Studij dizajna i umjetnosti = karijera u kreativnim industrijama

12.02.2021

Studiji dizajna i umjetnosti uključuju stvaranje izražajnih umjetničkih djela i implementiranje dizajna koji mijenja industriju.


Na studijima dizajna i umjetnosti naučit ćeš razmišljati izvan okvira, što će ti pomoći u izradi portfelja kao i u potrazi za poslom. Kreativci se mogu naći na najnevjerojatnijim mjestima - od festivala, izložbi do ekskluzivnih događaja.

Područje kreativne umjetnosti i dizajna ukomponiralo se u nove tehnologije poput umjetne inteligencije, 3D ispisa i robotike. Postoji niz studija na kojima se studenti mogu specijalizirati za određena područja, gdje mogu raditi s najnovijom tehnologijom za razvoj video igara, aplikacija, web stranica i drugih digitalnih proizvoda. Naravno, internet je stvorio eksploziju mogućnosti za digitalne dizajnere i multimedijske umjetnike. Potražnja za web dizajnerima, dizajnerima aplikacija, dizajnerima softvera, grafičkim dizajnerima, digitalnim ilustratorima, multimedijalnim umjetnicima, video producentima, internetskim izdavačima, umjetnicima animacije, dizajnerima igara i mnogim drugim digitalnim i kreativnim karijerama bilježi rast bez presedana.

Kreativni studij – mogućnosti zapošljavanja

Budući studenti su često zbunjeni oko odabira studija dizajna i umjetnosti jer nisu sigurnu kakvu budućnost im donosi diploma studija dizajna i umjetnosti. Studenti koji diplomiraju studij dizajna i umjetnosti dobivaju diplomu koja pruža solidarno znanje, povećane vještine i vrijedno iskustvo. S obzirom na to da je područje umjetnosti i dizajna dosta kreativno i široko, ovo su samo neki od najbolje plaćenih poslova u tom području:

Kreativni direktor

Agent za upravljanje umjetninama

Profesor umjetnosti

Komercijalni umjetnik

Dizajner interijera

Grafički dizajner

Modni dizajner

Voditelj umjetničke galerije

NABA Nuova Accademia di Belle Arti – studij dizajna i umjetnosti u Italiji

Savršen odabir za kreativni studij je upravo NABA Nuova Accademia di Belle Arti s kampusima u Milanu i Rimu. Akademija je osnovana 1980. te se ponosi činjenicom da je najveća privatna umjetnička akademija u Italiji. Akademija potiče studente na razvijanje vlastite kreativnosti bez ikakvih ograničenja. U takvoj kreativnoj atmosferi, studenti razvijaju nove, inovativne tehnike i stvaraju prototipe koje zatim testiraju i unaprjeđuju. Mogućnosti je mnogo u kreativnom svijetu.

Akademija je nedavno objavila i stipendije za nadolazeću akademsku godinu. Iznos stipendije, kao i iznos školarine ovisi o obiteljskim primanjima kako bi se studentima svih imovinskih stanja omogućilo vrhunsko obrazovanje.

Samo neki od studija na NABA-i:

Design

Creative Technologies

Fashion Design

Graphic Design & Art Direction

Media Design & Multimedia Arts

Painting & Visual Arts

Set Design

Dostupni su studiji na engleskom i talijanskom jeziku.

Study in Italy i Study Design & Art, 18. veljače online

Više informacija o studijima, stipendijama i školarinama, mogućnosti zapošljavanja i ostalom doznaj na virtualnim događajima 18. veljače od 14 do 18 sati. NABA će također održati prezentaciju u 15 h. Link za prijavu potraži ovdje.
Ključne riječi:

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka