Work and Travel USA – često postavljena pitanja #2

30.12.2021

Work and Travel USA – Work and Travel poslovi / Work and Travel cijena / Work and Travel agencije / Work and Travel Hrvatska / Work and Travel popusti – sve informacije na jednom mjestu!


Sljedeće ljeto želiš provesti u Americi radeći i putujući? Zanima te Work and Travel cijena programa ili Work and Travel poslovi koje možeš odabrati?  

Work and Travel USA sjajna je prilika za stjecanje radnoga iskustva, razvoj u multikulturalnoj i dinamičnoj okolini, umrežavanje i poznanstva iz cijeloga svijeta te za putovanje na lokacije iz snova – a u sve ovo i puno više od toga može te uputiti tvoja Work and Travel agencija IntegralEdu!

Nakon prvog dijela, odgovaramo i na drugi dio Work and Travel USA pitanja. Na sva ova i dodatna pitanja možeš dobiti detaljne odgovore kontaktirajući nas i dogovarajući prvo besplatno savjetovanje u našoj Work and Travel agenciji IntegralEdu:

1.    Mogu li ići na Work and Travel program iako sam izvanredan student?

Naravno! Na program mogu ići svi redovni i izvanredni studenti upisani u tekuću akademsku godinu. 

2.    Što ako mi se viza odbije? 

Viza se vrlo rijetko odbije, osim ako se laže prilikom prijave ili nešto slično tome. Ako imaš strah da će se to dogoditi, uzmi naše Full Guarantee osiguranje i, u slučaju odbijanja vize ili osobnog razloga odustanka od programa, vraćamo ti veći iznos sredstava! 

3.    Mogu li na Work and Travel program ići u 7. mjesecu? 

Možeš ići na Work and Travel program početkom 7. mjeseca, ali moraš pronaći poslodavce koji primaju studente u tom periodu. Poslodavci najčešće primaju studente do 30.6., no prva opcija nije nemoguća, iako je izbor malo sužen. 

4.    Što ako nemam radnog iskustva na pozicijama koje poslodavci traže?

Iskustvo za radne pozicije nije nužno. Svaki poslodavac studentu će omogućiti svojevrsnu obuku. Training dio može trajati od jednog pa do tjedan dana, a sve ovisi o poslodavcu. 

5.    Što je sa smještajem?

Neki poslodavci uz ponudu posla osiguravaju i smještaj za svoje zaposlenike. Neki to ne osiguravaju, ali zato ti mi, Work and Travel agencija IntegralEdu, i naše partnerske sponzorske agencije pomažemo oko pronalaska smještaja. Prije odlaska u Ameriku zasigurno ćeš imati sigurnog poslodavca i smještaj! 

6.    Koliko se može zaraditi na Work and Travel USA programu?

Zarada na Work and Travel programu uistinu je individualna. Neki studenti rade i više od jednog posla, ali to je naravno proizvoljno. Na programu se može zaraditi toliko da putuješ, otplatiš sam program i možda nešto uštediš za Work and Travel sljedeće godine.

7.    Koje je najbolje mjesto za raditi?

Vrlo popularna su mjesta uz istočnu obalu. Najbolje mjesto ovisi o tome što preferiraš, more ili planine? Koji ti je plan putovanja nakon radnog dijela programa?

8.    Je li potrebno iskustvo za poziciju Server?

Za poziciju Server, potrebno je imati barem malo iskustva u radu u ugostiteljstvu. Razlog je taj što je pozicija Servera vrlo bitna u cijelom Customer Service procesu, na Americi. 

9.    Kada će biti intervju za vizu?

Intervju za vizu najčešće bude u 3. ili 4. mjesecu. 

10.    Što ako ne prođem Job Intervju?

Nakon što izabereš svojega poslodavca, slijedi Job Interview. Intervju je vrlo opušten razgovor gdje je najvažnije definirati datum početka i kraja rada. Rijetki su oni koji to ne prođu!

11.    Kada je najkasnije za prijaviti se na Work and Travel program?

Sada je najbolje vrijeme za prijavu na Work and Travel! Krajnji rok bio bi kraj 2. mjeseca jer tada ostaje vrlo malo poslodavaca i pozicija te je cijeli proces puno stresniji. 

12.    Treba li biti cijepljen za odlazak na Work and Travel? 

Svi koji idu na program moraju biti Fully Vaccinated, a prihvaćaju se sva cjepiva koje je odobrila Svjetska zdravstvena organizacija. 

13.    Nudite li neku pomoć oko financiranja programa?

Cijena programa nije mala i nastojimo svakome izaći u susret što se tiče plaćanja! Nudimo plaćanje na rate što barem malo olakšava trošak. Osim toga, razne banke nude studentske kredite koji se mogu koristiti i za Work and Travel program. 

14.    Što ako želim ići na Work and Travel, a nitko od mojih prijatelja ne želi ići sa mnom? 

Nema problema! Možemo te spojiti s nekim od naših studenata koji su se već prijavili na Work and Travel program. Vjerujemo da je uvijek lakše ići s društvom, pogotovo na drugi kontinent! 

Odabir odgovarajućeg Work and Travel posla najvažniji je dio odlaska na program. Dogovori besplatne konzultacije s našom savjetnicom Teom i postavi joj sva pitanja na koja želiš saznati odgovor! Uloga Work and Travel agencije IntegralEdu je da ti omogući točno onakvo Work and Travel radno iskustvo kakvo želiš, javi nam se!

Povezane vijesti

Nove informacije o izdavanju viza za Work and Trav...

Predsjednička proklamacija koja je stupila na snagu 22. lipnja 2020., a koja je onemogućila izdavanje J-1 viza potrebnih za odlazak na radni program, nije produžena te je ukinuta 31. ožujka ove godine...
02.04.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka