WORK AND TRAVEL USA: 8 savjeta za uspješan intervju s poslodavcem

15.02.2022

Work and Travel USA – Work and Travel obavijesti / Work and Travel poslovi / Work and Travel cijena / Work and Travel agencije / Work and Travel Hrvatska / Work and Travel iskustva – sve informacije na jednom mjestu!


Dio Work and Travel USA iskustva i procesa prijave intervjui su s poslodavcima. Svi Work and Travel poslovi podrazumijevaju intervju, a uloga nas kao agencije je da za njega budete najbolje moguće pripremljeni. 

Iz tog razloga, donosimo vam 8 savjeta za uspješan intervju:

1.    Prezentirajte se grafički!

Uložite trud u izradu vašega životopisa. Životopis je prva stvar koju poslodavac sazna o vama, na temelju njega stekne prvi dojam o vašim vještinama i sposobnostima te pretpostavi jeste li dobar profil za traženi Work and Travel posao. 

Odaberite odgovarajuću fotografiju, potrudite se u popunjavanju područja koja se odnose na vaše vještine i radno iskustvo, pazite na pravopis! Uz to, kvalitetno napravljen životopis moći ćete koristiti i pri zapošljavanju u Hrvatskoj.

2.    Informirajte se!

Možda jedna od najvažnijih stvari na razgovoru za Work and Travel USA poslove je da ste upućeni. Informirajte se o poslodavcu, lokaciji na koju želite ići, svojoj poziciji i koje obaveze ona uključuje!

3.    Pozadina

Iako će se vaš intervju za Work and Travel poslove odvijati u udobnosti vašega doma, dobra je ideja odabrati dio doma koji najviše podsjeća na poslovni prostor. 
Odaberite neutralnu, urednu pozadinu, prilagodite svjetlo, izolirajte sve okolinske zvukove i pobrinite se da vam je udobno.

Također, provjerite svoje računalo – kameru, mikrofon i zvuk!

4.    Govor tijela

Jedan od najvažnijih elemenata prezentacije. Naš savjet je da se na online intervjuu ponašate kao da ste na intervjuu uživo! 

Uspravite se, imajte siguran stav, cijelo vrijeme održavajte kontakt očima ili, drugim riječima, ne gledajte okolo, ne prekrivajte lice rukama i ono najvažnije – budite nasmiješeni i pozitivnog stava!

5.    Odabir odjeće

Ne morate nositi odijelo ili biti obučeni formalno, ali nemojte se ni pojaviti u trenirci ili pidžami! Traperice i obična majica sjajan su odabir za pristojan, a opušten outfit.

6.    Datumi

Na intervjuu za Work and Travel posao obavezno znajte u kojem ste periodu slobodni za rad! Poslodavci jasno komuniciraju najraniji i najkasniji početak rada, kao i očekivani radni period koji ovisi o lokaciji, tipu posla i atraktivnosti objekta. 

Ako niste sigurni u period koji ste obvezni raditi, konzultirajte se s vašom savjetnicom za Work and Travel USA, Teom.

7.    Nemojte kasniti

Iako unaprijed znate točno vrijeme vašega intervjua, ponekad zna doći do odstupanja jer neki razgovori traju duže, a neki kraće. Naš savjet je da budete online 30 minuta prije početka intervjua te da strpljivo pričekate ako vaš intervju kasni!

8.    Izrazite se najbolje što možete

Intervju za posao na engleskom svakako je izazov, ali ne brinite! Poslodavci su svjesni da vaš engleski nije kao onaj izvornih govornika i to ne predstavlja nikakav problem. Uostalom, jedan od razloga za odlazak na Work and Travel program je usavršavanje jezika!

Ono što je važno jest da razgovarate razumljivo i ako niste čuli ili razumjeli pitanje, ne ustručavajte se zamoliti da vam ga poslodavac ponovi.

PRO TIP: Na kraju intervjua obavezno postavite pitanja o radnom mjestu/poziciji/lokaciji – tako pokazujete interes i da ste proučili lokaciju na koju idete!

Imate dodatna pitanja? Javite se Tei na 091 468 3386 ili t.ivanic@integraledu.hr i ne zaboravite – prijave na Work and Travel USA program traju još samo 2 tjedna! Požuuuuurite!

Povezane vijesti

Nove informacije o izdavanju viza za Work and Trav...

Predsjednička proklamacija koja je stupila na snagu 22. lipnja 2020., a koja je onemogućila izdavanje J-1 viza potrebnih za odlazak na radni program, nije produžena te je ukinuta 31. ožujka ove godine...
02.04.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka