Svi koraci prijave na Work and Travel USA

01.04.2020

Work and Travel USA program ljetne kulturne razmjene iznimno je popularan među hrvatskim studentima koji sve češće donose odluku izlaska iz svoje sigurne zone, te sasvim uobičajeno ljeto zamjenjuju avanturom života.


Uz to što program nudi dodatnu zaradu, studenti mogu upoznati kulture iz cijelog svijeta, iskusiti američki način rada i time poboljšati znanje engleskog jezika te u turističkom periodu, putujući po vlastitoj želji, ostvariti svoj američki san.

Kako bi smo što jednostavnije objasnili kako se prijaviti na Work and Travel USA program, u nastavku vam donosimo sve potrebne korake.

1. korak : Definiranje datuma privatnih i fakultetskih obaveza

Za početak radnog perioda Work and Travel USA programa vrijede ista pravila za redovne i izvanredne studente. Prvi datum u kojem hrvatski studenti mogu započeti legalan rad je 10. lipnja, a paralelno sa svojim obavezama i potrebama američkog poslodavaca mogu definirati datum odlaska do sredine srpnja. Zbog toga je jako bitno napraviti raspored obaveza, jer svi poslodavci nude određeno vremensko razdoblje unutar kojeg primaju studente za posao. Ista pravila vrijede i za kraj rada, s napomenom da svi studenti bilo u radnom ili turističkom periodu, trebaju napustiti teritorij USA-a do 10. listopada.

2. korak : Odabir sponzorske agencije i poslodavca

Integral Edukacijski Programi predstavlja dvije najveće sponzorske agencije koje su odobrene od U.S. Department of State za provođenje programa i regrutaciju J-1 studenata. Prilikom odabira američkog poslodavca, ovisno o tome želite li sigurnost ili fleksibilnost, možete izabrati jednog od sljedećih sponzora.

CIEE je najveća američka sponzorska agencija čije određene radne ponude su dostupne samo našim klijentima. Kako bi studenti dobili posao potrebno je popuniti online aplikaciju i uspješno odraditi unaprijed dogovoreni intervju s poslodavcem.

Preko InterExchange sponzorske agencije svoje želje mogu definirati preko raznih filtera na njihovj platformi pomoću kojih se između više tisuća radnih ponuda može pronaći savršen poslodavac.

Sve naše radne ponude navedenih sponzorskih agencija moguće je pronaći na linku.

3. korak : Ispunjavanje online aplikacije

Za obje navedene sponzorske agencije potrebno je ispuniti online aplikaciju, unutar koje ćete ostaviti svoje osobne podatke, potvrdu o studiranju i putovnicu. Kako bi se što bolje predstavili budućim poslodavcima, potrebno je odgovoriti na jednostavna pitanja preko kojih ćete iskazati svoju motiviranost i radno iskustvo.

4. korak : Provjera znanja engleskog jezika

Za sve sudionike Work and Travel USA programa IntegralEdu konzultanti odradit će pripremni intervju na engleskom jeziku. Ovaj proces prijave na program izrazito je bitan jer studenti mogu dobiti povratnu informaciju o razini znanja jezika i mogućnosti za zapošljavanje.

5. korak : Intervju s poslodavcem

Iako vam ovaj korak na prvu može izazvati određeni strah, američkim poslodavcima je najbitnije da su studenti dobro raspoloženi i da imaju određenu razinu znanja engleskog jezika. Za većinu poslova nije potrebno prethodno radno iskustvo, tako da ovaj intervju možete odraditi opušteno i u prijateljskom tonu za koje će se dodatno pobrinuti tradicionalna američka kultura i IntegralEdu tim.

6. korak : Viziranje

Nakon što ste uspješno odradili intervju s poslodavcem naše sponzorske agencije i U.S. Department of State izdat će vam radnu dozvolu koja je glavni preduvjet za proces viziranja. Kako bi započeli proces, potrebno je ispuniti online prijavu i dogovoriti termin viziranja u Veleposlanstvu SAD-a. Kroz sve korake prijave vodit će vas IntegralEdu tim!

7. korak : Avionska karta

Svi sudionici Work and Travel USA programa imaju mogućnost odabira posebnih studentskih karata koje su osigurane u slučaju odbijanja vize. Uz to najveće prednosti ovih karata su besplatna promjena datuma povratka leta i mogućnost promjene aerodroma. Potrebno je samo da nam navedete gradove i vrijeme odlaska i povratka, a naši konzultanti će vam poslati najbolje ponude raznih aviokompanija sa studentskim tarifama.

8. korak : Završni orijentacijski trening

Kroz cijeli proces prijave na program IntegralEdu tim neumorno odgovara na sva vaša pitanja. Uz to se svake godine pokušavamo unaprijediti u svim segmentima, tako da od sada sudionici imaju mogućnost upoznati Work and Travel buddy-e, prošlogodišnje sudionike koji su dali suglasnost da će pomoći u dijeljenju korisnih informacija. Prije odlaska na program svi sudionici imaju mogućnost prisustvovati tjednim druženjima i najvećem završnom orijentacijskom treningu preko kojeg ćemo podijeliti sve bitne informacije.

Svi zainteresirani mogu se javiti na naš mail info@integraledu.hr te dogovoriti termin besplatnih konzultacija preko kojih će vas naši konzultanti dodatno upoznati s programom.

#WorkTravelUSA #workandtravelamerika #prijavanaworkandtravel

Ključne riječi:
work and travel usa

Povezane vijesti

Nove informacije o izdavanju viza za Work and Trav...

Predsjednička proklamacija koja je stupila na snagu 22. lipnja 2020., a koja je onemogućila izdavanje J-1 viza potrebnih za odlazak na radni program, nije produžena te je ukinuta 31. ožujka ove godine...
02.04.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka