Top destinacije za ljetne jezične tečajeve

10.06.2021

Jezični tečajevi u inozemstvu najbolji su način za brzo i učinkovito usavršavanje stranoga jezika, a ljetni kampovi to omogućuju u idealno vrijeme i na lokacijama za pamćenje.


Ako razmišljate kako svome djetetu pružiti produktivno, ali u isto vrijeme zabavno ljeto za pamćenje, jezični kampovi u inozemstvu sigurna su opcija. Uz razvijanje jezičnih vještina, u ovim će kampovima upoznati djecu iz različitih kultura, sudjelovati u željenim sportskim i umjetničkim aktivnostima, uživati u svojim hobijima, ali i iskusiti samostalnost i odgovornost.

Prvi korak koji trebate poduzeti jest odabir jezika koji želite da vaše dijete usavrši, a drugi je odredište iz snova! Pogrešan odabir ne postoji – lokacije ljetnih jezičnih kampova u inozemstvu nevjerojatne su, kao i njihovi programi, a vaše će dijete zasigurno biti veselo i ispunjeno.

Kako bismo vam pomogli s odabirom, u nastavku ćemo vas upoznati s najboljim lokacijama za ljetne jezične tečajeve u inozemstvu.

Velika Britanija

Velika Britanija ima dugu tradiciju organiziranja visokokvalitetnih ljetnih kampova za engleski jezik za djecu, mlade i odrasle iz cijeloga svijeta te je izbor ponude velik i raznolik.

Osim što se razlikuju po programu i dodatnim aktivnostima za djecu, odabir jezičnog kampa i grada u kojemu se ovisit će i o cilju koje dijete želi postići odlaskom u isti. Oni mogu biti standardno učenje jezika, upoznavanje s engleskim srednjim školama i britanskim obrazovnim sustavom generalno, učenje jezika uz razvijanje neke druge vještine kao što su sport ili umjetnost i slično.

Kampovi se nalaze u Londonu, okolini Londona ili obližnjim gradovima. Gdje se god jezični kamp nalazio, organizirani su izleti za posjet glavnih londonskih znamenitosti – Westminster, Buckinghamska palača, London Eye, Trg Trafalgar i muzeji samo su neke od njih. Također, organizirani su izleti i u ostatak Velike Britanije gdje se nalaze znamenitosti bitne za razumijevanje britanske kulture. To su primjerice Stratford-upon-Avon (Shakespeareovo rodno mjesto), dvorac Warwick, dvorac Cardiff, gradovi Oxford, Cambridge i Bath sa svojim sveučilištima i druga poznata mjesta.

Malta

Jezični tečajevi na Malti idealan su odabir za sunčano i produktivno ljeto. Vaše će dijete usavršiti engleski jezik u ovoj prijateljskoj zemlji u kojoj se nalaze čak tri UNESCO World Heritage nalazišta, a prizore s Malte pamtit će cijeli život. Jezični kampovi na Malti poznati su po svojoj kvaliteti i modernoj opremljenosti, unaprijed organiziranim aktivnostima i rasporedu te profesionalnom vodstvu koje će u svakome trenutku biti na raspolaganju vašem djetetu.

Njemačka

Ljetni jezični kampovi u Njemačkoj druga su najpopularnija destinacija za učenje jezika u inozemstvu. Neki od razloga zbog kojih roditelji upisuju djecu na jezične tečajeve su poboljšavanje jezičnih vještina i ocjena iz njemačkog jezika u školi, nastavak obrazovanja u Njemačkoj, polaganje ispita za službeni certifikat o dokazu znanja jezika, kombiniranje učenja njemačkog sa željenim sportom, kreativnom ili rekreativnom aktivnošću, upoznavanje Njemačke i njezine kulture.

Njemačka je, zbog svoje blizine i povezanosti s njemačkim narodom, među Hrvatima izrazito popularna destinacija za učenje jezika. Od lokacija unutar Njemačke najčešće se odabiru Berlin i Frankfurt zbog dobre povezanosti letova ili Bavarska zbog njezine blizine.

Kao epicentar klasične glazbe, književnosti, filozofije i gotičke arhitekture, a u novije vrijeme i poslovanja, ova je država sjajan odabir za kvalitetno usvajanje jezika uz zanimljive dodatne sadržaje.

Švicarska

Za sve ljubitelje svježeg planinskog zraka, adrenalinskih sportova, prirode i višejezičnosti Švicarska je idealna lokacija za učenje jezika u inozemstvu. Svi od navedenih elemenata također se mogu kombinirati s aktivnostima koje u potpunosti odgovaraju vašem djetetu.

Kao zemlja s četiri službena jezika i modernom poviješću, jezični tečajevi u Švicarskoj zadovoljavaju sve želje i afinitete djece i roditelja. Zanimljivo je da u Švicarskoj strani jezik mogu učiti i oni najmlađi, a neke švicarske jezične škole primaju djecu koja imaju samo tri godine. Uz to, švicarske jezične škole često upisuju djeca koja bi htjela nastaviti svoje srednjoškolsko ili visoko obrazovanje u nekoj od prestižnih švicarskih srednjih škola ili sveučilišta.

Francuska

Uz engleski jezik čije je poznavanje nužno u današnjem društvu, francuski također ostaje jezik koji je vrlo korisno poznavati, posebice zato što je jedan od glavnih administrativnih jezika. Uz Pariz, Azurna je obala jedna je od najpopularnijih dijelova Francuske s destinacijama poput Cannesa, Nice i Antibesa.

Uz usavršavanje znanja francuskog i aktivnosti uključene u program koje odgovaraju interesima svakoga polaznika, djeca će posjetiti svjetski poznate turističke znamenitosti poput Muzeja Louvre, centra Pompidou, katedrala Notre-Dame, Saint-Tropeza, Marineland Dolphinariuma, Muzeja Picassa, doline rijeke Loire s mnogobrojnim dvorcima, kao i Disneyland!

Oni koji odaberu jezični tečaj u SAD-u ili Kanadi vrlo često imaju ambiciju tamo nastaviti svoje obrazovanje pa će u sklopu tečajeva posjetiti njihove privatne srednje škole ili sveučilišta i upoznati se s institucijama na kojima bi u budućnosti voljeli nastaviti svoje obrazovanje. Ovakvo je iskustvo za djecu izrazito motivirajuće.

Razmišljate li o ljetnom jezičnom tečaju za svoje dijete, stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja i pomoć! Kontaktirajte nas i dopustite da zajedno organiziramo ispunjeno ljeto za pamćenje za Vaše dijete.

Ključne riječi:

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka