Kako upisati studij u Americi?

02.11.2022

Najvažniji koraci su cjelovito informiranje i prijava na vrijeme!


​Posjeti naš virtualni event Study in USA 10.11. i saznaj sve informacije o najboljem obrazovnom sustavu na svijetu!

Akademski sustav SAD-a nudi prvoklasno obrazovanje, međunarodno priznate diplome, slobodu i fleksibilnost u odabiru usmjerenja i kurikula. Uz sedam od deset najboljih svjetskih sveučilišta, Amerika je dom globalnih tehnoloških tvrtki kao što su Google, Apple, Amazon, Tesla. Zemlja je prilika u punom smislu tih riječi.

SAD: prestižna sveučilišta, progresivno obrazovanje i neograničene mogućnosti za poslovno ostvaranje

  • Najpoželjnije odredište za više od milijun međunarodnih studenata.
  • Elitno obrazovanje s međunarodno priznatim diplomama – sedam od deset najboljih svjetskih sveučilišta nalazi se u SAD-u.
  • Sloboda i fleksibilnost pri kreiranju plana i programa studija.
  • Korištenje suvremenih tehnologije i inovacija u obrazovanju.
  • Kulturna raznolikost i bogat studentski život.
  • Brojne sportske aktivnosti, udruge i interesni klubovi.
  • Ogromni gradovi, kulturne znamenitosti, nevjerojatna priroda i nacionalni parkovi, glazba, kuhinja – Sjedinjene Američke Države prilagođene su svima, poduzetnicima, turistima, umjetnicima.
  • Dom nekih od najvećih tehnoloških tvrtki na svijetu, kao i poslovnih prilika u različitim područjima.

 

Uz jedan od najboljih obrazovnih sustava na svijetu, Sjedinjene Države dom su više od 5000 društvenih koledža i sveučilišta. Na našem virtualnom događaju možete upoznati 14 sveučilišta, a neka od njih su:

Arizona State University

Arizona State University jedno je od najmodernijih sveučilišta u Sjedinjenim Američkim Državama, vodeće u inovacijama, ispred MIT-a i Stanforda. ASU ima pet zasebnih kampusa, od kojih su četiri smještena u urbanom dijelu glavnoga grada Phoenixa. Neki od studenata koji su diplomirali na ovome sveučilištu ujedno su među prvima koji su započeli karijeru u korporacijama Silicon Valleyja. ASU programi među najboljima u zemlji – predavači uključuju dobitnike Nobelove i Pulitzerove nagrade te Fulbrightove stipendiste. Pored toga, ASU nudi više od 1000 studentskih udruga, od kojih je 140 namijenjeno međunarodnim studentima.

 

Pace University

Osnovano 1906., Pace University vodeće je privatno američko sveučilište s približno 13 000 studenata upisanih u više od 150 preddiplomskih, diplomskih i doktorskih programa. S jednim kampusom u srcu Wall Streeta i drugim u prekrasnom Westchesteru, ova institucija okuplja šest škola i fakulteta koji nude vrhunsko obrazovanje u području poslovanja, zdravstva, računarstva, obrazovanja, znanosti. Sveučilište Pace nudi jedan od najvećih programa stažiranja među obrazovnim institucijama u New Yorku s više od 1000 partnerskih tvrtki. Sveučilišni centar za karijeru uspješno razvija svoj jedinstveni program International Student Professional Readiness Education (INSPIRE) koji priprema studente za tržište rada.

 

Simmons University

Simmons University prestižno je privatno sveučilište smješteno u Bostonu, jednom od prosperitetnijih studentskih gradova u Sjedinjenim Američkim Državama. Grad privlači preko 250 000 studenata iz cijelog svijeta, što ga čini jednim od najuzbudljivijih mjesta za studentski život. Simmons nudi oko 60 preddiplomskih studija, uključujući 13 ubrzanih programa javne politike, komunikacija i inženjerstva. Simmons surađuje s elitnim sveučilištem Columbia, a studenti inženjerstva mogu završiti studij s diplomama na obje institucije.

 

University of Connecticut

Osnovano 1881. godine, University of Conneticut je među 25 najboljih državnih sveučilišta u SAD-u i spada u kategoriju najboljih istraživačkih akademskih institucija u zemlji. Više od 80 centara i instituta koje Conneticut ima dobiva 286 milijuna dolara godišnje za istraživanja. Više od 32 000 studenata bira između 115+ smjerova i 4000+ tečajeva u devet škola i fakulteta koji su dio UCONN-a. Nadimak ovog sveučilišta je i Public Ivy jer nudi kvalitetu obrazovanja sličnu onoj na Ivy League sveučilištima.

Glavni kampus nalazi se u Storrsu, na pola puta između Bostona i New Yorka. Četiri kampusa opremljena su modernim sadržajem te zajedno čine dinamičnu i multikulturalnu akademsku zajednicu s preko 32 000 međunarodnih studenata iz gotovo 90 zemalja.

Osim toga, sveučilište se ponosi svojim atletskim timom koji se natječe u prvoj ligi te iza sebe ima 23 osvojena državna prvenstva. Studenti se mogu priključiti u više od 700 studentskih udruga i organizacija te 25 međunarodnih grupa.

 

Informacije o ostalih 10 sveučilišta saznaj na Study in USA događaju! Prijavi se i ostvari svoj san o studiranju u Americi. Sudjelovanje je besplatno, potrebno je samo prijaviti se

Ključne riječi:
studij u inozemstvu

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka