Top 10 places to see in New York City

15.12.2022


Vjerujemo da ste zauzeti obavezama na poslu ili fakultetu pa vam za motivaciju donosimo nove savjete za Work and Travel USA putovanja. Work and Travel se bliži i nije neobično zamišljati se na svim cool mjestima koje ćete posjetiti sljedeće ljeto! 😊

Prva lokacija bila je San Francisco, a danas vas vodimo u na najnaseljeniji grad u Sjedinjenim Američkim Državama – New York City

1. Ellis Island + Statue of Liberty

Nalaze se u južnom dijelu Manhattana i uz kombiniranu kartu možete doživjeti jedinstveno iskustvo koje uključuje vožnju trajektom do otoka, audio turu o njegovoj povijesti i imigrantima, kao i posjet Kipu slobode. Uz doplatu imate pristup kruni kipa do koje se dolazi penjanjem uz 400 stepenica.

2. Central Park

Vjerojatno najpoznatiji park na svijetu s više od 350 filmova koji su ovdje snimljeni. Central Park ima 1499,9 m² zelenila i mjesto je gdje se možete opustiti nakon napornog dana. Park je čudo, posebice kad shvatite da je takva priroda okružena nezamislivim brojem nebodera. Osim šetnje parkom, možete iznajmiti i bicikle za brže razgledavanje parka, čamce za vožnju jezerom ili otići u ribolov!

3. Hudson River Park

Najduži park uz obalu u cijeloj Americi koji se proteže  na otprilike 2 četvorna kilometra. Ovdje možete uživati u pričama o najpoznatijim gusarima u povijesti koji su se usidrili u luci, možete igrati golf, sjediti na travi ili voziti bicikl uz obalu.

4. Museum Mile

Smješten na 5th Avenue, jednoj od najpoznatijih ulica New Yorka, mjesto je gdje možete pronaći suvremenu umjetnost iz različitih dijelova povijesti. Obećajemo da nećete ostati razočarani, bez obzira na vaš umjetnički ukus.

5. The Metropolitan Museum

Osnovan 1870. godine, MET je jedan od najvećih muzeja u SAD-u koji okuplja umjetnine i artefakte stare preko 5000 godina. Ovdje možete vidjeti povijesne elemente ključne za cijelo čovječanstvo, od oružja iz Domovinskog rata, Drugog svjetskog rata, čak i egipatskih artefakata.

Također, za sve obožavatelje popularne serije Gossip Girl tu su nezaobilazne MET steps! 

6. Empire State Building

Godine 1931. bila je najviša zgrada na svijetu, visoka 381 metar i 102 kata. Neboder je jedna od glavnih atrakcija New Yorka – posjetitelji se penju na 86. kat sa staklenim podom i nevjerojatnim pogledom.

7. Brooklyn Bridge

Izgrađen 1883., Brooklyn Bridge je inženjersko čudo koje povezuje Manhattan i Brooklyn preko East Rivera. Zalazak i izlazak sunca najbolje su vrijeme za posjetit most, a nakon što ga prošetate cijelog u duljini od oko 2,6 km, možete svratiti u susjedstvo ispod mosta, u pizzu Juliana, koju smatraju najboljom pizzom u Americi.

8. Times Square

Grad je poznat po povijesti svjetlećih reklama jer je upravo tu 1904. postavljena prva reklama te vrste. Time Square sada je pokazni primjer reklamne industrije, a posjetitelje privlači zbog šarenih svjetala, lude energije i brojnih događanja na ulicama.

9. Chinatown

New York je vrlo raznolik u smislu kultura, a sukladno tome jedna od atrakcija je kineska četvrt. Na ulicama Broome, Mott i Grand pronaći ćete mjesta gdje možete jesti ukusne i autentične obroke, ali i otići na dobru masažu!

10. Memorial to the Victims of 9/11

Spomenik je izgrađen na ruševinama blizanaca koji su srušeni 9. rujna 2001., u znak sjećanja na žrtve tog napada. Umjesto tornjeva postavljena su dva umjetna slapa s vodom, a između njih smješten je Memorijalni muzej od zakrivljenog stakla. Oko slapova nalaze se brončane ploče na kojima su uklesana imena onih koji su u napadu izgubili živote.

Želite posjetiti New York? Prijavite se na Work and Travel USA program ovdje.
 

Ključne riječi:
work and travel usa

Povezane vijesti

Nove informacije o izdavanju viza za Work and Trav...

Predsjednička proklamacija koja je stupila na snagu 22. lipnja 2020., a koja je onemogućila izdavanje J-1 viza potrebnih za odlazak na radni program, nije produžena te je ukinuta 31. ožujka ove godine...
02.04.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka