Važnost motivacijskog pisma pri upisu studija u inozemstvu

29.04.2022

Prvi dojam uvijek je bitan!


Motivacijsko pismo – izrazito bitan, mnogima najteži, a često presudan dio prijave za studije u inozemstvu. 

Motivacijsko pismo prvi je susret sveučilišta s tvojim ambicijama, željama, planovima te razmišljanjem o budućnosti i obrazovanju na odabranom sveučilištu u inozemstvu. Upravo zbog navedenoga, sadržaj motivacijskog pisma izrazito je važan, ali i njegova forma koja se razlikuje od sveučilišta do sveučilišta u inozemstvu.

Prilikom procesa obrade prijave kandidata, 70% uspjeha ovisi o motivacijskom pismu, dok je ostalih 30% podijeljeno između rezultata jezičnih ispita, mature, diplome i iskustva. Uz to što je ključan element u prijavi za studij u inozemstvu, kvalitetno napisano motivacijsko pismo otvara vrata mnogim poslovnim prilikama i neizbježno je za kvalitetnu prijavu za posao, a samim time i karijerni razvoj pojedinca.

Radionica motivacijskog pisma

U agenciji IntegralEdu velik broj budućih studenata odlučuje se za radionicu motivacijskog pisma. Radionica uključuje upoznavanje s pravilima pisanja motivacijskog pisma, grupne rasprave o radnoj verziji pisma, individualne konzultacije, stručno vodstvo i završavanje pisma uz savjete obrazovnih savjetnika. 

Darujemo besplatne radionice motivacijskog pisma! 😊 Sve one koji s pripremama za studij u inozemstvu krenu na vrijeme, odnosno u 2. ili 3. razredu srednje škole, te potpišu ugovor do kraja svibnja, nagrađujemo besplatnom radionicom motivacijskog pisma. Javi nam se.

Više o radionici motivacijskog pisma pročitaj ovdje.

Zašto započeti s prijavom na vrijeme?

Proces prijave na željeno sveučilište u inozemstvu razlikuje se od studija do studija te uključuje uvjete koje je potrebno ispuniti kako bi budući student konkurirao za mjesto na sveučilištu koje je odabrao.

Za većinu sveučilišta u inozemstvu prijavni rokovi otvoreni su dvaput godišnje, najčešće u proljeće i jesen, a rijetko i triput godišnje. Za svaki se studij u inozemstvu rok razlikuje te do toga datuma sveučilištu mora biti dostavljena sva prijavna dokumentacija, uključujući motivacijsko pismo. Procijenjeni rokovi za prijavu su tri do četiri mjeseca prije početka akademske godine, a neke obrazovne institucije najvišeg ranga imaju rok koji je gotovo šest do sedam mjeseci prije stvarnog početka predavanja.

Važno je krenuti na vrijeme, a prvi korak su konzultacije s obrazovnim savjetnicima koji će ti pomoći u procesu istraživanja i odabira pravog studija u inozemstvu! Javi nam se i dogovori željeni termin.

Ključne riječi:
Radionica motivacijskog pisma

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka