Top 10 things to do in San Francisco

05.12.2022

Planirajte svoje Work and Travel ljeto već sad! :)


Work and Travel putovanja uspomene su koje ćete pamtiti cijeli život. Jedna od destinacija koju većina studenata na Work and Travel programu ne preskače je San Francisco! Nastavite čitati i saznajte više o jedinstvenim atrakcijama ovog hit mjesta na Zapadnoj obali. 

1. Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge je najreprezentativnije mjesto San Francisca koje svake godine okupi brojne posjetitelje. Most je svečano otvoren 28. svibnja 1937. godine i za njegovu izgradnju bilo je potrebno 4 godine, a po završetku je bio najduži viseći most na svijetu sa otprilike 4 km. Oni koji žele hodati po mostu s US Hwy 101 ili SR 1, s obje strane otvoren je za pješake i bicikliste. Na mostu postoje vrlo fotogenične lokacije – pronađite ih!

2. Alcatraz Island

Jedan od najzloglasnijih zatvora u Americi, Alcatraz, smješten je na otoku Alcatraz u zaljevu San Francisca. Djelovao je gotovo trideset godina, zatvorio se 1963. i ponovno otvorio kao turistička atrakcija 1973. Al Capone i "Birdman" neki su od najpoznatijih kriminalaca koji su služili kaznu u Alcatrazu i o kojima su snimani filmovi. Možete se odvesti trajektom do otoka i razgledati lokaciju dok slušate audio snimku koja daje uvid u zatvorski život. Naraciju igraju čak i bivši zatvorenici i čuvari Alcatraza. U 30-godišnjem radu kaznionica je primila ukupno 1576 osuđenika.

3. Vozite se žičarom

Posjetite li San Francisco, ne propustite nezaobilazan obilazak grada žičarom. Žičare su uvedene 1873. kako bi pomogle mještanima da se nose s brojnim brežuljcima na kojima je grad izgrađen. Danas nekoliko preostalih žičara nudi turistima odličan način za povijesno istraživanje grada. Od 1964. ova vozila nalik tramvaju imaju jedinstven značaj kao jedini sustav javnog prijevoza koji je proglašen povijesnim spomenikom. Powell-Mason i Powell-Hyde najslikovitije su rute. Žičare će vas također odvesti do glavnih turističkih atrakcija kao što su Fisherman's Wharf, Ghirardelli Square, Ferry Building, Nob Hill i Lombard Street. 

4. Twin Peaks

Ova dva jedinstvena i nenaseljena brda, visoka preko 900 metara, zapravo nisu najviša od 43 brda u San Franciscu, ali imaju jedan od najljepših pogleda na grad i zaljev. Twin Peaks su jedina brda u San Franciscu koja nisu modificirana i ostala su u izvornom stanju. Španjolci su ih zvali "Los pechos de la Chola" ili grudi indijske majke.

5. Angel Island State Park

Ako ste u potrazi za neturističkim aktivnostima u San Franciscu, park Angel Island pravi je izbor. Udaljen je 25 minuta vožnje trajektom od pristaništa 41 i nudi prekrasan bijeg u prirodu. Najveći prirodni otok u zaljevu San Francisco, Angel Island, ima prekrasan pogled na zaljev. U krajoliku možete uživati uz šetnju ili vožnju biciklom po uređenim stazama. Možete se popeti na vrh otoka, Mount Caroline Livermore, na 788 metara, odakle je pogled senzacionalan. Ovdje ćete pronaći 5 izletišta, 11 kampova i nekoliko pješčanih plaža.

6. Večernji čaj u povijesnom hotelu

Mirnu večer možete provesti uz čaj koji daje dašak viktorijanskog razdoblja s kraja 19. stoljeća. Fairmont San Francisco na Nob Hillu, otvoren 1907., poznat je po raskošnom predvorju i elegantnoj atmosferi. Fairmont's Laurel Court nudi uslugu poslijepodnevnog čaja subotom i nedjeljom. Također na Nob Hillu, Ritz-Carlton poznat je po otmjenoj usluzi poslijepodnevnog čaja u The Loungeu, sofisticiranoj sobi za primanje s prekrasnim pogledom na grad. Jedan od najvećih povijesnih hotela u gradu, hotel Palace izgrađen je 1875. godine u središtu grada, u blizini Market Streeta.

7. AT&T Park 

AT&T Park je zabavno mjesto za gledanje bejzbolske utakmice Giantsa. Ako ne stignete pogledati utakmicu Giantsa, možete krenuti u obilazak stadiona, gdje ćete saznati nešto o njegovoj povijesti, ali i o momčadi, obići svlačionice pa čak i naučiti neke baseball poteze. Treba napomenuti da su obilasci zakazani oko utakmica i nisu dostupni svaki dan, stoga provjerite online kalendar unaprijed.

8. Nacionalni park Yosemite

Nacionalni park Yosemite nalazi se u planinama Sierra Nevada u Kaliforniji. Poznat je po svojim ogromnim stablima sekvoja i Tunnel Viewu, panorami s nevjerojatnim pogledom na visoki vodopad Bridalveil i granitne stijene El Capitana i Half Domea. Lyell je najviši vrh u parku s preko 13 100 metara. Park se prostire na približno 3027 km², a godišnji prosječan broj posjetitelja je 4.009.436. U selu Yosemite pronaći ćete trgovine, restorane, smještaj, muzej Yosemite i galeriju Ansel Adams s grafikama poznatog krajolika.

9. Koncerti u San Franciscu

Uz dio klasičnih aktivnosti, obavezno odite na neki od brojnih koncerata!  

10. Must do

Ako želite Work and Travel iskustvo s top uspomenama koje nisu vezane uz posao, imamo popis stvari koje možete učiniti s ograničenim budžetom, kao što su vožnje balonom, skokovi u paru, satovi surfanja, vožnje gondolom, panoramski let iznad grada San Francisca i slično.

Prijavite se za Work and Travel već danas! Termin za konzultacije možete rezervirati ovdje.

Povezane vijesti

Nove informacije o izdavanju viza za Work and Trav...

Predsjednička proklamacija koja je stupila na snagu 22. lipnja 2020., a koja je onemogućila izdavanje J-1 viza potrebnih za odlazak na radni program, nije produžena te je ukinuta 31. ožujka ove godine...
02.04.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka