Posljednja prilika za studentski zajam koji pokriva školarinu u Velikoj Britaniji!

10.05.2021

Svi EU studenti koji upišu studij u Velikoj Britaniji do 31. srpnja ove godine ostvaruju pravo na studentski zajam koji u potpunosti pokriva troškove školarine tijekom cijelog razdoblja studija u inozemstvu.


Coventry University jedino je britansko sveučilište koje je otvorilo upise u srpnju kako bi i ove godine EU studenti ostvarili pravo na financijsku potporu prilikom studija u Velikoj Britaniji koju su imali prije Brexita te je upravo zbog toga ova mogućnost toliko važna za sve trenutne maturante. Drugim riječima, kada student stekne pravo na njega, studentski se zajam uplaćuje direktno sveučilištu Coventry te studenti i njihove obitelji nemaju nikakav inicijalni trošak plaćanja školarine sveučilištu.

Kako se studentski zajam vraća?

Studentski se zajam počinje otplaćivati nakon završetka studija u Velikoj Britaniji pod uvjetom da studenti rade te da zarađuju više od minimuma koji je za svaku državu propisan drugačije. Primjerice, za Hrvatsku je taj minimum oko 5500 kuna neto te se zajam vraća isplatom od 9% od iznosa koji prelazi taj minimum. Drugim riječima, ako osoba zarađuje 6500 kn neto, vraća 9% od tih 1000 kn iznad minimuma. U UK-u je tijekom akademske godine moguće raditi 20 sati mjesečno, a u period kada student nema akademskih obveza bez ograničenja. Minimalna satnica je 7 funti. Mnogi misle da je studij u Velikoj Britaniji, koja ima najbolji obrazovni studij u Europi, nedostižan, no to nije slučaj. Studentski zajam omogućuje studentima iz Hrvatske najbolje moguće obrazovanje uz prihvatljive troškove.

Coventry University

Coventry University jedno je od najpopularnijih sveučilišta u Engleskoj. Svojim studentima nudi vrhunsko obrazovanje, najmodernije objekte, motivirajuće okruženje i strateški položaj u blizini Londona. Bez dodatne naknade, studenti imaju mogućnost prakse ili studentske razmjene čime stječu vještine i iskustva koja ih čine konkurentnijima na tržištu rada po završetku studija u inozemstvu. Coventry University proglašeno je sveučilištem godine prema iskustvu studenata u The Times and Sunday Times Good University Guide 2019.

Kako se prijaviti?

Kako bi što većem broju studenata iz EU-a omogućilo vrhunsko obrazovanje u njihovoj instituciji, ovo je sveučilište prilagodilo koncept studiranja te tako većem broju studenata dalo priliku da studiraju uz olakšavajući financijski aspekt. Za prijavu na studijske programe studenti su obavezni sveučilištu dostaviti samo svjedodžbe, motivacijsko pismo i pismo preporuke.

Uvjet za dobivanje studentskog zajma koji pokriva troškove školarine jest da studenti započnu studij u srpnju, odnosno dva mjeseca ranije nego uobičajeno, ali online.

Dvomjesečni virtualni modul naziva Be the Change uključivat će zadatke i obaveze koje će studenti morati obaviti kako bi nastavili svoj studij, ali i aktivnosti poput Virtual World Tour u sklopu koje će moći istraživati kontinente te se umrežavati sa studentima iz cijeloga svijeta.

 

Upisi u srpnju 2021. dostupni su za sljedeće studije:

BSc Biomedical Science

BA Business Management

BSc Computer Sciences

BA Digital Marketing

BA International Relations

BEng Mechanical Engineering

BSc Psychology

BSc Aviation Management

Zanima te studij na sveučilištu Coventry ili studij u inozemstvu općenito? Želiš dobiti odgovore na pitanja i saznati dodatne informacije o željenim studentskim destinacijama? Zanima te financijski aspekt studija u inozemstvu? Kontaktiraj nas putem linka i pomoći ćemo ti odlučiti koji je najbolji studij za tebe.
Ključne riječi:

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka