Želiš studirati vani? Obrati pažnju na rokove za prijavu

28.11.2023

Ako razmišljaš o studiju u inozemstvu, krajnje je vrijeme da kreneš s prijavom! Mnoge se kvote na stranim sveučilištima popune vrlo brzo, a evo na koje rokove trebaš obratiti posebnu pažnju.


Nizozemska

Rokovi za prijavu na sveučilištima u Nizozemskoj variraju, a svi osim Numerus fixus programa omogućuju prijavu do 1. svibnja. Na Numerus fixus programe, odnosno one s ograničenom upisnom kvotom, potrebno se prijaviti do 15. siječnja 2024. godine.


Neki od Numerus Fixus studija su: Artificial Intelligence, Psychology, Computer Science and Engineering, Biology, International Business Administration, International Relations i Physiotherapy.

Ujedinjeno Kraljevstvo

Rok za prijave na sve programe na britanskim sveučilištima je 31. siječnja 2024. Ovaj rok propisuje UCAS, aplikacijski portal za britanska sveučilišta te se za sve prijave poslane do tog roka, sveučilišta obvezuju svim prijaviteljima poslati odgovor. Mnoga su sveučilišta veoma kompetitivna pa je važno prijavu poslati na vrijeme, a brojne karijerne i obrazovne prilike velika su prednost pri odabiru obrazovanja u Engleskoj, destinacije koja privlači više od 485 000 stranih studenata na više od 150 sveučilišta i 50 000 studijskih programa.

Irska

Rok za prijave na Irska sveučilišta je 20. siječnja 2024. godine, a svu prijavnu dokumentaciju potrebno je poslati najkasnije do 1. veljače. Ovi rokovi vrijede za sve studente koji dolaze iz EU.

Danska

Danska se ponosi besplatnim obrazovanjem, ali je i poznata kao država s veoma strogim rokovima za prijavu. Oni koji žele studirati na danskim sveučilištima, svoju prijavu moraju predati do 15. ožujka ako upisuju preddiplomski studij, te do 1. ožujka, ako upisuju diplomski studij.

Švedska

Baš kao i Danska, Švedska nudi besplatno obrazovanje, a mnogi je biraju i zbog inovativnih programa, uspješnih kompanija, širokih karijernih mogućnosti i ekološke usmjerenosti. Rok za prijavu na studijske programe je 15. siječnja 2024., a brojni su programi veoma kompetitivni pa je važno s prijavom krenuti na vrijeme.


Ako te zanima više o studiju u Švedskoj, pridruži se našem online eventu Study in Sweden, 14. prosinca i saznaj sve detalje. Na eventu ćeš imati priliku upoznati i predstavnike popularnih sveučilišta – West i Jonkoping. Informacije o eventu i prijave, možeš pronaći na linku. Sudjelovanje je besplatno.

Italija

Za razliku od ostalih država, Italija nema jedinstveni portal za prijave na sveučilišta i studijske programe. Rokovi mogu varirati od sveučilišta do sveučilišta, zato je važno na vrijeme se informirati. Jedan od studija koji ipak ima jedinstveni rok je Universita Cattolica de Sacro Cuore i to za studij medicine koji je veoma kompetitivan. Rok za prijavu je 22. veljače 2024. Za sve one koji se odluče prijaviti sveučilište Cattolica uz pomoć naših obrazovnih savjetnika, trošak prijave od strane sveučilišta u potpunosti je besplatan.


Ako trebaš pomoć i ne želiš propustiti rok za prijavu na odabrani studijski program, javi se našim obrazovnim savjetnicima koji će te o svemu na vrijeme informirati i pomoći ti da bezbrižno upišeš željeni studij. Rezerviraj svoj termin za besplatne konzultacije ovdje.
 

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka