Trainee USA: Prilika za rast, razvoj i upoznavanje globalnih kultura

30.06.2023

Lara Car, 25-godišnja International Business diplomantica javila nam se iz Washington D.C.-ja gdje se odlučila okušati u Trainee USA programu i gdje će idućih godinu dana provesti radeći u Washington State Plaza hotelu na poziciji Front Desk Trainee.


Iskustvo koje dolazi s novim nizom vještina, ali i novim krugom prijatelja

Odlučila sam se sudjelovati u Trainee USA programu primarno jer sam tražila vrijedno iskustvo koje bi mi omogućilo da se povežem s ljudima drugačijih kultura i sredina. Željela sam upoznati ne samo američku kulturu nego i različite kulture koje su predstavljali sudionici iz cijelog svijeta. Vidjela sam ovaj program kao priliku da proširim svoje vidike i steknem dublje razumijevanje globalnih kultura. Osim toga, vjerovala sam da će mi sudjelovanje u ovom programu pružiti vrijedne vještine i znanja koja će koristiti mojoj budućoj karijeri, istaknula je Lara.

Iako vjeruje da će joj ovo iskustvo otvoriti brojna vrata za razvoj buduće karijere, svjesna je da mnogo toga ovisi o njenoj osobnoj predanosti i radu kao pripravnika, ali i o izborima ostalih pripravnika koji će vjerojatno krenuti sličnim putevima.

Program Trainee USA nudi platformu za rast, učenje i profesionalni razvoj. Program također nudi i vrijedne vještine, znanje o industriji i međunarodno iskustvo koje može značajno poboljšati izglede za buduću karijeru. Na svakom je pojedincu hoće li kapitalizirati ove prilike i maksimalno iskoristiti svoje vrijeme na programu. Sigurna sam da će mi ovaj program - spojem iskustva, networkinga i snažnom radnom etikom - poslužiti kao čvrst temelj za uspješnu poslovnu karijeru u ugostiteljstvu u budućnosti, objasnila je Lara.

Podrška poslodavca i sponzorske agencije veliki su utjecaj na cjelokupno iskustvo

Poslodavac, sponzorska agencija i programska koordinatorice svojom su konstantnom podrškom najviše utjecali na Larino dosadašnje iskustvo na programu.

Zbilja mogu reći da sam jako zadovoljna svojim poslodavcem. Pokazali su visoku razinu razumijevanja i ponašali se prema nama izuzetno dobro. Stvorili su gostoljubivo i podržavajuće okruženje u kojem smo se, tijekom cijelog ovog iskustva, osjećali kao kod kuće. Poslodavac bio otvoren i voljan podijeliti svoje znanje i stručnost, osiguravajući da imamo sve resurse i smjernice potrebne za uspjeh - od pomoći oko smještaja do pružanja vrijednih savjeta o životu na tom području, učinili su sve što je potrebno kako bi osigurali da se osjećamo ugodno.

Dayna, moja koordinatorica, bila je stalni izvor smjernica i pomoći, uvijek na raspolaganju za sva pitanja ili nejasnoće koje bismo mogli imati, čak i izvan radnog vremena. Sponzorska agencija CHI osigurala nam je odličan sustav podrške, osiguravajući da imamo resurse i pomoć potrebnu za uspješno proveden program. Njihova 24-satna dostupnost i želja da nam pomognu i ugode učinile su značajnu razliku u osiguravanju pozitivnog iskustva. Zahvalna sam na njihovoj stalnoj podršci i predanosti, ističe Lara. 

Kako bi iskustvo bilo potpuno, važno je biti otvoren i prilagodljiv

Kulturno iskustvo u SAD-u doista je izvanredno i dojmljivo od samog početka, ističe Lara, i dodaje da, kako bi iskustvo bilo potpuno, treba biti spreman na prilagodbu različitim običajima, tradicijama i načinima razmišljanja.

Važno je biti spreman na razne situacije koje se mogu pojaviti tijekom vašeg boravka u SAD-u. Fleksibilnim načinom razmišljanja bit ćete bolje opremljeni za snalaženje u nepoznatim okolnostima i moći ćete maksimalno iskoristiti svaku priliku koja vam se ukaže. Prihvaćanje kulturne raznolikosti i otvorenost za nova iskustva ne samo da će obogatiti vaš osobni rast, već i proširiti vašu globalnu perspektivu. Ovo kulturno iskustvo bez sumnje će ostaviti trajan utjecaj, proširiti vaše horizonte i oblikovati vaš pogled na svijet.

Iako je primarno došla u SAD kako bi stekla dragocjeno radno iskustvo, brzo je shvatila da je program i idealna prilika za istraživanje i putovanje.

Do sada sam imala priliku upoznati ljude iz Colorada, Nevade, Miamija, Meksika i Kariba. Bilo je obogaćujuće iskustvo upoznati ih i naučiti o njihovom jedinstvenom podrijetlu i kulturi. Putovanje mi omogućuje da istražim raznolike krajolike i atrakcije SAD-a, ali i pruža priliku da produbim veze s ljudima koje sam srela na putu. Sigurna sam da ću stvoriti nezaboravne uspomene i steći dublje razumijevanje za raznolikost Amerike. Jedva čekam da se upustim u nove avanture, ističe Lara.

San koji se pretvorio u stvarnost

Najbolji savjet koji mogu ponuditi budućim stažistima je ovaj: ako razmišljate o tome, krenite! Nemojte čekati da vam se drugi pridruže na ovom putovanju jer ćete na putu sresti nevjerojatne ljude. Seliti se sam u stranu zemlju može se isprva činiti zastrašujućim, ali je istovremeno fascinantno i nadrealno.

Lara nam je ispričala kako je selidba u SAD bila njezin san proteklih nekoliko godina te je napokon taj san uspjela pretvoriti u stvarnost na što je iznimno ponosna. Dodala je i da je važno biti financijski spreman na troškove života koji mnogima dođu kao šok, ali i da uz dobro planiranje, štednju i kvalitetnu brigu o sebi, nema problema.

Ukratko, moj savjet je da zgrabite priliku, prigrlite nepoznato i budite ponosni na svoju odluku. Ova će vas avantura oblikovati na načine koje ne možete ni zamisliti. Vjerujte u sebe, budite uporni i uživajte u svakom trenutku ovog iskustva.

Ukoliko vas zanima više informacija i želite se i vi pridružiti nekom od naših američkih programa, dogovorite termin besplatnih konzultacija s našim savjetnicima i saznajte odgovore na sva vaša pitanja.

Ključne riječi:
internship usa zanimljivosti

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka