Work and Travel USA – obavijesti iz veleposlanstva!

21.11.2022

Pratite aktualne informacije o Work and Travel USA programu.


U nastavku pročitajte najnovije obavijesti Veleposlanstva SAD-a o datumima i uvjetima za dobivanje vize za Work and Travel USA program 2023.


POČETAK PROGRAMA 10. 6.!

Vrlo važna obavijest iz veleposlanstva! Došlo je do promjene datuma najranijeg početka rada u Americi koji se odnosi na hrvatske studente koji idu na program. 

Od ove godine možete početi raditi najranije 10. 6., raditi maksimalno do 30. 9. i boraviti u Americi do 10. 10.

Svi koji odaberu Self opciju programa, dužni su svoje Job Offere prilagodite tim datumima. Svi koji prekrše to pravilo imat će komplikacije oko ponovnog dobivanja vize ili odlaska u Ameriku. Navedena upozorenja naglašena su u Veleposlanstvu SAD-a.

DOKUMENTI

Američko veleposlanstvo tražit će sve dokumente koje je tražilo i do sada. 

Uz standardnu dokumentaciju u koju će vas uvesti savjetnica za Work and Travel USA program Tea, morat ćete priložiti i indeks ili prijepis ocjena koji mora biti na engleskom jeziku. Također, svi dokumenti koje ćete nositi sa sobom moraju biti prevedeni na engleski jezik. Ništa drugo neće prihvaćati! Nadalje, svi dokumenti moraju biti isprintani (nema pokazivanja na mobitelu). 

Što se tiče radne dozvole (DS-2019), trebat ćete priložiti original, a ne kopiju originala. 

VISA INTERVIEW

Početak intervjua još nije jasno definiran, ali mjesta za intervjue počet će se otvarati sukladno s brojevima prijavljenih studenata za program. Dobra je vijest da neće biti roka do kada primaju studente za intervju, tako da svi oni koji ih ne stignu odraditi u početku, imat će priliku i kasnije (primjerice u lipnju). Svi oni koji imaju poveznicu s Hrvatskom imat će prednost prilikom intervjua.

Svi oni koji su na programu bili 4 puta ili više, teže će dobiti vizu. Naravno, svi se mogu prijaviti za intervju, ali oni koji su u navedenoj kategoriji imat će detaljnije ispitivanje i pregled dokumenata. Isto tako, svi oni koji su prošle godine bili na programu i u Americi ostali duže od dozvoljenog (duže od 10. 10.) imat će detaljnije povjere i teži intervju jer su prekršili pravilo programa. 

Na intervju se treba pojaviti na vrijeme jer ne toleriraju kašnjenje.

Termini za viza intervju ostaju utorkom i četvrtkom u poslijepodnevnim satima. 

DODATNE INFORMACIJE

BLACK FRIDAY POPUST: Do 27. 11. iskoristite 100$ nižu cijenu Work and Travel programa. Rezervirajte termin za konzultacije!

STIGLI SU NOVI POSLOVI: Pogledajte dio poslova koje možete raditi ovo ljeto. Pazite – što se ranije prijavite, to imate veći odabir lokacija i pozicija.


Za sva pitanja ili nejasnoće, javite se Tei na t.ivanic@integraledu.hr ili 091 468 3386! 😊

Ključne riječi:
work and travel usa

Povezane vijesti

Nove informacije o izdavanju viza za Work and Trav...

Predsjednička proklamacija koja je stupila na snagu 22. lipnja 2020., a koja je onemogućila izdavanje J-1 viza potrebnih za odlazak na radni program, nije produžena te je ukinuta 31. ožujka ove godine...
02.04.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka