„Učenici trebaju više informacija kako bi odabrali pravo obrazovanje i karijere“: World Education Fair ove godine uz institucije okuplja i istaknuta imena iz poslovnog svijeta

16.03.2023

Program World Education Faira i ove godine učenicima i studentima približava obrazovne te karijerne prilike u inozemstvu. 


Ove subote u zagrebačkom hotelu Sheraton sajam World Education Fair okupit će sveučilišta, srednje škole i jezične kampove iz inozemstva, ali i brzorastuća imena u poslovnom svijetu – Microblink, IT korporaciju s adresama u Zagrebu i New Yorku te CircuitMess mladog Alberta Gajšaka čije STEM igračke pune police u Americi, a Warner Bros. je njegov uradi-sam Batmobile proglasio najinovativnijim proizvodom godine.

„Kako bi odabrali prave srednje škole i studije za sebe, smatram da učenici trebaju više informacija od onih koje čuju u svojoj okolini. Ovo se posebno odnosi na odabir studija. Visoko obrazovanje prvi je korak prema karijernom razvoju pa je stoga ključno razumijevanje karijere za koju se odlučuju. Iskustvo iz prve ruke uvijek je najbolji izvor informacija i zato smo na ovom sajmu okupili obrazovne institucije iz raznih država, poslovne stručnjake koji znaju koje su vještine potrebne za zapošljavanje i karijerni uspjeh te obrazovne stručnjake koji znaju gdje te vještine steći u sklopu obrazovanja“, objasnio je Filip Cirkvenčić, viši obrazovni savjetnik u agenciji IntegralEdu koja i organizira ovaj događaj.

Od 10 do 16 sati posjetitelji će kroz informativne stolove izlagača moći istražiti obrazovne programe u Nizozemskoj, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Švicarskoj, Velikoj Britaniji i Americi. Uz to, paneli i prezentacije bit će usmjereni na vještine koje su potrebne za uspjeh u poslovnom svijetu i karijere budućnosti, iskustva studenata i njihovih roditelja, radionice za stjecanje vještina. 

Sudjelovanje na World Education Fairu je besplatno, za ulaznicu je potrebna samo prijava.

Prilike za uspjeh počinju već pri upisu srednje škole

Velika Britanija i dalje je broj jedan izbor prilikom odabira srednjih škola ili jezičnih kampova u inozemstvu. Na subotnji sajam dolaze neka od najcjenjenijih obrazovnih imena te su za posjetitelje pripremili stipendije za učenike i niže cijene tečajeva jezika za ovo ljeto!

Popis izlagača:
•    Bede’s Summer School, Velika Britanija
•    Kings Education, Velika Britanija
•    Nord Anglia Education, 32 države u svijetu
•    Academic Summer, Velika Britanija i Njemačka

Studentske destinacije za svačije područje interesa

Nizozemska ne prestaje biti broj jedan studentska destinacija za koju se godišnje odluči nekoliko stotina hrvatskih studenata. Kvalitetu sveučilišta u Nizozemskoj dokazuje informacija da je nizozemska vlada morala ograničiti regrutaciju međunarodnih studenata, a glavni razlog je premalo smještajnog kapaciteta za nove studente.

Ova informacija ne znači da više nije moguće upisati studij u Nizozemskoj! Na World Education Fairu možete pronaći informativni stol posvećen isključivo pitanjima o obrazovanju u Nizozemskoj.

Svi oni koje zanimaju druge vrhunske opcije u Europi svakako će profitirati od razgovora s raznim sveučilištima. Zanima vas kulinarstvo, hotelijerstvo ili top menadžment? Pronađite institucije iz Švicarske. Želite američki koncept obrazovanja i diplomu uz niže troškove? Moguće je u Austriji na sveučilištu Webster. Želite studirati biznis u broj jedan poslovnim školama? Pronaći ćete ih na World Education Fairu.    

Popis izlagača:

•    Carinthia University of Applied Sciences, Austrija  
•    Webster Vienna Private University, Austrija  
•    Peek and Cloppenburg, Austrija      
•    ICN Business School, Francuska
•    Munich Business School, Njemačka  
•    Swiss Education Group, Švicarska
•    César Ritz Colleges, Švicarska
•    Culinary Arts Academy Switzerland, Švicarska
•    Hotel Institute Montreux, Švicarska
•    Swiss Hotel Management School, Švicarska
•    Swiss Academy Education, Švicarska

Informativni stolovi:

Srednje škole i jezični kampovi u inozemstvu  
Generalne informacije o studiranju u inozemstvu  
Study in Netherlands  
Study in USA & UK  
Work and Travel & Internship USA  

Popis prezentacija i panela:

10:00 PANEL: Iskustvo roditelja iz prve ruke: Kako je izgledao upisni proces na prestižni St Andrews koji je pohađao i princ William? 
Majka Marija o tome kako je suradnja s IntegralEdu ostvarila san njezinog sina Šimuna koji je upisao trenutno najbolje sveučilište u Europi.

11:00  PANEL: Inspirativni ljudi iz industrije o praktičnim vještinama koje vode do poslovnih prilika.
Uvid u poslovni sektor i zašto praktični model obrazovanja u inozemstvu daje prednost pri zapošljavanju – učenje kroz projekte, prakse, međunarodno iskustvo, cultural awareness.

Panelisti:
Ivana Jurakić, Talent Acquisition Specialist @ Microblink
Albert Gajšak, Co-founder and CEO @ CircuitMess

14:00 WORKSHOP: How to craft a successful Art & Design Portfolio: NABA tips and tricks

Naučite kako napraviti portfolio koji otvara vrata prema najboljim umjetničkim akademijama u svijetu od najbolje akademije u Italiji – Nuova Accademia di Belle Arti uživo iz Milana!

Cijeli program, popis izlagača i prijavnicu možete pronaći ovdje.

Ključne riječi:
studij u inozemstvu

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka