LJETNI JEZIČNI KAMPOVI ZA DJECU U INOZEMSTVU: Na što trebate obratiti pažnju pri odabiru tečaja stranog jezika

31.01.2022

Tečajevi stranih jezika / ljetni kamp za djecu/ jezični tečajevi u inozemstvu / učenje stranih jezika u inozemstvu / tečaj engleskog jezika / učenje engleskog u Londonu – sve informacije o ljetnim jezičnim tečajevima na jednome mjestu!


Ljetni jezični tečaj u inozemstvu najbolji je oblik produktivno provedenih ljetnih dana u društvu vršnjaka u multikulturnom okruženju. Postoji širok izbor ljetnih jezičnih kampova u inozemstvu, ali zanima vas kako odabrati onaj pravi za vaše dijete? 

Neki od čimbenika koje biste trebali uzeti u obzir prilikom odabira jezičnog tečaja u inozemstvu su:

1. Koji su interesi vašega djeteta?

Primjerice, ako vaše dijete zanimaju sport ili umjetnost, a vi želite da poboljša svoje znanje engleskog jezika, potražite jezični tečaj u inozemstvu koji nudi kombinaciju. Informirajte se o Integralovoj ponudi ljetnih jezičnih kampova za djecu u inozemstvu i iznenadit ćete se brojnim aktivnostima u kojima vaše dijete može uživati, a pritom usavršiti strani jezik.

Ovo su vrste jezičnih tečajeva u inozemstvu:

•    Rekreativni/standardni jezičnih tečajevi: uključuju 20 školskih sati učenja odabranog stranog jezika tjedno te kreativne i/ili rekreativne aktivnosti; sport, umjetničke aktivnosti, ples, igre, talent show, kulturne večeri, gastronomiju, karaoke i izlete.
•    Specijalizirani jezični tečajevi: uključuju školske sate stranih jezika i specijalizirane aktivnosti. 
Nasuprot rekreacijskim, ovakvi tečajevi uključuju 20 školskih sati učenja i 20 sati sportskih aktivnosti (nogomet, košarka, golf, jahanje, tenis i slično), radionica glazbe, plesa, fotografije, STEM-a, novinarstva. Također, u ovakvim ljetnim kampovima za djecu sportske aktivnosti vode profesionalni treneri.
•    Akademski jezični tečajevi: intenzivni jezični tečajevi s većim brojem školskih sati učenja stranoga jezika. 
Ovi jezični tečajevi omogućuju i pripremu ispita za međunarodno priznate jezične certifikate (IELTS, TOEFL, PET, FCE, CAE, TestDaF, DELF/DALF, DELE) te za polaganje završnih ispita kao što su američki GCSE, britanski A-Levels, međunarodni IB programi.  
Ovi tečajevi idealni su za razvoj akademskih i jezičnih vještina za upis na željeno sveučilište u inozemstvu jer uključuju simulacije intervjua, pripreme motivacijskog pisma, individualno savjetovanje i profesionalnu orijentaciju, tematske seminare, posjete prestižnim sveučilištima i ostalo.

Kao važna sastavnica jezičnih tečajeva u inozemstvu, uz učenje i poboljšanje znanja stranog jezika, jest mogućnost odabira tečajeva stranih jezika u zemlji u kojoj je on materinji, pri čemu će vaše dijete upoznati i novu kulturu što je izrazito korisno za osobni napredak.

2. Koji su kratkoročni i dugoročni osobni ciljevi koje bi ljetni jezični tečaj u inozemstvu trebao ispuniti?

Evo kratkog popisa mogućih ciljeva:
•    naučiti ili poboljšati znanje stranog jezika,
•    istražiti nova područja, primjerice biznis, medicinu, STEM, dizajn interijera, pravo, psihologiju, multimediju i web aplikacije, IT, inženjering, režiju,
•    istražiti europske škole ili sveučilišta kao što su, primjerice, Sveučilište u Oxfordu ili Cambridgeu,
•    poboljšanje vještina (jezik, sport, umjetnost, glazba)
•    nova međunarodna poznanstva,
•    osobni razvoj koji uključuje samopouzdanje, samostalnost, odgovornost i discipliniranost,
•    stvaranje uspomena te upoznavanje novih mjesta i kultura.

IntegralEdu savjetnici rado će vas uputiti u opcije koje ispunjavaju maksimalan broj vaših ciljeva i očekivanja od ljetnog jezičnog kampa za djecu u inozemstvu.

3. Koliki iznos možete izdvojiti za ljetni tečaj u inozemstvu?

Obrazovanje je najbolje ulaganje, ali postoje brojne opcije ljetnih jezičnih kampova, ovisno o budžetu. Stoga je važno vidjeti što je uključeno u ljetni tečaj u inozemstvu i koji su dodatni troškovi:
•    vrsta smještaja: kampus ili obitelj domaćin,
•    obroci: puni pansion ili polupansion, samo doručak ili bez obroka,
•    (ne)uključene aktivnosti dostupne uz doplatu,
•    (ne)uključeni izleti uz nadoplatu,
•    prijevoz od/do zračne luke: uključeno da/ne.

Važno je uzeti u obzir i troškove avionske karte (plus naknadu za pratnju za maloljetnu osobu), kao i džeparac. IntegralEdu savjetnici pomoći će vam u izradi jasnog i realnog financijskog plana.

4. Koja vrsta jezičnog tečaja u inozemstvu najviše odgovara vašem djetetu?

•    Grupni 
Idealna su za prva iskustva u ljetnom kampu u inozemstvu jer, posebno roditeljima, pružaju dodatnu sigurnost. Dijete putuje s grupom djece i hrvatskim voditeljem grupe. Predstavnici jezičnog centra skupinu preuzimaju u zračnoj luci i prevoze do kampusa, gdje će biti i smješteni. Na odredištu se pridružuju grupi međunarodne djece. Također, dobro je znati da je ponuda grupnih polazaka ograničena, u odnosu na pojedinačne.
•    Individualni 
Iako naziv može sugerirati da je namijenjen neovisnijoj djeci i ovaj ljetni jezični kamp odvija se uz nadzor. Maloljetni polaznici će putovati s članom posade avioprijevoznika, koji će ga u zračnoj luci dočekati, biti s njim do odredišta, pomoći mu s prtljagom te ga povezati s predstavnicima kampa. Ova se usluga nadoplaćuje na avionsku kartu i nudi je većina zrakoplovnih kompanija.

Osim navedenih vrsta kampova, postoje mnoge druge kategorije ljetnih kampova u inozemstvu, ovisno o njihovom sadržaju i ciljevima, kao što su: rekreativni kampovi, specijalizirani kampovi, akademski kampovi ili tematski kampovi, dnevni kampovi, kampovi s kućnom nastavom pa čak i oni za cijelu obitelj.

5. Koji je optimalan period trajanja ljetnog kampa u inozemstvu za djecu?

Idealno minimalno trajanje je 2 tjedna. Tako će dijete imati vremena za integriranje, poboljšanje znanja, druženje i istraživanje, uživanje u dodatnim aktivnostima. Također, mnogi ljetni kampovi u inozemstvu imaju programsku strukturu od najmanje 2 tjedna. Neki organizatori ljetnih kampova u inozemstvu nude mogućnost prijave polaznika na tjedan dana, ali uglavnom polaznici žele produžiti boravak na najmanje 2 tjedna. To je moguće, sve dok postoje slobodna mjesta za smještaj u sljedećem razdoblju. Ako odaberete ovu opciju, važno je osigurati financijska sredstva za produženje boravka i za izmjenu podataka o letu.

Za sva pitanja, informacije i nedoumice, savjetnici agencije IntegralEdu stoje vam na raspolaganju. Kontaktirajte nas i dopustite da vam pomognemo u odluci koja će biti najbolja za vaše dijete!

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka