5 najčešćih pitanja o srednjoj školi St Bees

25.01.2023


St Bees škola je s dugom i bogatom tradicijom osnovana 1583. godine. Slogan ove srednje škole u Velikoj Britaniji je „Where West Meets East“, što ujedno i opisuje njezin položaj. Smještena je u malenom mjestu Saint Bees na sjeverozapadnoj obali Engleske s pogledom na Irsko more, na samo dva i pol sata vožnje od Manchestera. Također, u neposrednoj je blizini nacionalnog parka Lake District koji je uvršten na UNESCO-ov popis Svjetske kulturne baštine pa učenici mogu uživati u šetnji i prekrasnom pogledu na brojna jezera, šume i planine.

Škola ima jedinstven Fusion koncept obrazovanja koji spaja strogi britanski kurikulum s razvojem gore navedenih vještina kroz naporan rad i predanost. Učenje matematike kroz Fusion koncept koji kombinira nekoliko metoda učenja koje se primjenjuju diljem svijeta pokazao se izrazito uspješnim. Kroz inovativan pristup učenici puno brže uče i savladaju zadano gradivo te su prema svojoj dobnoj skupiti puno napredniji od vršnjaka u ostalim školama.

Ono čime se škola posebno ponosi jest pridavanje jednake važnosti osobnom razvoju učenika i njihovom akademskom uspjehu. U školi St Bees kroz razne aktivnosti razvijaju se vještine poput vodstva, timskog rada, kritičkog promišljanja, sposobnosti rješavanja problema, samopouzdanje. Naglasak je na razvoju potencijala učenika – bio on akademski, umjetnički, sportski ili jednostavno želja za učenjem i uspjehom u različitim područjima. Uz to, svakom učeniku dodijeljen je mentor s kojim se sastaje jednom do dvaput tjedno što osigurava učenikov razvoj u željenom smjeru, ali i brigu o njegovom mentalnom zdravlju.

Najčešća pitanja o St Beesu

Koliko učenika imate? 

Trenutačno imamo 100 studenata, od kojih je 68 iz Velike Britanije, a ostali su iz zemalja diljem svijeta – Njemačke, Španjolske, Kazahstana, Rumunjske, Šri Lanke, Tajlanda, Ukrajine, Hong Konga, Kine, Turske i Nigerije. U internatu je smješteno 52 učenika, dok ostali dolaze samo na predavanja i u školi borave isključivo tijekom dana. Razredi nisu veliki, imamo otprilike 15 učenika u svakom razredu od 7. do 11. razreda. U šestom razredu, ovisno o predmetima, razredi mogu biti i manji te imati svega 3-4 učenika. Ovo je nevjerojatna prilika da se osjećate kao dio brižne obitelji – gdje se svaki učenik tretira kao pojedinac i gdje svaki učenik ima priliku da zablista.

Postoje li stipendije?

Da! Imamo mnogo mogućnosti stipendiranja! Učenici se mogu prijaviti za akademsku stipendiju u vrijednosti do 40% popusta na školarinu, smještaj i prehranu (engl. boarding), a postoje i druge stipendije za kreativnu umjetnost, glazbu, dramu i sport s kojima učenici mogu ostvariti stipendiju u iznosu od 25% popusta na školarinu.

Što ću učiti?

Učenici St Bees škole slijede engleski nacionalni kurikulum; što znači da od 7. do 9. razreda uče predmete koji uključuju matematiku, engleski, znanost, dramu, povijest, umjetnost, geografiju, globalne perspektive, poslovne studije, kineski, informatiku i tjelesni odgoj. Od 9. do 11. razreda učenici se pripremaju za IGCSE te opet uče iste predmete kao,ali s malo više izbora. Od 12. do 13. razreda učenici se pripremaju za A-levels te obično biraju tri ili četiri predmeta (matematika, engleski, biologija, kemija, fizika, informatika, umjetnost, ekonomija ili povijest). 

Što ću raditi vikendom?

Kako bi učenici imali dobru ravnotežu između školskih obaveza i slobodnog vremena, vikendi su ispunjeni raznoraznim aktivnostima. Subotom je uvijek organizirana aktivnost za sve učenike internata – to može biti nešto kao što je vožnja kanuom, laser tag, vožnja kajakom, karting, paintball, kino i shopping, vožnja brodom ili posjet lokalnom dvorcu. U nedjelju se učenici mogu pridružiti grupi za planinarenje ili se mogu družiti sa svojim prijateljima - posjetiti plažu, otići na sladoled, ići vlakom u lokalni grad ili se mogu posvetiti pisanju domaće zadaće. Učenici su uvijek dobrodošli koristiti sve sadržaje koje škola nudi, uključujući sportsku dvoranu. 

Po čemu se škola St Bees razlikuje od drugih škola? 

Svaka škola je totalno drugačija, ali što čini St Bees izborom za vas? U St Beesu mi smo svi jedna velika obitelj te  garantiramo da će svako dijete biti dobro zbrinuto. Školsko osoblje osobno poznaje svakog učenika te im pomaže da postanu najbolja osoba koja mogu biti. Učenici će steći prijatelje iz cijeloga svijeta te ostvariti svoje ambicije i nadmašiti svoje potencijale.

Stipendija

St Bees nudi stipendije koje mogu smanjiti troškove školarine i smještaja u iznosu do 40%, a stipendije se dodjeljuju učenicima s izvanrednim prosjekom ocjena te s posebnim rezultatima u području glazbe, umjetnosti, izvedbenih umjetnosti, sporta te učenicima s interesom u području robotike, kodiranja i inženjeringa.

 

Ako ste zainteresirani za ovu izvanrednu priliku za stipendirano školovanje u instituciji koja je dio najboljeg obrazovnog sustava u Europi, obratite nam se i dopustite nam da vam pomognemo u dodatnom informiranju i procesu prijave! Za sva pitanja kontaktirajte nas, a više o stipendijama i privatnim srednjim školama u inozemstvu pročitajte na našoj stranici.

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka