Povrđeno – školarine za studij u Nizozemskoj upola manje u nadolazećoj akademskoj godini!

07.05.2021

Nizozemska vlada odlučila je u sklopu Nacionalnog obrazovnog sporazuma studentima upola smanjiti troškove školarine za akademsku godinu 2021./2022., a prijedlog je sada i službeno potvrđen.


Cilj je ove odluke što većem broju studenata olakšati financijski apekt obrazovanja u inozemstvu, u velikom postotoku uzrokovan COVID-19 krizom, te ih potaknuli na korak važan za njihovo obrazovanje i budućnost.

Za studente prve godine preddiplomskih studija koji svoje obrazovanje započinju u rujnu ove godine školarina će iznositi samo 542 eura, a za trenutne studente na nizozemskim sveučilištima smanjit će se s 2168 na 1084 eura. Važno je napomenuti da će upola niže cijene školarina vrijediti samo za akademsku godinu 2021./2022.

Ovom odlukom Nizozemska se ponovo profilirala kao zemlja usmjerena prema studentima te ne iznenađuje činjenica da je jedna od najbrže rastućih studentskih odredišta. Uz povoljne školarine i veliki izbor studijskih programa na engleskom jeziku u raznim područjima, Nizozemska nudi i izrazito pogodan sustav financiranja studenata putem bespovratnih sredstava i državnih subvencija za pokrivanje sveučilišnih i životnih troškova. Također, svi studenti koji uz studij rade minimalno 56 sati mjesečno imaju pravo na dodatno sufinanciranje.

Za više informacija o studijskim programima, stipendijama, uvjetima financiranja i studiju u inozemstvu općenito kontaktirajte nas putem linka i dogovorite svoje prve besplatne konzultacije!

Ključne riječi:

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka