Studij u Nizozemskoj - saznaj iskustva iz prve ruke

18.12.2023


Jedna od najvećih prednosti prilikom upisa studija u inozemstvu je i mogućnost odabira između istraživačkih i studija usmjerenih na praktično učenje. Studiranje u Nizozemskoj nudi širok izbor praktičnih studija koji se nazivaju Universities of Applied Sciences, a Fontys UAS glasi za jedno od najkvalitetnijih u Nizozemskoj, a evo i zašto: 

Lokacija

Osim kvalitete studija, velikom je broju studenata presudan faktor pri donošenju odluke o tome gdje studirati upravo sama lokacija sveučilišta. Fontys University of Applied Sciences nudi preko 30 studijskih programa na engleskom jeziku iz područja IT-a, inženjerstva, ekonomije, umjetnosti i zdravstva na svojim kampusima od kojih se svakako ističu oni u Eindhovenu, Venlou i Tilburgu.


Eindhoven – najinovativniji grad na svijetu


Jedan od kampusa Fontysa, nalazi se u Eindhovenu, gradu na jugu Nizozemske i središtu europskog Sillicon Valleya - Brainportu. Regija je to s najvišim IQ-om na svijetu i dom preko 5000 tehnoloških i IT kompanija u kojima nastaje 2% svih svjetskih patenata u kojoj se nalazi čini Eindhoven idealnim gradom za sve one koje žele studirati nešto vezano za inženjerstvo i IT.

Neki od popularnih smjerova:

  • Applied Mathematics 
  • Automotive Engineering 
  • Electric and Electronic Engineering 
  • International Finance and Control
  • ICT: Information and Communication 
  • International Business
  • Marketing Management – Digital Business Concepts


Nastava bazirana na projektima i praksi


Fontys University of Applied Sciences, kako mu i samo ime govori, sveučilište je fokusirano na Problem-based learning (PBL) i Design-Based Education (DBE) gdje studenti praksu povezuju s teorijom tako da tijekom cijelog studija surađuju i obavljaju stažiranja radom u nekom od mnogobrojnih  partnera od prve godine studija.


Prednosti i izazovi studija u 4. najboljem obrazovnom sustavu na svijetu


Eindhoven je, kao i cijela Nizozemska, odlično povezan s ostalim gradovima unutar zemlje, ali i Zagrebom s kojim je moguće pronaći zračnu konekciju 365 dana u godini.  Svatko tko poznaje nekoga tko studira u Nizozemskoj, sigurno je čuo da je najveći izazov pronaći smještaj. Fontys UAS jedna je od institucija koje za svoje studente imaju određeni broj smještajnih kapaciteta s mjesečnom stanarinom od 500 do 800 EUR. 
 

Uzevši u obzir sve ove činjenice te uzimajući u obzir čimbenike poput zadovoljstva studenata predavačima i sadržajem studija, stope uspjeha studenata, informatičke opreme i usmjerenosti prema praksi, i ne čudi da se upravo Fontys smatra jednim od najboljih sveučilišta primijenjenih znanosti u Nizozemskoj.

U Nizozemskoj je stvarno predivno, od mjesta sve do ljudi. Sa smjerom sam jako zadovoljan i preporučio bih ga i drugima koje zanima advertising, communication ili social media. Studiranje u drugoj državi možda na prvu zvuči zastrašujuće, no jednom kad to iskusite, znat ćete da ste dobro odlučili.  - Marko Kozlica

Ako vas zanima više informacija o sveučilištu Fontys, pridružite se našem Q&A druženju i saznajte sve što vas zanima iz prve ruke! Više o događaju možete pronaći na linku.

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka