Odgovori na često postavljena pitanja! | LJETNI JEZIČNI KAMPOVI ZA DJECU U INOZEMSTVU

03.02.2022

Tečajevi stranih jezika / ljetni kamp za djecu/ jezični tečajevi u inozemstvu / učenje stranih jezika u inozemstvu / ljetni kampovi za djecu – sve informacije o ljetnim jezičnim tečajevima na jednome mjestu!


Jezik se najbolje i najlakše uči u izvornom govornom području te u svakodnevnoj komunikaciji. Napredak koji djeca postignu u 2 do 4 tjedna provedena u ljetnom jezičnom kampu učeći strani jezik, jednak je onom napretku koji postignu u godinu dana učeći strani jezik u osnovnoj ili srednjoj školi. Uz usavršavanje jezika, tečajem stranog jezika u inozemstvu upoznat će djecu iz različitih kultura, sudjelovati u sportskim i umjetničkim aktivnostima, uživati u svojim hobijima, ali i iskusiti samostalnost i odgovornost.

Kako bismo vam olakšali odluku o slanju svoga djeteta na ljetni jezični tečaj u inozemstvu, izdvojili smo neka od najčešćih postavljanih pitanja.

Koja je razlika između tečaja stranog jezika/ljetnog jezičnog kampa u inozemstvu koji organizira agencija IntegralEdu i onih koje organizira škola?

Odabirom tečaja stranog jezika u inozemstvu s Integralom polaznici imaju priliku razmotriti širok izbor mogućnosti za različite destinacije, formate tečaja, lokacije, razdoblja, raspon cijena; sve  to zahvaljujući našoj partnerskoj mreži jezičnih centara diljem svijeta. Većina škola radi samo s jednim ili dva jezična centra u inozemstvu, što uvelike ograničava izbor.

Djeca iz cijele Hrvatske putuju na naše tečajeve stranih jezika i ljetne jezične kampove u inozemstvu, što je prilika za nova poznanstva i razvoj samostalnosti. Putujte avionom, a ne autobusom te, po želji, uz pratnju roditelja.

U koje doba godine se može putovati na tečaj stranog jezika u inozemstvu?

Polaznici najčešće biraju ljeto kao vrijeme kada će učiti novi jezik jer tada imaju najviše slobodnog vremena, međutim, tečajevi stranih jezika u inozemstvu za djecu održavaju se za vrijeme svih praznika – zimskih, ljetnih i proljetnih. Tečajevi stranih jezika za odrasle održavaju se tijekom cijele godine i, ovisno o predznanju stranog jezika, s njima mogu započeti na bilo koji ponedjeljak u godini.

Koliko košta tečaj stranog jezika u inozemstvu?

Cijena je određena trajanjem tečaja stranog jezika, odredištem i razdobljem. Drugi kriterij su uključene komponente – bilo da se radi samo o tečaju i smještaju, ili o punom paketu usluga kao što su putovanja, program izvannastavnih aktivnosti te zdravstveno osiguranje. Najniža cijena za tečaj stranog jezika u inozemstvu koji uključuje samo tečaj i smještaj iznosi 520€ za minimalni boravak od 2 tjedna. All-inclusive paketi počinju od 1300 € za 2 tjedna.
Plaćanje se može raspodijeliti u rate, s rokom za plaćanje punog iznosa do 6 tjedana prije polaska.

Trebam li imati odrađenu razinu predznanja ili pripreme?

Ne. Postoje različiti tečajevi stranih jezika u inozemstvu i za potpune početnike.

Kako se utvrđuje razina učenikova znanja jezika i raspodjela po grupama na ljetnom jezičnom kampu za djecu?

Većina organizacija za tečajeve stranih jezika provodi test na licu mjesta nakon dolaska učenika, koji uključuje pismeni i usmeni dio. Ovo je procjena gramatičkih i leksičkih vještina, izgovora te slobode korištenja jezika. Na temelju ovoga testa polaznici se grupiraju po sličnosti rezultata. Neke organizacije testiranje provode virutalno 2-3 tjedna prije polaska, a samo se usmeni razgovor održava na licu mjesta.

Mogu li produžiti boravak u ljetnom jezičnom kampu na licu mjesta?

Da, moguće je. U ovoj situaciji, preporučljivo je obavijestiti svog osobnog savjetnika u zadnjem tjednu vašeg tečaja stranog jezika u inozemstvu kako bi mogao/la organizirati nastavak tečaja i smještaj u jezičnom centru.

Koja je najbolja dob za putovanje na ljetni kamp/tečaj stranog jezika?

Najjednostavniji odgovor je – kada je polaznik za to spreman. Većina polaznika naših tečajeva stranih jezika imaju od 7 do 17 godina, ali postoje i tečajevi kako za petogodišnjake tako i za osamdesetpetogodišnjake. 

Koje je idealno trajanje tečaja stranog jezika?

To ovisi o polaznikovoj motivaciji, ciljevima i predznanju jezika. Ako je ovo prvi puta da polaznik ide na ovakav tečaj stranog jezika, ne preporučujemo da ide na više od 2 ili 3 tjedna. Ako je polaznik samostalniji, onda može ići i na duže tečajeve. Što je duži tečaj, to se intenzivnije povećava znanje stranog jezika.

Je li moguće uzeti dodatne individualne sate?

Neke škole i jezični centri nude mogućnost pojedinačnih aktivnosti. Možete zatražiti od svog osobnog savjetnika dodatne informacije i preporuke o tome koje individualne aktivnosti odabrati, koje su dostupne i pod kojim uvjetima se organiziraju.

Je li moguće putovati nekoliko puta na različite destinacije?

Da! Ne postoje ograničenja u broju putovanja, trajanju, odabiru jezika i raznolikosti tečajeva stranog jezika na koji polaznik ide.

Dobije li se na kraju tečaja stranog jezika potvrda o završenom tečaju i/ili stupnju znanja?

Sve jezične organizacije izdaju vlastite potvrde o poznavanju jezika, ali one su više neformalni dokaz vještina i nemaju snagu službenih dokumenata.

Postoje posebni specijalizirani tečajevi za pripremu ispita za utvrđene certifikate koji su potrebni i službeno priznati prilikom prijave na sveučilište ili posao, kao što su IELTS, TestDaf, DELE i drugi.

Kako biste odabrali idealan tečaj jezika u inozemstvu za svoje dijete, prvi korak je odabir jezika, a drugi odredišta iz snova vašega djeteta! Ako se i dalje dvoumite, sjetite se da u ljetnim jezičnim kampovima postoji sadržaj u kojem će svako dijete uživati. Pogrešan odabir ne postoji – lokacije ljetnih jezičnih kampova u inozemstvu nevjerojatne su, kao i njihovi programi, a vaše će dijete zasigurno biti veselo i ispunjeno.

Za pomoć oko odabira ljetnih jezičnih tečajeva, stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja! Kontaktirajte nas i dopustite nam da zajedno organiziramo vašem djetetu ispunjeno ljeto za pamćenje. Više informacija o ljetnim jezičnim tečajevima u inozemstvu pogledajte ovdje.

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka