Studiranje u Engleskoj: Istraži studij u centru Londona

10.01.2024

London South Bank University privlači studente iz cijelog svijeta, a sveučilište im pruža konstantnu podršku od upisa pa sve do diplome


Unatoč visokim iznosima školarina, Ujedinjeno Kraljevstvo nudi brojne pogodnosti za studente koji dolaze iz Europske Unije, a britanski je obrazovni sustav dom nekim od najboljih sveučilišta na svijetu. 


UK je i dalje jedna od najtraženijih destinacija kad je u pitanju upis studija u inozemstvu, a London je često primarni izbor. U samom centru smjestio se i London South Bank University, sveučilište koje, osim što ima širok izbor studijskih programa, nudi i nastavu koja je u dodiru s najnovijim tehnologijama.
 

Raznovrsnost programa i visoka stopa zapošljivosti

LSBU javno je sveučilište sa sjedištem u londonskom okrugu Southwark, u blizini južne obale Temze. Sveučilište je osnovano još 1892. kao Borough Polytechnic Institute, a danas tamo studira približno 18.000 studenata. LSBU je prepoznat kao vodeća organizacija za učenje vođeno praksom, poticanje razvoja studenata spremnih za suočavanje s poslovnim i društvenim izazovima. Kroz brojna lokalna i globalna partnerstva stvara prilike za pojedince, tvrtke i društvo, nudi i fleksibilno, fizičko i digitalno okruženje orijentirano budućnosti. 


Čak 72% studenata pronađe posao u struci kroz 15 mjeseci nakon završetka studijskog programa, a prosječna plaća koju imaju je među najvišima od svih diplomanata sa modernih sveučilišta u Londonu.  Za vrijeme studija studenti blisko surađuju sa LSBU Careers Hubom gdje mogu dobiti sve potrebne informacije o dostupnim radnim mjestima, praksama i stažiranju, kao i stručno vodstvo kako pripremiti životopis, cover letter, kako odraditi intervju i brojne druge aktivnosti koje im pomažu da što bolje konkuriraju na tržištu rada, poput prilike da vježbaju razna testiranja koja provode poslodavci. 


LSBU na svom kampusu ima preko 30 laboratorija i studia koji studentima pružaju vrhunsku kvalitetu nastave i priliku da rade s najnovijim tehnologijama. Sveučilište je 2021. godine investiralo 65 milijuna funti u razvoj kampusa i popratnih sadržaja kako bi studentima i nastavničkom osoblju omogučilo najbolje uvjete za učenje i rad, uključujući novu modernu knjižnicu, najsuvremeniji sportski centar i novu kantinu kao podršku zdravom načinu života.

Od studijskih programa ističu se Health and Social Care, Chemical Engineering, Economics, Business Management, Criminology, International Relations, Civil Engineering, Law i mnogi drugi.
 

Destinacija na kojoj mnogi nastavljaju karijeru i nakon završenog studija

UK daje priliku međunarodnim studentima da se prijave za ostanak u UK i rade ili traže posao nakon diplome. Međunarodni studenti koji su uspješno završili preddiplomski ili diplomski studij mogu se prijaviti za ostanak u Ujedinjenom Kraljevstvu do dvije godine nakon studija. Diplomanti doktora znanosti mogu se prijaviti za boravak do tri godine. Ovo je fantastična prilika za međunarodne studente koji žele poduzeti sljedeće korake u zapošljavanju u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ako vas zanima više informacija o London South Bank University, studiju u Londonu, smještaju i studentskom životu, pozivamo vas da se pridružite našem Q&A druženju sa studenticom Larom koja će sa svima zainteresiranima podijeliti svoje iskustvo studiranja na LSBUu u Londonu. Sudjelovanje je besplatno uz prijavu, a događaj će se održati 11. siječnja 2024. u IntegralEdu uredu. Više o događaju i prijave možete pronaći na linku.

Ključne riječi:
studiranje u velikoj britaniji

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka