STUDIRANJE U INOZEMSTVU: Diplomski studiji, stipendije, besplatne prijave i ostale informacije koje moraš znati!

09.02.2022

Studij u inozemstvu / studiranje u inozemstvu / stipendije za studiranje u inozemstvu / fakulteti u inozemstvu / agencija za studiranje u inozemstvu / studij u Velikoj Britaniji / studij u Nizozemskoj – sve informacije na jednom mjestu!


Kvalitetan diplomski studij u inozemstvu prilika je za nadogradnju stečenoga znanja i vještina s preddiplomskog studija, kao i karijerno profiliranje te usmjeravanje prema željenoj profesiji. Sveučilišta u inozemstvu nude raznolik izbor diplomskih studija na engleskom jeziku, a dvogodišnji studiji i mogućnost stručne prakse ili razmjene na partnerskim institucijama.

Iako je uvriježeno mišljenje da je obrazovanje na najboljim sveučilištima u inozemstvu nedostižno, brojne države i sveučilišta nude financijske olakšice, stipendije za studiranje u inozemstvu, ali i besplatno obrazovanje za studiranje u inozemstvu

Unatoč tome što mnogi sumnjaju u svoje jezične vještine, studenti iz Hrvatske ostvaruju zavidne rezultate na studijima u inozemstvu, a razina poznavanja jezika Uz to, opcije su brojne, što omogućuje usmjeravanje u željenom smjeru, u bilo kojem području interesa.


Zašto je upis vrhunskog diplomskog studija u inozemstvu prvi korak prema uspješnom karijernom ostvarenju?

  • Život i obrazovanje u multikulturalnom okruženju korisni su za osobni i profesionalni razvoj.
  • Mogućnost praktične primjene znanja tijekom studija, međunarodno radno iskustvo, stjecanje vještina potrebnih za poslovni sektor te vrijednih crtica u životopisu otvaraju vrata prema željenim poslovnim prilikama i pozicijama.
  • Diploma s međunarodno priznatih i cijenjenih sveučilišta ističe pojedince iz mase.
  • Prilike za profesionalnim ostvarenjem u međunarodnom okruženju prilike su za ostvarenjem u bilo kojoj industriji te podloga za uspješnu profesionalnu budućnost.
  • Mogućnost umrežavanja na međunarodnoj razini najvrjedniji je alat u modernom poslovnom svijetu.

Sveučilišta u inozemstvu prate model obrazovanja koji studentima, uz kvalitetnu teorijsku podlogu, omogućuje brojne prilike za praktičnom primjenom znanja, praksama, razmjenama te radnim iskustvom. Na ovaj način studenti imaju cjelovito internacionalno iskustvo koje uključuje najbolje moguće obrazovanje, iskustvo koje se cijeni u poslovnom sektoru, međunarodne kontakte te razvijene vještine poslovne komunikacije s različitim kulturama.

Informiranje o obrazovanju lakše je no ikad 

Naš je zadatak, na temelju želja, ambicija i rezultata studenata, predstaviti im i informirati ih o najboljim opcijama za nastavak njihovog obrazovanja u inozemstvu. Svi naši informativni događaji, kao i konzultacije na kojima studenti mogu saznati sve što ih zanima, besplatni su!

Želiš saznati više o diplomskim studijima u inozemstvu? Pridruži se virtualnom događaju Master's degree abroad 16. veljače od 15 do 18 sati i informiraj se besplatno. Razgovaraj s obrazovnim savjetnicima agencije IntegralEdu i upoznajte predstavnike popularnih sveučilišta iz Nizozemske, Belgije, Velike Britanije, Italije, Njemačke, Španjolske i Švicarske.

⚡Breda University of Applied Sciences
⚡Vrije Universiteit Brussel
⚡Tilburg University
⚡Global School for Entrepreneurship
⚡Bauhaus-Universität Weimar
⚡EU Business School
⚡University of Hull
⚡LUISS Guido Carli University
⚡University of Wolverhampton
 

Osim korisnih informacija, prijavom na događaj ostvaruješ pravo na jednu besplatnu prijavu na diplomski studij na partnerskim institucijama.
 

Prijava za partnerske institucije uključuje:

•    mentoriranje i individualiziran pristup prilikom odabira odgovarajućeg studija i sveučilišta,
•    cjelokupni proces prijave na jedan studijski program,
•    upute za pripremu motivacijskog pisma i životopisa potrebnih za prijavu,
•    jedan prepravak svih dokumenata,
•    finalni pregled cjelokupne dokumentacije.

Više o financijskom aspektu 

Često pitanje koje studenti postavljaju jest kako dobiti stipendiju za studiranje u inozemstvu ili neki drugi oblik financijske pomoći koji će im omogućiti upis željenog studija. Financijska pomoć pruža se u različitim oblicima – stipendije za studiranje u inozemstvu, studentski krediti, zajmovi, dodatni financijski poticaji. 

Tako, primjerice, dva najbolja obrazovna sustava u Europi, ona u Velikoj Britaniji i Nizozemskoj, nude brojne financijske pogodnosti za međunarodne studente. 

I nakon Brexita, brojna britanska sveučilišta zadržala su stare cijene školarina te nude stipendije koje daju studentima iz Hrvatske priliku za upis prestižnih studijskih programa. 

Nizozemska, s druge strane, najpopularnija je studentska destinacija zbog omjera cijene i kvalitete obrazovanja – školarine su podređene studentskim mogućnostima, studenti mogu podići zajmove, ali i raditi neograničeno te na temelju toga ostvariti nepovratnu financijsku pomoć od države!

Važno je spomenuti i Italiju koju karakteriziraju niske cijene školarina, kao i mogućnost rada uz studij, što uvelike olakšava život u inozemstvu, ali i otvara mogućnosti za konkretnim radnim iskustvom u željenom području. 

Više od 10 tisuća studenata iz Hrvatske koji trenutno studiraju u inozemstvu potvrđuje kako ne smiješ ignorirati svoje ambicije i želju za iskustvom koje uključuje vrhunsko obrazovanje, radno iskustvo i multikulturalno okruženje. Više informacija o samim sveučilištima u navedenim državama te studijskim programima koji odgovaraju tvojim interesima saznaj na događaju 16. veljače!
 

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka