Obavijest sudionicima Work and Travel USA i Internship USA programa

13.03.2020

Najava koju je State Department dao prošlog tjedna NEĆE utjecati na sudionike koji planiraju putovati nakon 11. svibnja.


Poštovani sudionici i sudionice programa razmjene, ponedjeljak, 16.3.: pišemo nastavno na obavijest koju smo objavili u petak, 13.3. s daljnjim novostima naših sponzorskih organizacija CIEE i InterExchange. Najava koju je State Department dao prošlog tjedna NEĆE utjecati na sudionike koji planiraju putovati nakon 11. svibnja. Naše sponzorske organizacije planiraju funkcionirati kao i obično ove sezone. Proces zapošljavanja se nastavlja, organiziraju se virtualni razgovori za posao, DS obrasci će se izdavati kao i obično. Veleposlanstva su najavila da će nakon kraja ožujka razgovori za vizu biti obavljeni prema planu. Pratit ćemo sve institucije koje su povezane s vašim sudjelovanjem u programu i odmah ćemo vas obavijestiti o svim promjenama.

Petak 13.3.: pišemo vam s najnovijim informacijama o programima razmjene: Work and Travel USA i Internship USA. Obavijest stiže iz Ureda za obrazovanje i kulturu (The Bureau of Educational and Cultural Affairs - ECA) State Departmenta u SAD-u i stigle su nam u zadnjih sat vremena.

Kao što znate, neke zemlje svijeta poduzimaju vrlo stroge mjere sprječavanja širenja koronavirusa (COVID-19). Neke od tih mjera uključuju zatvaranje granica za građane drugih zemalja.

U posljednjih sat vremena naši su partneri - sponzorske agencije u SAD-u objavili da je Ministarstvo za obrazovanje i kulturu (ECA) State Departmenta SAD pauzirao sve programe razmjene na 60 dana. To znači da smo pod utjecajem više sile. Naši partneri su nas uvjerili da rade na akcijskom planu i mjerama koje mogu umanjiti utjecaj ove odluke State Departmenta na studente koji planiraju stići u SAD prije 11. svibnja. U ovom trenutku ova mjera ne bi trebala utjecati na studente koji planiraju putovati nakon 11. svibnja 2020. godine.

Očekujemo daljnje detalje od naših partnera - sponzorskih agencija, State Departmenta i poslodavaca, a čim budemo dobili nove podatke, napisat ćemo vas i objaviti na našoj web stranici. Neprekidno pratimo situaciju, te smo dostupni putem e-maila na m.knezevic@integraledu.hr, skypea i/ili Whatsapp /Slack. Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam pišite.

#workandtravelusa #workandtravelamerika

Ključne riječi:
work and travel usa

Povezane vijesti

Nove informacije o izdavanju viza za Work and Trav...

Predsjednička proklamacija koja je stupila na snagu 22. lipnja 2020., a koja je onemogućila izdavanje J-1 viza potrebnih za odlazak na radni program, nije produžena te je ukinuta 31. ožujka ove godine...
02.04.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka