Nsouli program: Puna stipendija za vrhunske privatne srednje škole u inozemstvu

18.04.2024


Poznato je da stipendije često igraju ključnu ulogu u poticanju izvrsnosti i pružanju prilika za akademski razvoj djece i mladih. Jedna takva inicijativa koja se ističe u svom angažmanu prema učenicima i razvoju njihovih talenata je program NSouli Scholars. Ovaj program omogućuje priliku za čak 50 učenika diljem svijeta da pohađaju neku od prestižnih škola unutar grupacije Inspired Education uz potpuno sufinanciran smještaj i školarinu tijekom cijelog njihovog školovanja. Ova velikodušni program odaje počast Nadimu Nsouliju, koji je osnovao Inspired Education 2013. 


Glavni su cilj programa, osim pružanja stipendije, mentorstvo i resursi koji pomažu učenicima da ostvare svoje akademske i profesionalne ciljeve. Stipendisti tako imaju priliku sudjelovati u mentorskim programima, radionicama, i različitim događanjima koji ih povezuju s vodećim stručnjacima u njihovim područjima. Ovaj holistički pristup osnažuje studente ne samo akademski, već i osobno i profesionalno.


Kome je stipendija namijenjena?


Jedan od ključnih prioriteta NSouli Scholars je osigurati pristup obrazovanju osobama koje se suočavaju s financijskim izazovima ili imaju ograničen pristup resursima. 


Od kandidata za stipendije očekuje se da se ističu u najmanje dva od tri stupa izvrsnosti koji su temelj Inspired Education grupe (akademski uspjeh, sportski uspjeh te izvedbena i kreativna umjetnost), od kojih jedan mora biti akademska izvrsnost. Stipendisti moraju imati najmanje 13 godina, a stipendije će se dodjeljivati samo kandidatima koji iz perspektive imovinskog stanja ne mogu pristupiti Inspired obrazovanju, a dio stipendija bit će dodijeljen studentima libanonskog podrijetla.


Što je sve pokriveno stipendijom?


Stipendija pokriva 100% troškova – školarinu i smještaj za vrijeme cijelog trajanja obrazovanja. Školarine variraju od škole do škole, a primjer cijene za školu u Portugalu je 20900 € za školarinu i 24 000 € za smještaj.


Kako izgleda proces prijave za stipendiju?


Zainteresirani učenici trebaju ispuniti prijavnu formu, a zatim će biti pozvani da riješe niz testova koji uključuju verbalnu i neverbalnu komunikaciju, IQ test i slično te na intervju s ravnateljem škole koji će donijeti konačnu prosudbu.


Ekskluzivno za hrvatske učenike – rok za prijavu je produžen do kraja travnja dok učenici i njihovi roditelji imaju nevjerojatnu priliku uživo upoznati predstavnika škole na događaju Međunarodno srednjoškolsko obrazovanje i ljetni kampovi te saznati sve informacije o školama, stipendiji i procesu prijave.
 

Ako tražite više informacija o ovoj ili sličnim privatnim srednjim školama u inozemstvu, pozivamo vas da se pridružite našem događaju Međunarodno srednjoškolsko obrazovanje i ljetni kampovi 20. travnja, u hotelu Sheraton ili kontaktirajte naš ured te će vam naši savjetnici rado odgovoriti na sva vaša pitanja.

Povezane vijesti

Škola Taunton nudi deset stipendija talentiranim m...

Razlog je obilježavanje 25 godina postojanja škole, a uspješni kandidati dobit će stipendiju u iznosu od 25% popusta na cijenu školarine. Tko se može prijaviti za stipendiju Pro...
19.05.2021 Vidi više

King's College Online nudi povoljne cijene školari...

Njezina je posebnost u tome što je sav sadržaj vezan za nastavu dostupan 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu – tako da učenici mogu samostalno učiti u vrijeme i tempom koji im odgovara. ...
02.04.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka