Ovog ljeta uči španjolski u čarobnoj Barceloni

12.06.2024


Učenje stranog jezika u zemlji u kojoj se taj jezik izvorno govori pruža jedinstveno iskustvo koje se ne može usporediti s učenjem u vlastitoj zemlji. 


U slučaju španjolskog jezika, koji nije toliko popularan kao engleski za ljetne kampove, boravak u Španjolskoj donosi mnoge prednosti. Bilo da ste ljubitelj španjolskih sapunica, glazbe, kulture, sieste ili jednostavno želite usavršiti još jedan strani jezik – španjolski je odličan odabir.


Jedan od najzanimljivijih ljetnih kampova španjolskog jezika u našoj ponudi je upravo onaj u centru Barcelone.
 

Barcelona – kulturna prijestolnica Španjolske

Barcelona je poznata po izvanrednoj arhitekturi, posebno po djelima Antonija Gaudíja. Njegov jedinstveni stil, prepun boja i organskih oblika, čini Barcelonu pravim rajem za ljubitelje arhitekture.


Osim toga, ona je dom mnogim muzejima, galerijama i kulturnim centrima. Muzej Pabla Picassa i Fundació Joan Miró su nezaobilazna mjesta za ljubitelje umjetnosti, dok će oni koji traže mjesto za opuštanje i vodene sportive uživati u prekrasnim plažama kao što su Barceloneta, Bogatell i Nova Icaria.


Katalonska kuhinja je bogata i raznolika, a Barcelona nudi mnogobrojne restorane, tapas barove i tržnice gdje možete uživati u autentičnim jelima i svježim namirnicama.


Barcelona je dom i slavnom nogometnom klubu FC Barcelona. Posjet stadionu Camp Nou i klupskom muzeju je nezaboravno iskustvo za svakog sportskog fana.


Osim svega navedenog, Barceloni ne nedostaje mogućnosti za shopping, uživanje u mnogobrojnim barovima, klubovima i koncertnim dvoranama te zelenim površinama i parkovima  koji nude i nevjerojatne panoramske poglede na grad.


Svaki od ovih aspekata doprinosi jedinstvenom šarmu Barcelone, čineći je jednom od najatraktivnijih destinacija u Europi.


Prednosti učenja jezika u zemlji gdje se on izvorno govori

Učenje jezika u zemlji gdje se on svakodnevno koristi omogućuje polaznicima da kontinuirano slušaju i govore jezik, u ovom slučaju španjolski. Time se stvara okruženje u kojem se brže i učinkovitije savladavaju jezične vještine. 


Osim toga, polaznici ovog kampa imaju jedinstvenu priliku upoznati se s bogatom katalonskom kulturom, posjetiti znamenitosti kao što su Sagrada Familia, Park Güell, Barrio gótico i druge atrakcije i uživaju u živopisnim kvartovima grada. Istraživanje novog okruženja pomaže djeci da postanu samostalnija, snalažljivija i samopouzdanija, a boravak u stranoj zemlji pruža im priliku da se suoče s novim situacijama i izazovima, što pozitivno utječe na njihov osobni razvoj.


Polaznici kampa ne uče španjolski samo u učionici već i kroz svakodnevne aktivnosti, od odlaska u trgovinu do druženja s lokalnim stanovnicima. Tako uče praktične izraze i fraze koje se koriste u stvarnom životu, čime poboljšavaju svoje komunikacijske vještine.


Kamp Barcelona Centro okuplja djecu iz različitih zemalja, uključujući Španjolsku. Time se djeca mogu družiti s vršnjacima koji uče engleski, što im omogućuje razmjenu kultura i stvaranje međunarodnih prijateljstava. Takva iskustva ne samo da pomažu u učenju jezika, već i u razvijanju socijalnih vještina i razumijevanju različitih kultura što djeci pomaže da postanu otvorenija i tolerantnija. Učenje o različitim običajima, hrani i načinu života drugih naroda širi njihove horizonte i pomaže im da razviju globalnu perspektivu.


Program kampa uključuje 20 školskih sati španjolskog tjedno, s dodatnim mogućnostima za nadoplatu dodatnih sati. Uz to, kamp nudi brojne aktivnosti poput sportova, radionica i izleta koji dodatno obogaćuju iskustvo. Rano izlaganje stranom jeziku povećava šanse za tečno govorenje i razumijevanje jezika. Djeca koja uče jezik kroz putovanja i kulturne interakcije razvijaju bolje jezične vještine i lakše usvajaju složenije gramatičke strukture. Detaljni program nalazi se na linku.

Zanima Vas više informacija ili ponuda za navedeni tečaj? Obratite nam se s povjerenjem! Naši će vam savjetnici rado odgovoriti na sva Vaša pitanja i pomoći vam da pronađete najbolju opciju prema Vašim željama i interesima. Rezervirajte svoj termin za besplatne konzultacije putem linka. 

Povezane vijesti

Velika Britanija uvrstila Hrvatsku na zelenu listu...

Ranije ove godine Velika Britanija uvela je sustav kontrole naziva traffic light system koji svrstava zemlje u tri kategorije – zelenu, narančastu i crvenu. Ova je kategorizacija dio smjernica k...
16.07.2021 Vidi više

Ljetni jezični tečajevi u inozemstvu održat će se...

Trenutna pandemija u velikoj je mjeri utjecala na način na koji ljudi uče, rade i žive. Nedostatkom socijalnog kontakta mnogi su učenici izgubili osjećaj pripadnosti školskoj zajednici te motiv...
18.06.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka