ECOLE CHANTEMERLE

Kvaliteta podučavanja i obiteljska atmosfera prilagođena svakom učeniku

ECOLE CHANTEMERLE

ECOLE CHANTEMERLE

Škola

Osnovana 1966. godine, Ecole Chantemerle je privatna srednja škola i internat u francuskom dijelu Švicarske, u kantonu Vaud koju vodi obitelj Wegmüller. Tijekom godina, Chantemerle je stekla međunarodnu reputaciju zbog svoje kvalitete podučavanja i obiteljske atmosfere prilagođene svakom učeniku. U toplom i sigurnom okruženju svoje „druge“ obitelji, okruženi prirodom, polaznici ljetnog kampa u ovoj privatnoj srednjoj školi stječu nova iskustva i razvijaju nove vještine te provode ljeto koje ne zaboravljaju cijeli život. Na taj način polaznici ove škole, ne samo da uče strani jezik već postaju i odgovorni i samostalni mladi ljudi, dok proživljavaju nova iskustva i zabavljaju se. Ova škola zbog svoje lokacije na Ženevskom jezeru s jedne strane i s druge strane okružena Alpama, savršen je spoj za učenje i stjecanje novih prijatelja. 
Kako se želi zadržati obiteljska atmosfera, tijekom ljetnog kampa u školi boravi najviše 65 polaznika iz cijeloga svijeta. Na kampusu je 24/7 dostupna školska medicinska sestra, a za polaznike kuha chef Ari, pošto je vrlo bitno da djeca jedu zdravo i raznoliko. 

Slobodno vrijeme i sportovi

Nakon odabranog tečaja, polaznici se mogu pridružiti sportskim aktivnostima (nogomet, odbojka, košarka, tenis, fitnes, streličarstvo, penjanje po umjetnoj stijeni, plivanje, vožnja biciklom), umjetničkim radionicama (plesanje, crtanje, slikanje, kuhanje, slastičarstvo), računalnim radionicama (izrada video igara, 3D printanje i robotika), te aktivnosti u prirodi (kajakiranje, jedrenje, pecanje, kampiranje, zipline). Na izlete se ide u Bern, Ženevu i Basel, a posjećuju se i rudnici soli, tvornica čokolade, Vallorbiske špilje, ovisno o tjednu koji se odabere.

GENERAL INFORMATION

Dob: 6-11, 12-16
Smještaj: na kampusu
Putuje se: nedjelja - nedjelja
Nastava: ovisno o odabranom tečaju
Održava se: ovisno o odabranom tečaju
Trajanje tečaja: 2 – 6 tjedana
   

 

TEČAJEVI

Intenzivni tečaj francuskog, engleskog ili njemačkog jezika od 26.6. do 31.7.

 

Od razine A1 do razine B1 ove tečajeve vode iskusni profesionalci, profesori tih jezika. Radi se posebno na razvijanju gramatike i vokabulara, a govorne vještine se vježbaju putem praktičnih i zabavnih projekata na temama povezanima sa Švicarskom.
 

Književnost, umjetnost i društvo: na francuskom ili naprednom engleskom od 3.7. do 24.7.

 

Vježbaju se vještine pisanja, debatiranja i argumentiranja kroz proučavanje književnosti i društvenih tema. Uče se razvijati, strukturirati i obraniti svoja stajališta i ideje.
 

Ponavljanje gradiva matematike, fizike i kemije za osnovnu i srednju školu od 3.7. do 24.7.

 

Na ovom se tečaju pruža prilika polaznicima da konsolidiraju i ponove gradivo matematike, fizike i kemije te da otkriju nove načine kako da riješe zadatke ili nauče izvode. Učenici se pripremaju za novu školsku godinu te mogu biti na engleskom ili francuskom jeziku.
 

Izumitelji za bolji svijet: Inovacija, vodstvo i izrada start-upova za stvaranje boljeg svijeta od 17.7. do 31.7.

 

U timovima polaznici će simulirati sve faze izrade start-upa: brainstorm, poslovno planiranje, izradu web stranice, intervjuiranje zaposlenika, javno predstavljanje.

DODATNI SPORTOVI

U suradnji s profesionalnim sportskim akademijama polaznicima su na raspolaganju sljedeći sportski kampovi:

DODATNI SPORTOVI

Elitni nogometni kamp Vevey United

Tijekom ovog poludnevnog kampa nogometa kojeg vode profesionalni nogometni treneri, polaznici će moći vježbati svoje nogometne vještine s lokalnim elitnim klubovima tijekom utakmica i turnira.

Košarkaški kamp Thabo Sefolosha

Ovaj cjelodnevni kamp vodi proslavljeni košarkaški igrač Thabo Sefolosha koji je igrao u NBA-u. Vježbat će se dribling, pas, pucanje, skakanje, trčanje i vježbe snage.

Teniski kamp Riviera

Uključeno poludnevno treniranje tenisa koje nadziru ASPT certificirani treneri i stvaraju personalizirani plan treninga kako bi pomogli polaznicima da krenu stopama slavnih švicarskih teniskih igrača.

Golferski kamp de Lavaux

Uključeno je poludnevno treniranje golfa kojeg vodi Alan Johnston, švicarski trener golfa, certificiran of PGA-e.

Škola jedrenja Chablais

Ova se škola održava u suradnji s Cercle de la Voile du Vieux-Chablais, a pogodna je i za početnike i za napredne jedriličare na obližnjem Ženevskom jezeru. Polaznici će istraživati luku Le Bouveret i Motreuxov zaljev.

Škola jahanja La Tour de Peilz

Cjelodnevna škola jahanja pogodna je kako za početnike tako i za napredne jahače. Ovaj je intenzivni trening osmišljen kao najbolji način da se otkrije svijet konja i razvije samopouzdanje tijekom jahanja.

Cijena uključuje

 • Tečaj po izboru
 • Nastavni materijali
 • Smještaj u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama
 • Puni pansion
 • Izvannastavne sportske i društvene aktivnosti
 • Dvodnevni izlet u Europa-Park
 • Nadzor polaznika
 • Transfer od/do zračne luke
 • 24-satni telefon za hitne slučajeve
   

Cijene

2 tjedna 27 600 kn
3 tjedna 36 025 kn
Nogometni kamp, košarkaški kamp, teniski kamp, škola jahanja, škola jedrenja 2685 kn tjedno
Golferski kamp 3835 kn tjedno
Polog 3000 kn od kojih je 350 kn nepovratno

 

ECOLE CHANTEMERLE

GALLERY

OBRATITE SE NAŠEM SAVJETNIKU

ZAKAŽI SAVJETOVANJE

Ispuni obrazac i zakaži termin za savjetovanje s našim obrazovnim savjetnikom

ZAKAŽI

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka