Privatne srednje škole u Velikoj Britaniji dolaze na Study in UK!

18.11.2020

Kada je u pitanju odabir prave srednje škole u inozemstvu za Vaše dijete, sigurno želite odabrati onu najbolju koja odgovara Vašim standardima i preferencijama Vašeg djeteta.


Srednje škole u Engleskoj i ostatku Velike Britanije apsolutno prednjače kad je u pitanju vrhunsko srednjoškolsko obrazovanje koje će pripremiti Vaše dijete za upis prestižnih sveučilišta i željenog studija.

Na virtualnom sajmu Study in UK pridružit će nam se čak 4 renomirane privatne srednje škole. Više o školama pročitajte u nastavku!

Cardiff Sixth Form College

Cardiff Sixth Form College je internat za učenike u dobi od 15 do 18 godina. Uz obrazovanje britanskih obrazovnim sustavom, dostupan je i IB program. Škola je druga najbolja srednja škola kad su u pitanju rezultati završnih ispita srednje škole, pa je tako 90.28% učenika dobilo A ili A* ocjenu.

Uz samo obrazovanje, učenici mogu sudjelovati u aktivnostima i raznim natjecanjima poput NASA Club – International Space Settlement Design Competition. Škola se posebno ponosi stručnosti u STEM području predmeta.

Uvjeti upisa za zadnja dva razreda (A Levels) su strogi pa je tako potrebno položiti 4 prijamna ispita iz područja interesa, dok za prva dva razreda srednje škole je potrebno položiti test engleskog i matematike te odraditi intervju. Školarine se kreću od 44 000 funti po godini, ali nude stipendije za internacionalne učenike s 50% smanjenja školarine.

ACS International School Cobham

Ova privatna srednja škola ima nekoliko dostupnih lokacija, ali na virtualnom sajmu Study in UK predstavit će ona smještena u mjestu Cobham u Surreyju, udaljena sat vremena od centra Londona. Škola je tip internata (dostupan smještaj) za učenike u dobi od 2 do 18 godina i ima preko 1300 učenika. Opremljena je sportskom dvoranom, laboratorijima, knjižnicama, IT hubom te studijima za umjetnost i glazbu.

Učenici mogu pohađati IB program ili se mogu obrazovati po američkom kurikulumu. Za prijavu potreban je prijepis ocjena, 2 preporuke, esej i intervju. Cijene školarina se kreću od 45 000 funti, ali dostupne su stipendije za izvrsnost u području akademskog uspjeha, sporta i glazbe. Stipendije iznose najviše 20% školarine te se dobivaju tijekom čitavog školovanja.

Harrow School Online

Harrow School je osnovana na filozofiji i prakticiranju privatne srednje škole Harrow kako bi se učenici diljem svijeta mogli obrazovati u ovoj instituciji bez napuštanja svog doma. Online nastava se održava na platformi Pearson. Program je namijenjen za zadnja dva razreda srednje škole (16-18 godina). Škola je selektivnog karaktera te je potrebno ispuniti nekoliko strogih uvjeta za upis. Učenici mogu uživati u dodatnim školskim programima za unapređenje vještina, raznim klubovima, pripremati školske novine ili učlaniti se u klubove za film, knjige, debate itd. Uz online nastavu, profesori su dostupni za individualne sastanke. Iznos školarine je 5 000 funti po semestru, a dostupne su stipendije za izvanredan akademski uspjeh koje iznose 25% školarine. Ovo je odlična prilika za učenje prema britanskom obrazovnom sustavu iz udobnosti vlastitog doma u malim grupama.

Bryanston School

Osnovana 1928. godine, Bryanston School će vas osvojiti opremljenim učionicama, sigurnosti učenika i vrhunskim obrazovanjem. U školi je moguće pohađati posljednja dva razreda prema britanskom obrazovnim sustavu ili međunarodno priznat IB program. Posebnost škole je što ona uči učenike kako učiti, biti samostalni i razvijati vještine uz pomoć profesora. Školarina iznosi oko 13 000 funti po semestru, a imaju nekoliko stipendija za izvrsnost u području sporta, umjetnosti i akademskog uspjeha.

Srednje škole u Velikoj Britaniji su pravi izbor ako ste u potrazi za najboljom od najboljih škola. Odabirom bilo kojih od ovih škola u Engleskoj i Walesu nećete pogriješiti.

Ipak želite razgovarati s predstavnicima škola i saznati odgovore na sva Vaša pitanja? Sudjelujte na virtualnom sajmu Study in UK, posvećenom obrazovanju u Velikoj Britaniji ovaj četvrtak od 13 do 17 h. Upoznajte predstavnike ovih vrhunskih privatnih srednjih škola, sudjelovanje je besplatno. Prijavite se putem linka.
Ključne riječi:

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka