Poznata talijanska visoka škola za dizajn otvorila natječaj za stipendije s najkreativnijim zahtjevima do sada

15.09.2023


Kako bi potaknula mlade talente, Domus Academy, privatna visoka škola za dizajn, modu i biznis iz Milana, otvorila je natječaj za stipendije. Međutim, ovdje se ne radi o bilo kakvom natječaju jer studenti koji su zainteresirani za određeni studijski program trebaju pokazati znanje, kreativnost, inovativnost, ali i stajališta izvan konvencionalnih okvira. 


Svi oni koji se žele pridružiti Academic i Double Award Masters programima koji počinju u studenom 2023., imat će priliku prijaviti se na natječaj temeljen na portfelju i dobiti stipendiju u iznosu do 4.000 € ukupne školarine. Na natječaj se potrebno prijaviti do 25. rujna.


Osim toga, mladi talenti mogu se prijaviti na čak 2 vrste natječaja - temeljene na projektima ili temeljene na portfelju, s mogućnošću dobivanja stipendija koje pokrivaju čak do 9.000 € ukupne školarine za Academic Master i Double Award Master programe koji počinju u veljači 2024.

Natječaji temeljeni na projektima


U slučaju natječaja za projekte, prijavitelji trebaju prijaviti radove koji odgovaraju specifičnoj temi koja se odnosi na trenutne i buduće tematske izazove s kojima bi se studenti mogli susresti tijekom diplomskog studija i profesionalne karijere.

Tako će primjerice oni koji žele upisati Business Design master program biti pred izazovom da izaberu i analiziraju uspješan start-up u području inovacijskog poslovanja. Oni koji pak žele upisati Fashion Design program trebat će dizajnirati reinterpretacije kultnih odjevnih predmeta poznatih međunarodnih brendova, dok će oni koji žele upisati Fashion Management morati analizirati i predložiti inovativna rješenja koja se bave operativnim, etičkim i ekonomskim aspektima upravljanja brendovima brze i spore mode.

Kandidati za Master in Interaction Design morat će osmisliti inovativne prijedloge koji istražuju primjenu umjetne inteligencije u dizajnu interakcija, kao što su koncepti, aplikacije, sučelja ili sustavi koji iskorištavaju umjetnu inteligenciju za poboljšanje iskustva interakcije čovjek-stroj. Oni koje zanima program Master in Interior & Living Design trebat će dizajnirati umjetničku rezidenciju za umjetnike koji će živjeti, raditi i izlagati u zajedničkom prostoru sutrašnjice.

Kandidati za Master in Luxury Brand Management bit će izazvani pitanjem: Mogu li održivost i luksuz koegzistirati? pozivajući ih da istraže kako luksuzni brendovi mogu uravnotežiti svoje bogato naslijeđe i raskošnu privlačnost s naglaskom na održivost. Pristupnici za Master in Product Design dizajnirat će inovativnu i smislenu opremu za kuhanje i pribor za čaj ili kavu, kao što su posuda za čaj ili kavu, cjedilo ili filter, zajedno s pakiranjem.

Oni koje zanima Master in Service Design predložit će inovativne prijedloge koji primjenjuju načela i alate dizajna usluga za javni sektor, dok će oni koji žele upisati Master in Visual Brand Design trebati stvoriti inovativne vizualne reklame koje učinkovito komuniciraju predanost nekog brenda održivosti.

Kandidati za diplomski studij Fashion Styling & Visual Merchandising dizajnirat će inovativan i kreativan vizualni sadržaj trebaju uhvatiti bit odabrane lokacije, odražavajući njenu jedinstvenu kulturu, povijest ili energiju, te ga neprimjetno integrirati u vizualnu komunikaciju međunarodnog modnog brenda.

Iskoristite priliku i prijavite se do 25. rujna ili 6. listopada!

Više informacija moguće je naći na linku.
 

Javi se za konzultacije s našim obrazovnim savjetnicima i započni s procesom prijave na studij u inozemstvu na vrijeme. Rezerviraj svoj termin ovdje.

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka