Zagreb je ponovno središte okupljanja najboljih svjetskih obrazovnih institucija

11.10.2023

World Education Fair ove će subote u Zagrebu još jednom okupiti predstavnike najpopularnijih obrazovnih institucija u Europi i šire


Sajam svjetskog obrazovanja Zagreb, poznatiji kao World Education Fair, ove će subote, 14. listopada, u Hotelu Dubrovnik okupiti preko 30 najpopularnijih obrazovnih institucija u Europi i šire i još jednom mladima iz cijele Hrvatske pružiti besplatne savjete o studijskim programima, procesima upisa, financijskim izazovima, stipendijama i mnogim drugim zanimljivostima.

Sajam koji se održava u čak 6 država - Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Rumunjskoj, Bugarskoj i Albaniji, dva puta godišnje, informira preko 30 000 mladih u Europi o svim prilikama i prednostima obrazovanja u inozemstvu te je jedan od najvećih savjetodavnih projekata Europe.

Predstavnici sveučilišta, paneli, radionice i iskustva studenata

Osim klasičnog sajma gdje će se predstaviti institucije iz Nizozemske, Austrije, Švicarske, Njemačke, Španjolske, Velike Britanije i brojnih drugih zemalja, WEF će sudionicima ponuditi bogat sadržaj koji će obraditi teme poput profesionalne orijentacije, financijskih mogućnosti, karijera budućnosti, umjetne inteligencije u budućim zanimanjima i studijskim programima i slične. Na panelima će sudionici moći čuti i iskustva studenata koji studiraju u inozemstvu iz prve ruke, ali i njihovih roditelja.

Sudjelovanje na sajmu u potpunosti je besplatno, a ulaznicu je moguće je preuzeti na linku.

Mlađe generacije sve češće biraju obrazovanje u inozemstvu

Osim što je studij u inozemstvu sve češći izbor mladih hrvata, srednjoškolsko obrazovanje u inozemstvu također je korak na koji se sve češće odlučuju i roditelji  djeca, a s obzirom na to da se radi o sustavima koji nude individualni pristup, mentorstvo te pomoć pri upisu na sveučilište, internacionalno obrazovanje u privatnim školama postaje sve popularnije. Ove će se subote na sajmu predstaviti i dvije vrhunske privatne srednje škole u inozemstvu - Spark School iz Rumunjske te Danube International School Vienna iz Austrije.

Zabilježen je i rast u potražnji usavršavanja jezika u inozemstvu pa se mnogi odlučuju i na ljetne jezične kampove koji osim jezične komponente nude i onu kulturološku te tako djeca i tinejdžeri imaju priliku upoznavati nove ljude, kulture i istraživati svijet oko sebe. Sudionici World Education Faira ove će subote imatipriliku upoznati predstavnika Dusemond Study Programmes jezičnih kampova koji se održavaju u elitnim internatima i sveučilištima diljem Velike Britanije.

Najviše izlagača svakako su predstavnici studijskih programa koji će potencijalnim budućim studentima imati priliku predstaviti svoje programe, a sudionici će imati priliku saznati sve potrebne informacije.

Iz Nizozemske stiže Eindhoven University of Technology koji nudi raznovrsne tehnološke i inženjerske programe od kojih se ističu Automotive Technology te Industrial Design. Fontys University of Applied Sciences smatra se jednim od najboljih sveučilišta primjenjenih znanosti u Nizozemskoj, a predstavit će se i Breda University of Applied Sciences te The Hague University of Applied Sciences.


Iz Švicarske stiže Hotel and Tourism Management Institute Switzerland, vodeće svjetsko sveučilište u polju hotelskog menadžmenta. Njemačko sveučilište Constructor University Bremen privatno je sveučilište broj jedan i međunarodno sveučilište broj jedan u Njemačkoj, a sudionici sajma moći će upoznati i predstavnike s jednog od top britanskih sveučilišta – University of Essex, koje nudi mnoge zanimljive i nekonvencionalne smjerove kap što su Acting, Producing and Stage Management, Childhood Studies, itd.


U Zagreb stiže i jedna od najboljih svjetskih privatnih visokih škola – ESADE Business School. Ova škola nudi biznis programe kao što su Business Administration Law, pravne i ekonomske programe, ali i programe usmjerene na korištenje tehnologija za oblikovanje pravednije i održivije budućnosti poput Transformational Leadership and Social Impact ili BA & AI for Business.
 

Detaljan popis izlagača, studijskih programa i raspored prezentacija moguće je pronaći ovdje. Vidimo se u subotu!

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka