Studiraj u Švicarskoj - elitni studiji s naglaskom na praksu

27.12.2023


Cesar Ritz Colleges Switzerland dio je Swiss Education Group-a, grupacije pod čijim se nazivom skrivaju čak četiri vrhunske škole ugostiteljstva, kulinarstva i hotelskog menadžmenta. Sami Cesar Ritz specijaliziran je za područje elitnog hotelijerstva, s naglaskom na poduzetništvo, biznis i vodstvo. 


Ipak, studenti po završetku ne moraju ostati raditi u toj industriji, već ih obrazovanje na ovom sveučilištu priprema za jako širok spektar zanimanja, a zbog toga što su učili i razvili ugostiteljski mindset, raspolažu širokim znanjem u području HR-a, kultura, očekivanja i ostalim vještinama povezanim uz ugostiteljstvo.

 
Cesar Ritz Colleges Switzerland proteže se na čak dva kampusa – Brig i Le Bouveret. Preddiplomski studij nudi diplomu usmjerenja u Hospitality Business Managementu, a diplomski u Hospitality and Tourism Entrepreneurshipu. Fakultet je usmjeren na iskustveno učenje što često uključuje najmoderniju tehnologiju, poput VR-a, koji studentima omogućuje da vizualiziraju stvari koje nisu zapravo pred njima, ali i da, na primjer, prošeću vinogradima cijelog svijeta.


Studenti imaju priliku učiti od pravih profesionalaca u određenim poljima koji im pomažu da teoriju testiraju u praksi i da se okušaju na različitim pozicijama, a fakulteti surađuju s brojnim internacionalnim partnerima pa tako studenti od početka studija imaju priliku za različite prakse, dok putem različitih studijskih posjeta i međunarodnih natjecanja imaju priliku širiti svoju profesionalnu mrežu. 

Super je Švicarska, kolege mi se jako sviđaju, svi su baš dragi. Malo nam je raspored pretrpan i imamo puno projekata, ali mi se sviđa. Dobila sam puno novih ideja i otprilike znam u kojem smjeru želim ići što je super. Spomenula sam mami kako je ovo baš bio pogodak. - Katja Trombin Semeraj


Švicarska savezna akreditacija (Swiss Federal Accreditation)
 

Cesar Ritz Colleges Switzerlad nedavno je akreditirano Švicarskom saveznom akreditacijom koju dodjeljuje krovno tijelo - Švicarsko vijeće za akreditaciju (SAC). Ova akreditacija osigurava da će vaše ulaganje u obrazovanje donijeti vrijedne povrate. Švicarske federalno akreditirane škole pridržavaju se rigoroznih standarda kvalitete i poznate su po pružanju obrazovanja iznimne kvalitete. Poslodavci koji traže studente akreditiranih institucija, uvjereni su da, oni koji su završili takve studije, posjeduju vještine i znanja potrebna da se istaknu od prvog dana.


Ovom akreditacijom, César Ritz Colleges Switzerland (CRCS) zaprimio je novi status -  sveučilišnog instituta primijenjenih znanosti koji je službeno priznat od strane Švicarskog vijeća za akreditaciju (SAC). Švicarska savezna akreditacija značajna je prekretnica za CRCS i donosi nekoliko pozitivnih promjena i dodanu vrijednost za studente, bivše studente i nastavno osoblje.


U švicarskom obrazovnom sustavu praktično radno iskustvo dio je preduvjeta nastavnog plana i programa za ulazak u program stručne diplome. Stoga je CRCS uveo Industry Immersion Year koji se sastoji od dva dijela - šest mjeseci praktičnih tečajeva i šest mjeseci stažiranja. Studenti će imati zadovoljstvo pohađati svoje praktične tečajeve na kampusu uz jezero u Le Bouveretu. Tijekom tog vremena naučit će o iskustvu kupaca, usluzi, vinu, kuhinji i vodstvu.


Industry Immersion Year je preduvjet za studente koji tek trebaju steći relevantno, kvalificirajuće radno iskustvo za ulazak u program. Program je dostupan i kao program certifikata za studente koji traže godinu u inozemstvu ili radno iskustvo u Švicarskoj. 

 

Studentski život pod okriljem prekrasne prirode
 

Iako iznos školarine nije malen, ono što je bitno znati jest da taj iznos pokriva sve troškove studija, ali i ostale troškove poput smještaja, hrane, uniforme pa čak i računala. Studenti tijekom studija također imaju pristup i svim popratnim sadržajima na kampusu poput teretane, saune, play station room-a i slično.


Da ne bi sve ostalo samo na knjigama i praksi, fakulteti za svoje studente organiziraju i brojne izlete u njihovo slobodno vrijeme, a ne izostaju ni mnoge studentske udruge te sportski klubovi kojih su studenti često članovi.


Ako vas zanima više informacija o Cesar Ritzu, studiju u Švicarskoj, smještaju i studentskom životu, pozivamo vas da se pridružite našem Q&A druženju sa studenticom Katjom koja će sa svima zainteresiranima podijeliti svoje iskustvo studija na Cesar Ritzu. Sudjelovanje je besplatno uz prijavu, a događaj će se održati 4. siječnja 2024. u IntegralEdu uredu. Više o događaju i prijave možete pronaći na linku.

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka