Vodimo te u Nizozemsku! Pročitaj sve što trebaš znati o putu

29.07.2022

Iskusi studentski život u gradu u kojem želiš započeti željeni studij.


Vodimo te u Nizozemsku! Pridruži se našem trećem nizozemskom putovanju i u društvu obrazovnih savjetnika posjeti neka od najpopularnijih sveučilišta – Tilburg University, Fontys University of Applied Sciences i Breda University of Applied Sciences.

Cijena uključuje avionsku kartu, zrakoplovne pristojbe, prijevoz između gradova, troškove smještaja, osiguran ručak u sklopu razgleda sveučilišta, a moraš se samo pobrinuti za džeparac za turističko razgledavanje gradova. Cijena iznosi 890 eura!

Osjeti kako je to živjeti i studirati u Nizozemskoj; upoznaj kulturu, običaje, ljude, osjeti studentski život te potvrdi da je tvoja želja za studiranjem na sveučilištu u Nizozemskoj odlična ideja!

Što uključuje cijena?

  • povratnu avionsku kartu, 
  • zrakoplovne pristojbe, 
  • prijevoz između gradova Tilburg, Eindhoven, Breda i Amsterdam, 
  • troškove smještaja, 
  • osiguran ručak u sklopu posjeta sveučilištima!

Moraš se samo pobrinuti za džeparac za ostale obroke i turističke aktivnosti po želji.

ISKUSTVO S DUTCH TRIPA

“Odlučila sam otići na Dutch trip kako bih vidjela kako ta sveučilišta izgledaju u stvarnom svijetu, kako bih vidjela mogu li se uopće tamo zamisliti da studiram. Isto tako, htjela sam upoznati ljude koji su se odlučili na isti pothvat kao i ja, kako bi s njima podijelila svoje dosadašnje iskustvo s pripremanjem papirologije, da čujem njihova iskustva te da ih upoznam općenito”, rekla je maturantica Petra koja je prisustvovala prvom putovanju u Nizozemsku.

“Svima bih preporučila da prije upisivanja studija pogledaju mjesto gdje se žele upisati. Jedno je vidjeti slike fakulteta i grada na internetu, a drugo je doći i fizički doživjeti sve. Želim upisati International Business Administration na Tilburg Universityju i Dutch trip mi je pomogao da se zaljubim u to mjesto i da još više učvrstim svoju odluku”, za kraj je rekla Petra.

PROČITAJ VIŠE.

PLAN PUTA

Dan 1 – utorak, 15. studenog 
ZAGREB-AMSTERDAM-BREDA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu i polijetanje u 08:25. Slijetanje u amsterdamsku zračnu luku Schiphol u 10:30. Ukrcavanje na vlak za Bredu. Putovanje vlakom traje oko 45 minuta, a putnici imaju priliku upoznati tipičan nizozemski krajolik koji povezuje urbane cjeline i zelene površine. Po dolasku u Bredu posjet kampusu Breda University of Applied Sciences gdje nas očekuje predstavnica sveučilišta i studentski ambasador. Nakon ručka na kampusu u studentskom okruženju, nastavak obilaska kampusa te posjet Innovation Squaru, mjestu gdje se susreću start-upovi i razmjenjuju poslovne ideje. Slijede prezentacije studijskih programa, razgovor s profesorima i članovima upisne komisije. Odlazak u smještaj, večernji razgled grada i druženje sa studentima iz Hrvatske te večera. 

Dan 2 – srijeda, 16. studenog 
BREDA-TILBURG-EINDHOVEN

Nakon doručka, kratko putovanje vlakom do grada Tilburga. Posjet kampusu Tilburg University, zelenom kampusu okruženom šumskim površinama na kojem se, između ostaloga, nalazi nova moderna knjižnica sa suvremenim prostorom za grupni rad i učenje, brojni kafići, centri za e-učenje, sportski centar te DAF Technology Lab gdje studenti istražuju virtualnu realnost. Nakon razgleda kampusa slijede predavanja o sveučilištu i studijskim programima te upoznavanje studenata i profesora, a nakon ručka na kampusu druženje sa studentima iz Hrvatske koji će podijeliti svoje iskustvo iz prve ruke. Nadalje, razgled grada Tilburga i putovanje vlakom u grad Eindhoven, sjedište tehnološke regije pod nazivom Brainport. Smještaj u hostel, večera u vlastitom aranžmanu i neformalno druženje s ostatkom grupe. 

Dan 3 – četvrtak, 17. studenog 
EINDHOVEN-AMSTERDAM

Odlazak do kampusa Fontys University of Applied Sciences gdje nas dočekuje predstavnik sveučilišta. Slijedi tura kampusom sveučilišta smještenog u srcu tehnološke regije Brainport gdje se susreću sveučilište i tvrtke s fokusom na inovacije i tehnološki razvoj. Važan dio kampusa je  Multi Media Center (MMC) – digitalna knjižnica gdje studenti mogu učiti, raditi na svom istraživanju koristeći međunarodnu digitalnu bazu podataka, ali i posuditi opremu i knjige. Za učenike će biti organizirano predavanje kao da su studenti, razgovarat će s predstavnikom sveučilišta i trenutnim studentima. Kako bi iskustvo bilo sveobuhvatno, posjetit ćemo studentsku menzu, prostor za druženje i različite učionice i radionice. Poslijepodne je predviđeno za šetnju gradom u pratnji trenutnih studenata iz Hrvatske kako bi polaznici imali priliku čuti dojmove iz prve ruke. Odlazak prema željezničkom kolodvoru i putovanje vlakom do Amsterdama. Smještaj u hostel i noćenje. 

Dan 4 – petak, 18. studenog 
AMSTERDAM

Nakon doručka, odlazak do središta grada Amsterdama uz mogućnost sudjelovanja na jednoj od besplatnih tura gradom, slobodno vrijeme za ručak, nakon čega polaznici mogu posjetiti jedan od muzeja ili uživati u šetnji gradom. U popodnevnim satima je predviđeno druženje uz kavu sa studentima IntegralEdu koji studiraju u Amsterdamu. Večera, povratak u hostel, refleksija i feedback na putovanje s obrazovnim savjetnicima te druženje. 

Dan 5 – subota, 19. studenog 
AMSTERDAM- ZAGREB

Nakon doručka, polazak prema zračnoj luci Schiphol. Polazak zrakoplova u 11:20 te slijetanje u zagrebačku zračnu luku u 13:05. 

*Agencija zadržava pravo izmjene plana putovanja.

REZERVIRAJ SVOJE MJESTO!

SVEUČILIŠTA KOJA ĆEŠ POSJETITI

Tilburg University

Tilburg University je sveučilište usmjereno na istraživanja i inovacije smješteno na jugu Nizozemske. Poznato je po visokokvalitetnom obrazovanju, studijima u području društvenih znanosti i jednom od najbolje organiziranih kampusa.

Ako odlučite studirati na Tilburgu, odabrali ste uistinu visokokvalitetno obrazovanje. Sveučilište redovito zauzima vodeću poziciju na međunarodnim ljestvicama najboljih sveučilišta. Primjerice, Tilburgov studijski program International Business Administration 17. je najbolji u svijetu prema Shanghai Global Ranking of Academic Subjects ljestvici, a omiljen je i odabir za studij psihologije zbog svojih 9 fantastičnih specijalizacija!

Sveučilište je poznato i po svojoj međunarodnoj zajednici koja uključuje studente i nastavno osoblje iz više od 100 zemalja! Studijski programi i metode podučavanja usmjerene su na vještine potrebne za tržište rada 21. stoljeća; interaktivna nastava u malim grupama, naglasak na raspravama, prezentacijama, digitalnim vještinama, kontinuirano prilagođavanje i razvijanje nastavnog plana i programa, uvođenje e-portfelja te aktivnosti usmjerene na socijalna pitanja samo su neki od primjera koji to potvrđuju. 

Fontys University of Applied Sciences

Sveučilište Fontys jedno je od najvećih sveučilišta primijenjenih znanosti u Nizozemskoj, a nalazi se u dijelu koji je okarakteriziran kao brzorastući i najinovativniji u cijeloj zemlji.
 
Sveučilište primijenjenih znanosti Fontys broji preko 44 tisuće studenata u nekoliko kampusa smještenih na jugu Nizozemske, a tri najveća nalaze se u gradovima Eindhoven, Tilburg i Venlo. Fontys nudi velik broj preddiplomskih i diplomskih studijskih programa, a posebno se ističe u području inženjerstva, informatike, logistike te poslovne administracije i upravljanja. Siguran je odabir za sve one zainteresirane za inženjerstvo. 

Ovo se sveučilište, uzimajući u obzir čimbenike poput zadovoljstva studenata predavačima i sadržajem studija, stope uspjeha studenata, informatičke opreme i usmjerenosti prema praksi, smatra jednim od najboljih sveučilišta primijenjenih znanosti u Nizozemskoj. 

Breda University of Applied Sciences

Breda se nalazi na jugu Nizozemske, 100 km od Amsterdama i Bruxellesa i 4 sata vožnje vlakom od Pariza. Grad ima 170 000 stanovnika, od kojih je 13 500 studenata. Svojim znamenitostima i bogatim kulturnim životom Breda je postala središte studentskog života.

Breda UAS je sveučilište primijenjenih znanosti usmjereno na međunarodnu zajednicu, a broji preko 6500 studenata iz više od 50 zemalja. Sveučilište se odlikuje neobičnom metodom organizacije nastave – studenti sami sastavljaju i upravljaju svojim rasporedom studiranja.
 
Profesori su izrazito uključeni i usmjereni na potrebe studenata, izbor studijskih programa raznolik je, a prilike za projekte, prakse, razmjene, putovanja i umrežavanje brojne su. Na ovaj način sveučilište potiče proaktivnost i preuzimanje inicijative te priprema studente za tržište rada i profesionalna postignuća na međunarodnoj razini.


 

Ne propusti Dutch Trip u sklopu kojega ćeš upoznati nova mjesta, običaje i ljude te iskusiti kako je to studirati u inozemstvu! Prijavi se i putuj u društvu studenata i naših obrazovnih savjetnika.

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka