Rekordno niske školarine za studij u Nizozemskoj!

31.05.2021

Dobre vijesti za sve buduće i sadašnje studente na sveučilištima u Nizozemskoj – nizozemska vlada najavila je da će svim studentima prepoloviti sveučilišne naknade za akademsku godinu 2021./2022.!


Za studente prve godine preddiplomskih studija koji svoje obrazovanje započinju u rujnu ove godine školarina će iznositi samo 542 eura, a za ostale trenutne studente na nizozemskim sveučilištima smanjit će se s 2168 na 1084 eura. Važno je napomenuti da će upola niže cijene školarina vrijediti samo za akademsku godinu 2021./2022. Trenutno se očekuje konačna odluka vlade o ovom prijedlogu.

Kada je u pitanju odabir studija u inozemstvu, Nizozemska je jedno od najbrže rastućih odredišta upravo zbog povoljnih, a sada i još povoljnijih, školarina te vrlo pogodnog sustava financiranja studenata putem bespovratnih sredstava i subvencija koje država nudi, kako za pokrivanje sveučilišnih, tako i životnih troškova.

Također, Nizozemska je 2018. ukinula radne dozvole za hrvatske studente što je velika pogodnost za sve one koji uz studij žele raditi, a na temelju minimalno 56 radnih sati mjesečno studenti imaju pravo i na dodatno sufinanciranje.

Još jedan od razloga zbog kojih je Nizozemska izrazito popularna studentska destinacija je velik izbor kvalitetnih studijskih programa na engleskom jeziku u raznim područjima, od inženjeringa do psihologije.

Za više informacija o studijskim programima, stipendijama, uvjetima financiranja i studiju u inozemstvu općenito kontaktirajte nas putem linka i dogovorite svoje prve besplatne konzultacije!

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka