Nove informacije o izdavanju viza za Work and Travel program

02.04.2021

Pozitivan pomak za podnositelje zahtjeva za vize potrebne za odlazak na Work and Travel USA program.


Predsjednička proklamacija koja je stupila na snagu 22. lipnja 2020., a koja je onemogućila izdavanje J-1 viza potrebnih za odlazak na radni program, nije produžena te je ukinuta 31. ožujka ove godine.

Ured za prosvjetu i kulturu Ministarstva vanjskih poslova objavio je kako će podnositelji zahtjeva za vize, čiji razgovori i dalje nisu zakazani i obavljeni, biti prioritet u procesu obrade prijava. Također, svima onima kojima su zahtjevi za vizu prethodno odbijeni zbog tada aktualne proklamacije bit će omogućena ponovna prijava za vizu, ali uz ponovno plaćanje naknade. Nažalost, navedeno i dalje ne garantira da će veleposlanstvo biti u mogućnosti pravovremeno obaviti razgovore sa svim prijavljenima.

Imajte na umu da mnogi odjeli u američkim veleposlanstvima i konzulatima diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, još uvijek ne mogu raditi punim kapacitetom zbog pandemije COVID-19 te da su uvjeti, kao i tempo rada veleposlanstava, drugačiji u svakoj zemlji.

U cijelosti vam prenosimo objavu koju je na službenim stranicama objavio američki Travel State Government:

“Predsjednička proklamacija 10052, koja je privremeno obustavila ulazak određenih kategorija – H-1B, H-2B, L i J (za određene kategorije vezane uz programe razmjene) – u državu, istekla je 31. ožujka 2021.

Podnositelji zahtjeva za vize s kojima još nisu obavljeni ili zakazani razgovori bit će prioritet u procesu prijave i obrade, a odvijat će se u skladu s postojećim smjernicama za izdavanje vize. Podnositelji zahtjeva za vizu kojima je veza prethodno odbijena zbog ograničenja uzrokovanih proklamacijom, za izdavanje iste mogu se ponovno prijaviti podnošenjem nove prijave koja uključuje i novu naknadu.

Nastavak rutinskih usluga izdavanja viza, koje predstavljaju prioritet odmah nakon pružanja usluga građanima SAD-a, odvijat će se naknadno, u skladu sa smjernicama Ministarstva za siguran povratak naših zaposlenika u prostore Odjela. Američka veleposlanstva i konzulati nastavili su pružati hitne i kritične vizne usluge od ožujka 2020. te će ih i nastaviti pružati u mjeri u kojoj to, s obzirom na okolnosti, bude moguće. Kako se situacija vezana za pandemiju bude poboljšavala, tako ćemo i mi početi pružati sve više usluga, što će na kraju kulminirati potpunim povratkom na standardno izdavanje rutinskih usluga viza. Podnositelji zahtjeva svakako bi trebali provjeravati internetske stranice njima najbližeg američkog veleposlanstva ili konzulata kako bi bili informirani o uslugama koje su trenutno omogućene.”

Pratite i dalje obavijesti na web stranici i društvenim mrežama agencije IntegralEdu za pravovremene informacije o svim promjenama.

Ključne riječi:

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka