Velika Britanija potvrdila uvođenje ‘traffic light’ sustava za ulazak u državu

13.04.2021

Britanska vlada potvrdila je da će kad se međunarodna putovanja nastave za regulaciju ulaska u zemlju koristiti sustav traffic light.


Kategorije za selektiranje država bit će zelena, narančasta i crvena. Ovim će se sustavom na temelju stupnja rizika od zaraze virusom COVID-19 kategorizirati zemlje te uspostaviti ograničenja za ulazak u UK kako bi se zaštitila njezina javnost.

Dolasci iz zemalja zelene zone neće zahtijevati izolaciju, a najavljeni datum početka ove odluke, 17. svibnja, i dalje nije potvrđen. Testiranje na virus COVID-19 prije i nakon boravka u zemlji i dalje će biti obavezno.

Putnici koji se iz zemalja zelene zone vraćaju u Veliku Britaniju neće morati biti u karanteni, dok će se oni koji se vraćaju iz zemalja narančaste zone izolirati tek po povratku iz Velike Britanije. Dolasci iz zemalja koje pripadaju crvenoj zoni bit će zabranjeni za sve osim za stanovnike Velike Britanije koji pri ulasku u zemlju moraju platiti i odraditi karantenu od 10 dana u propisanom hotelu.

"Novo kategoriziranje pogodovat će zemljama u kojima procijenimo da je rizik niži, na primjer na temelju cijepljenja, stope zaraze, prevalencije zabrinjavajućih varijanti i njihove sposobnosti genomskog sekvenciranja ili pristupa genomskom sekvenciranju", izjavila je britanska vlada.

Vlada i dalje nije objavila koje će zemlje biti označene kao zelene, ali je rekla da će prije početka slobodnih putovanja predstaviti okvirnu listu kategoriziranih zemalja. Trenutno se na engleskoj crvenoj listi nalazi 39 zemalja čijim je stanovnicima zabranjen ulazak u UK, a uglavnom su smještene u Africi i Latinskoj Americi.

Ljetni jezični kampovi i mogućnosti za učenje u Velikoj Britaniji

Mnogi ljetni kampovi stranih jezika u Velikoj Britaniji ponovno se otvaraju i spremni su za ljetnu sezonu putovanja te pozivaju međunarodne učenike i studente koji su spremni poboljšati svoje jezične ili akademske vještine i znanja u Velikoj Britaniji da se pridruže njihovim vrhunskim programima.

Više o ljetnim kampovima pročitajte ovdje, a za sve dodatne informacije i pitanja kontaktirajte nas!
Ključne riječi:
vijesti

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka