STUDIJ U SAD-U: Sve o najboljem obrazovnom sustavu na svijetu

02.11.2021

Poznate kao zemlja neograničenih mogućnosti, Sjedinjene Američke Države poželjna su obrazovna destinacija za više od milijun međunarodnih studenata.


​Posjeti naš virtualni event Study in USA 18.11. i saznaj sve informacije o najboljem obrazovnom sustavu na svijetu!

Akademski sustav SAD-a nudi prvoklasno obrazovanje, međunarodno priznate diplome, slobodu i fleksibilnost u odabiru usmjerenja i kurikula. Uz sedam od deset najboljih svjetskih sveučilišta, Amerika je dom globalnih tehnoloških tvrtki kao što su Google, Apple, Amazon, Tesla. Zemlja je prilika u punom smislu tih riječi.

SAD: prestižna sveučilišta, progresivno obrazovanje i neograničene mogućnosti za poslovno ostvaranje

• Najpoželjnije odredište za više od milijun međunarodnih studenata.

• Elitno obrazovanje s međunarodno priznatim diplomama – sedam od deset najboljih svjetskih sveučilišta nalazi se u SAD-u.

• Sloboda i fleksibilnost pri kreiranju plana i programa studija.

• Korištenje suvremenih tehnologije i inovacija u obrazovanju.

• Kulturna raznolikost i bogat studentski život.

• Brojne sportske aktivnosti, udruge i interesni klubovi.

• Ogromni gradovi, kulturne znamenitosti, nevjerojatna priroda i nacionalni parkovi, glazba, kuhinja – Sjedinjene Američke Države prilagođene su svima, poduzetnicima, turistima, umjetnicima.

• Dom nekih od najvećih tehnoloških tvrtki na svijetu, kao i poslovnih prilika u različitim područjima.

Amerika kao obrazovna destinacija

Uz jedan od najboljih obrazovnih sustava na svijetu, Sjedinjene Države dom su više od 5000 društvenih koledža i sveučilišta.

Na našem virtualnom događaju možete upoznati sljedeće:

Arizona State University

Arizona State University jedno je od najmodernijih sveučilišta u Sjedinjenim Američkim Državama, vodeće u inovacijama, ispred MIT-a i Stanforda. ASU ima pet zasebnih kampusa, od kojih su četiri smještena u urbanom dijelu glavnoga grada Phoenixa. Neki od studenata koji su diplomirali na ovome sveučilištu ujedno su među prvima koji su započeli karijeru u korporacijama Silicon Valleyja. ASU programi među najboljima u zemlji – predavači uključuju dobitnike Nobelove i Pulitzerove nagrade te Fulbrightove stipendiste. Pored toga, ASU nudi više od 1000 studentskih udruga, od kojih je 140 namijenjeno međunarodnim studentima.

Stipendije

ASU nudi financiranje do 50% školarine za preddiplomske, kao i do 15% za diplomske studije koje sveučilište nudi. Visina stipendije utvrđuje se nakon individualne procjene akademskih postignuća svakog prijavitelja i dodjeljuje se automatski nakon odobrenja.

 

Pace University

Osnovano 1906., Pace University vodeće je privatno američko sveučilište s približno 13 000 studenata upisanih u više od 150 preddiplomskih, diplomskih i doktorskih programa. S jednim kampusom u srcu Wall Streeta i drugim u prekrasnom Westchesteru, ova institucija okuplja šest škola i fakulteta koji nude vrhunsko obrazovanje u području poslovanja, zdravstva, računarstva, obrazovanja, znanosti. Sveučilište Pace nudi jedan od najvećih programa stažiranja među obrazovnim institucijama u New Yorku s više od 1000 partnerskih tvrtki. Sveučilišni centar za karijeru uspješno razvija svoj jedinstveni program International Student Professional Readiness Education (INSPIRE) koji priprema studente za tržište rada.

Stipendije

Pace nudi impresivne mogućnosti sufinanciranja školarine; studenti preddiplomskih studija mogu dobiti stipendiju do 29 500 dolara u obliku rabata za školarinu. Ovisno o području diplomskog studija i uspjehu na preddiplomskoj razini, prijavitelji ovih programa mogu dobiti između 1500 i 6000 dolara stipendije.

 

Simmons University

Simmons University prestižno je privatno sveučilište smješteno u Bostonu, jednom od prosperitetnijih studentskih gradova u Sjedinjenim Američkim Državama. Grad privlači preko 250 000 studenata iz cijelog svijeta, što ga čini jednim od najuzbudljivijih mjesta za studentski život. Simmons nudi oko 60 preddiplomskih studija, uključujući 13 ubrzanih programa javne politike, komunikacija i inženjerstva. Ustanova nudi širok raspon mogućnosti stipendiranja do 50% iznosa školarine, razmjenu studenata, kao i praksu.

Simmons surađuje s elitnim sveučilištem Columbia, a studenti inženjerstva mogu završiti studij s diplomama na obje institucije.

 

University of Connecticut

Osnovano 1881. godine, University of Conneticut je među 25 najboljih državnih sveučilišta u SAD-u i spada u kategoriju najboljih istraživačkih akademskih institucija u zemlji. Više od 80 centara i instituta koje Conneticut ima dobiva 286 milijuna dolara godišnje za istraživanja. Više od 32 000 studenata bira između 115+ smjerova i 4000+ tečajeva u devet škola i fakulteta koji su dio UCONN-a.

Glavni kampus nalazi se u Storrsu, na pola puta između Bostona i New Yorka. Četiri kampusa opremljena su modernim sadržajem te zajedno čine dinamičnu i multikulturalnu akademsku zajednicu s preko 32 000 međunarodnih studenata iz gotovo 90 zemalja.

Osim toga, sveučilište se ponosi svojim atletskim timom koji se natječe u prvoj ligi te iza sebe ima 23 osvojena državna prvenstva. Studenti se mogu priključiti u više od 700 studentskih udruga i organizacija te 25 međunarodnih grupa.

Stipendije

Prijavitelji za preddiplomske studijske programe imaju priliku dobiti sredstva u obliku stipendije od 5 000, 10 000 ili 15 000 USD. Kriteriji ocjenjivanja temelje se na holističkom pristupu i uključuju uspjeh, rezultate ispita, talent i kvalitete prijavitelja.

 

Kings Education

  • uključuje studije medicine na američkim sveučilištima, zajamčen upis 100 najboljih američkih sveučilišta, zajamčen izravan tranfer na najbolje rangirana sveučilišta u SAD-u.

Transfer programi:

Medicina = studentima omogućen početak studij na Fisher Collegeu u Bostonu, a zatim prebacivanje na sveučilište St George's u Grenadi kako bi stekli diplomu medicine ili veterinarske medicine.

Partnerska sveučilišta u SAD-u:

California State University Fullerton
Sveučilište Southern Oregon
Sveučilište u Wisconsinu
Fisher College, Boston
College of Mount Saint Vincent, New York
 
Neka od sveučilišta s mogućnošću transfera:

Johns Hopkins University (rangiran #9)
Vanderbilt University (#14)
Rice University (#16)
Cornell University (#18)
UCLA (#20)
Emory University (#21)
UC Berkeley (#22)
Georgetown University (#23)
University of Southern California (#24)
University of Michigan-Ann Arbor (#24)
University of Virginia (#26)
Wake Forest University (#28)

 

Suffolk University, Boston

Kao jedno od 200 najboljih nacionalnih sveučilišta, Suffolk University studentima pruža visokokvalitetno obrazovanje i lokaciju pored bostonske financijske četvrti gdje je izraženo elitno visoko obrazovanje, kao i vrhunske korporacije.

Suffolk University privatno je istraživačko sveučilište u Bostonu, Massachusetts. Smješten na poznatom Beacon Hillu, urbani kampus dom je 7288 studenata iz više od 100 zemalja. Od 1906. Kada je osnovan, misija Suffolka je “stvoriti priliku za sve”.

S najbolje rangiranim poslovnim i pravnim programima, Suffolk je vodeće sveučilište u različitim područjima, a slijedi model učenja koji u prvi plan stavlja istraživanje i iskustveno učenje,
 

 

University of South Florida

University of South Florida (USF) nudi istaknute studijske programe, vrhunske akademike, interdisciplinarna istraživanja, raznoliko studentsko tijelo, raznolike studentske aktivnosti i toplo, sunčano vrijeme tijekom cijele godine.

Glavni sveučilišni kampus nalazi se u Tampi, prekrasnom gradu na zapadnoj obali Floride koji ima 56 kilometara plaža i brojne prilike za zabavu, sport, umjetnost i rekreaciju na otvorenom.

Studenti mogu birati između više od 180 preddiplomskih i diplomskih studijskih programa na 14 fakulteta unutar USF-a, uključujući nacionalno priznate i visoko rangirane programe marketinga, menadžmenta, poduzetništva, računalnih znanosti, inženjerstva i javnog zdravstva.

 

California State University, East Bay

Ovo sveučilište poznato je po nagrađivanim programima, stručnom predavačkom kadru, malim grupama, visoko personaliziranom okruženju za učenje  i izboru od više od 100 područja studija usmjerenih na karijerni razvoj.

Cal State East Bay poznat je po visokoj vrijednosti obrazovanje i pristupačnosti kao sveučilište koje spade među one s najnižim cijenama školarina i smještaja u SAD-u. Dugi niz godina ovo je sveučilište dobilo priznanje “Best in the West”, a najpopularniji preddiplomski smjerovi su: Business, Health Sciences, Psychology, Nursing, Biology, Kinesiology, Criminal Justice Administration, Sociology, Human Development, Art.

 

Pridruži se Study in USA događaju i ostvari svoj san o studiranju u Americi. Sudjelovanje je besplatno, potrebno je samo prijaviti se

Ključne riječi:
vijesti studij u inozemstvu

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka