezera. Kampus se sastoji od 4 zgrade koje su nekada bili hoteli. Cijeli kampus je renoviran i opremljen modernim učionicama i sobama. Jedna od zgrada je uređena i namještena interijerom nekadašnjeg aviona, pa se u njoj nalaze putnička sjedala, motori i krila. Studenti će imati priliku upoznati školu, sadašnje studente i koristiti sve školske prostorije. Svake godine preko 550 studenata iz cijelog svijeta započinju svoj studij na HIM-u. Škola također ima svoju knjižnicu s online katalozima i člancima, te prostoriju s kompjuterima dostupnu svim studentima.

Nastava

Program kombinira učenje uz slobodno vrijeme kako bi polaznici upoznali prednosti studija ugostiteljstva. Preporučeno je da učenici imaju minimalno B1 razinu znanja engleskog jezika ili IELTS 4.5. Polaznici mogu svaki tjedan birati drugi tečaj. 

Smještaj

Dječaci i djevojčice su smješteni zasebno u udobnim dvokrevetnim sobama s vlastitim kupaonicama. Sobe se čiste jednom tjedno. Posteljina i ručnici su na raspolaganju svima koji borave u sobama.

Izleti i posjete

 • Vinarije
 • Tvornica sira
 • Tvornica čokolade
 • Prilika za istraživanje prelijepih jezera i planina Švicarske
   

GENERAL INFORMATION

Dob: 16 – 20 god
Smještaj: na kampusu
Nastava: ovisno o tečaju
Putuje se: nedjelja-subota
Održava se: 26. lipnja – 13. kolovoza
Trajanje: 1 - 3 tjedana
Grupe: 12 osoba
   

 

TEČAJEVI

Uvod u ugostiteljstvo

 

Prvi tjedan – Švicarsko ugostiteljstvo
Tijekom nastave polaznici uče o tome kako funkcionira industrija ugostiteljstva te kakva je njezina struktura. Proučavaju se tehnike uspješnog pozicioniranja hotela i restorana. Polaznici rade s profesionalcima koji im pomažu i poboljšati verbalne i neverbalne vještine te se radi na raznim projektima. 

 

Drugi tjedan - Planiranje događaja – obrađuju se sljedeće teme: odabir pravog mjesta, uočavanje trendova, postavljanje proračuna, identificiranje dionika i partnerstava, formuliranje marketinškog plana i upravljanje logistikom.

 

Treći tjedan - Vještine voditelja – Vježbaju se vještine vođenja međunarodnog tima, komunikacijske vještine, sudjelovanje u radionicama razvijanja voditeljskih vještina. Polaznici dobivaju savjete i usmjerenja od profesionalnih savjetnika za upravljanje i poslovanje. 
 

Uvod u kulinarstvo

 

Prvi tjedan – Europska kuhinja – svaki dan se proučavaju karakteristike različitih kuhinja Europe – Italije, Francuske, Norveške, Švicarske i drugih.

 

Drugi tjedan – Kulinarske inovacije i svjetski kulinarski trendovi – polaznici će morati pripremiti plan otvaranja novog restorana te napraviti sve od planiranja jelovnika, kreiranja recepata, dekoracija i interijera, obučavanja osoblja i samog otvorenja restorana.

 

Treći tjedan – Čokolada i slastičarstvo – Ovaj tjedan će se učiti tehnike potrebne za pripremu i izradu raznih jedinstvenih i impresivnih čokoladnih i slastičarskih deserata, uključujući vještine rezbarenja, ukrašavanja i dorade slastica.

Poduzetništvo

 

Prvi tjedan – Poslovno vođenje – Tijekom ovog tjedna proučavaju se različite teme iz područja poslovanja – razumijevanje problema malih, srednjih i velikih poduzeća, izrada poslovnog plana koji uključuje elemente financiranja, marketinga i organizacije rada. Polaznici će raditi sa stručnjacima za poduzetništvo.

 

Drugi tjedan – Inovacije – Tijekom ovog tjedna fokus će biti na inovacijama i kreativnom rješavanju problema. U tečaju sudjeluju poduzetnici i gospodarstvenici koji polaznicima daju praktične savjete.

 

Treći tjedan – Design Thinking – Za vrijeme ovog tjedna proučavat će se ovaj važni pristup razvoju novih proizvoda i usluga koji se može primijeniti jedino ako prvo shvatite potrebe svojih klijenata. Ovaj je proces usmjeren na čovjeka te uključuje razvoj koncepta, primjenjivanje kreativnosti, izradu prototipa i eksperimentiranje.

Poslijepodnevna nastava

→ Modul Otkrij (uz nadoplatu)
Izlet brodom, posjet Olimpijskom muzeju, Muzeju Charlija Chaplina, planinarenje, šetnja područjem Lavauxa, posjet Glacieru 3000 gdje se nalazi poznati most između dva planinska vrha.

→ Modul Inovacije (uz nadoplatu)
Fokus tečaja je na inovativnosti i kreativnom rješavanju problema. U nastavi sudjeluju poduzetnici i gospodarstvenici koji polaznicima daju praktične savjete.

→ Modul Uživaj (uključen u cijenu)
Svaki tjedan organiziraju se različite aktivnosti – sportske aktivnosti, posjete vodenom parku, lagana planinarenja, vodeni sportovi, escape room.

Cijena uključuje

 • Smještaj u studentskom domu
 • Puni pansion radnim danima te polupansion vikendom
 • Tečaj prema odabranom programu
 • Nastavne materijale
 • Diplomu o završenom tečaju
 • Izlete i edukativne posjete
 • 24-satni telefon za hitne slučajeve
   

Cijene

  1 tjedan 2 tjedna 3 tjedna
Uvod u ugostiteljstvo / Uvod u kulinarstvo 19 740 kn 36 855 kn 51 550 kn
Poduzetništvo 23 570 kn 43 885 kn 61 900 kn

 

Nadoplate

Transfer od/do zračne luke Ženeva - 1500 kn povratni transfer
Modul Inovacije - 1350 kn tjedno
Modul Ugostiteljstvo - 1350 kn tjedno
Modul Otkrij - 1725 kn tjedno

 

Nadoplate za smještaj

Jednokrevetna soba - 1160 kn tjedno
Luksuzna dvokrevetna soba - 1160 kn tjedno
Luksuzna jednokrevetna soba - 1920 kn tjedno

 

Upisnina: 765 kn (mora biti plaćena s punim iznosom tečaja, a puni iznos tečaja se mora podmiriti 30 dana od potvrde mjesta na tečaju)

HOTEL INSTITUTE MONTREUX

GALLERY

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

ZAKAŽI SAVJETOVANJE

Ispuni obrazac i zakaži termin za savjetovanje s našim obrazovnim savjetnikom

ZAKAŽI

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka