WORK AND TRAVEL USA: Kako dobiti povrat poreza nakon povratka iz SAD-a? 

26.01.2022

Work and Travel USA – Work and Travel obavijesti / Work and Travel poslovi / Work and Travel cijena / Work and Travel agencije / Work and Travel Hrvatska / Work and Travel popusti – sve informacije na jednom mjestu!


Bili ste na Work and Travel programu u SAD-u? Dakle, sigurno imate zadržani porez, što automatski znači dvije stvari:

•    najvjerojatnije imate određen iznos preplaćenog poreza za koji se možete prijaviti lako, i što je najvažnije, potpuno legalno,
•    kao korak prema navedenom, prema američkom zakonu, poreznu prijavu morate podnijeti nakon završetka porezne godine u kojoj ste bili na programu.

Tu vam je potrebna pomoć nas i naših partnera – agencije TaxReturn4You LLC. Riječ je o poznatoj tvrtki koja se specijalizirala za povrat preplaćenih poreza iz Sjedinjenih Država. TaxReturn4You LLC licencirana je agencija za izradu i podnošenje poreznih prijava direktno od strane IRS-a i nadležnih poreznih institucija SAD-a. Specijalizirani su za podnošenje poreznih prijava za sudionike Work and Travel programa, a mi kao agencija s njima surađujemo nekoliko posljednjih godina. S obzirom na to da smo dobivali vrlo pozitivnu povratnu informaciju naših klijenata o razini i kvaliteti njihove usluge, odlučili smo s njima nastaviti suradnju kako bismo vam omogućili da na najjednostavniji i sigurniji način prođete kroz proces povrata poreza. 
 

Početak procesa povrata poreza

Povrat poreza iz SAD-a je proces koji je obvezan za sve porezne obveznike SAD-a koji su ostvarili dohodak tijekom neke porezne godine, uključujući i J-1 studente, odnosno sudionike Work and Travel programa. Proces povrata poreza započinje početkom svake sljedeće kalendarske godine u odnosu na onu u kojoj je ostvaren dohodak. Porezna godina u SAD-u traje od 1. siječnja do 31. prosinca. Početkom naredne kalendarske godine, a najkasnije do 15. veljače, svaki poslodavac dužan je svojim zaposlenicima izdati i dostaviti W-2 formulare, najvažniji dokument potreban za početak procesa povrata poreza.

Dokumenti koji su vam potrebni kako biste započeli postupak povrata poreza:

•    W-2 formular (službeni dokument koji služi kao izvještaj o plaćama koje su isplaćene zaposlenicima te porezima koji su im zadržani) ili zadnji ček svakog poslodavca kod kojeg ste radili tijekom ljeta,
•    kopija SSN kartice,
•    kopija putovnice i vize za SAD – ako ste putovali na program s Integralom, već ih imamo,
•    kopija DS-2019.

Rok za prijavu 

Rok za podnošenje poreznih prijava je 15. travnja naredne godine od one u kojoj ste ostvarili dohodak. Ako ostvarujete pravo na povrat poreza, rok je 3 godine od toga datuma, odnosno rok za podnošenje porezne prijave za 2021. je 15. travnja 2025. godine ako ostvarujete pravo na povrat poreza. 

Važno je napomenuti da proces povrata poreza ovisi isključivo o brzini kojom IRS te ostale porezne institucije obrađuju zaprimljene dokumente, a da iste uzimaju za pravo odraditi svaki zaprimljeni povrat poreza u razdoblju do 6 mjeseci od trenutka zaprimanja dokumentacije.

Za sve informacije i pojašnjenja slobodno nas kontaktirajte i rado ćemo vas uputiti u sve što trebate znati!
 

Ključne riječi:
work and travel usa

Povezane vijesti

Nove informacije o izdavanju viza za Work and Trav...

Predsjednička proklamacija koja je stupila na snagu 22. lipnja 2020., a koja je onemogućila izdavanje J-1 viza potrebnih za odlazak na radni program, nije produžena te je ukinuta 31. ožujka ove godine...
02.04.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka