Universidad Europea: Privatna oaza za sport i obrazovanje

04.01.2024


Universidad Europea najveće je privatno sveučilište u Madridu i jedno od 3 najbolja privatna sveučilišta u cijeloj Španjolskoj. Njegovi visokotehnološki objekti inspirirani su američkim sveučilištima, sa svim sadržajima za cjelovito fakultetsko iskustvo, kao što su unutarnji i vanjski bazen, potpuno opremljena teretana, igralište za tenis, veslanje, košarku i nogomet. Ima četiri kampusa na apsolutno prekrasnim lokacijama u Španjolskoj - dva u Madridu, jedan u Valenciji i jedan na Kanarskim otocima. Međunarodni studenti imaju priliku iskusiti tipičan španjolski stil života u mediteranskoj klimi u kombinaciji s vrhunskim akademskim studijima. Nudi mnoge programe na španjolskom, ali zbog svoje međunarodne jezgre i sustava vrijednosti nudi i više od 70 dvojezičnih ili potpuno engleskih programa. Popularni studijski programi uključuju brojne klasične, ali i nekonvencionalne studije kao što su Advertising, Biotechnology, Design, Economics, Physics, Psychology, Dentistry, Architecture, Global Sports Management, Physiotherapy, Aeorospace te Aircraft Engineering.

Sveučilište povezano s Netflixom i vrhom španjolskog nogometa


Čuli ste za poznatu španjolsku tinejdžersku seriju na Netflixu pod nazivom Elite i elitnu školu Las Encinas? Kampus koji se prikazuje u seriji upravo je madridski kampus sveučilišta Universidad Europea. Iako se kampus ne nalazi u centru grada već na njegovoj periferiji, okruženje prepuno zelenila, parkova i umjetnog jezera ostavlja dojam da se nalazite u pravom malom gradu.

Svi oni koje zanima sport, ovdje će svakako naći nešto za sebe. Sveučilište nudi mnoštvo sportskih i vezanih programe poput International Master in Sports Law, Sport Technologies and Digital Transformation, Football Coaching And Management i Sports Journalism and Communications koji pripremaju studente za razvoj karijere u sportskoj industriji. Posebno se ističe i Sport Management MBA koji nudi studij na madridskom kampusu, ali i online te se nalazi u top 10 MBA studija sportskog menadžmenta u Europi.  Ovaj program pruža neprestan i direktni kontakt sa svijetom sportske industrije, kroz međunarodno nastavno osoblje, gostujuće predavače te razne mogućnosti umrežavanja, sve s ciljem unaprijeđenja profesionalnog razvoja studenata. Dodatno, studenti imaju priliku obaviti stručnu praksu u elitnim sportskim organizacijama diljem svijeta, uključujući i Real Madrid C.F.

Kvalitetno obrazovanje akreditirano od strane brojnih institucija


Osnovano 1995., sveučilište već gotovo 30 godina nastoji studentima omogućiti inovativnu, sveobuhvatnu i kvalitetnu obuku te je sada vodeće sveučilište u španjolskom privatnom visokom obrazovanju.

Kao dio svoje predanosti izvrsnosti u podučavanju, UEM je obnovio svoju Politiku osiguranja kvalitete koja naglašava ciljeve poput jamčenja kvalitete  poučavanja kroz službene akreditacije diploma, razmatranje različitih perspektiva dionika i analiziranje objektivnih i pouzdanih informacija za donošenje odluka na putu ka kontinuiranom poboljšanju. Sveučilište je također obnovilo svoje četiri zvjezdice, od mogućih pet, u prestižnoj međunarodnoj akreditacijskoj ocjeni za kvalitetu sveučilišta poznatoj kao 'QS Stars', a za neka je postignuća poput internacionalizacije, zapošljivosti, nastave, online/učenja na daljinu i inkluzivnosti sveučilište dobilo maksimalnih pet zvjezdica.

Osim toga, UE je prepoznat od strane kineskog Ministarstva obrazovanja, ima i akreditaciju Royal Institute of British Architecture (RIBA) za program Fundamentals of Architecture te akreditaciju od strane National Architectural Accrediting Boarda za isti program. Program fizioterapije certificiran je od strane World Confederation for Physical Therapy – krovne svjetske organizacije fizioterapeuta.

Internacionalno iskustvo


Osim programa na engleskom i studenata iz cijelog svijeta, brojni programi studentima nude opciju studentske razmjene ili usavršavanja pa je tako moguće provesti jedan ili dva semestra u inozemstvu. Sveučilište surađuje i s brojnim vrhunskim svjetskim sveučilištima kao što su University of California, Pace University of New York, Queen Mary University of London ili Dublin Business School, a stručnu parksu i usavršavanje moguće je odraditi u nekoj od renominarnih tvrtki u Silicon Valleyju.

Ako vas zanima više informacija o sveučilištu Universidad Europea, studiju u Španjolskoj, smještaju i studentskom životu, pozivamo vas da se pridružite našem Q&A druženju sa studenticom Naomi koja će sa svima zainteresiranima podijeliti svoje iskustvo studija na Universidad Europea. Sudjelovanje je besplatno uz prijavu, a događaj će se održati 9. siječnja 2024. u IntegralEdu uredu. Više o događaju i prijave možete pronaći na linku.

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka