Rane prijave - ključ uspješnog upisa na studij u inozemstvu

05.09.2023

Planiraš studij u inozemstvu? IntegralEdu tim je ovdje kako bi ti pomogao izgraditi uspješnu strategiju za najbolji odabir, prijavu i upis studija u inozemstvu!


Najbolje vrijeme za prijavu

Mnoga sveučilišta upise otvaraju dva puta godišnje, najčešće u veljači i rujnu, ali mnogi ne znaju da s prijavnim procesom treba krenuti i do nekoliko mjeseci ranije. Svaka institucija ima jedinstvene rokove pa se vrlo bitno dobro informirati o datumima prijave i upisa.

Rane prijave omogućuju ti lakši i bezbolniji upisni proces, više vremena za rad na motivacijskom pismu, raniji odgovor od sveučilišta, ali i više vremena da se posvetiš tekućim školskim obavezama, pripremama za maturu ili izvannastavnim aktivnostima. Ukoliko ti prijava na željeno sveučilište bude odbijena, ostaje ti i dovoljno vremena za istraživanje drugih studija i potencijalnu prijavu na iste.

Također, rana prijava ti omogućuje više vremena za planiranje troškova u zemlji u kojoj planiraš studij ili traženje smještaja što se na kraju može u pozitivnom smislu odraziti na tvoj budžet.

Upravo zbog svih tih razloga, preporučujemo krenuti s obrazovnim savjetovanjem već pri početku školske godine.


Zašto odabrati obrazovno savjetovanje

Upis studija u inozemstvu velika je i važna odluka, a ponekad se cijeli proces odabira i planiranja čini kompliciranim, zbog čega mnogi od te ideje odustanu. 

Za one koji ipak još ne znaju što žele studirati, osmišljen je proces individualne profesionalne orijentacije kako bi učenici lakše stvorili viziju svoje budućnosti.  

Obrazovni savjetnici s tobom analiziraju tvoje potrebe i ciljeve, pomažu ti odabrati najbolju obrazovnu instituciju prema tvojim potrebama, savjetuju te pri odabiru smjerova, ali ti nude i pomoć pri pripremi dokumentacije, savjete i informacije o stipendijama, financijskoj pomoći, jezičnim zahtjevima, pisanju motivacijskog pisma, procesu dobivanja studentske vize u destinacijama gdje je to potrebno, podsjećaju te na sve važne rokove i još mnogo toga.

Naši obrazovni savjetnici uz tebe su u svakom koraku ovog procesa, ali često ističu važnost rokova i pravovremenog početka procesa savjetovanja.


Važnost kvalitetnog motivacijskog pisma

Kvalitetno motivacijsko pismo često je presudan dio prijave za studij u inozemstvu. Motivacijsko pismo sveučilištu ne pokazuje samo tvoju motivaciju za studijem već i zašto si baš ti njihov idealan budući student.

Kako bismo ti olakšali taj korak, naši obrazovni savjetnici pripremili su radionicu motivacijskog pisma gdje se upoznaješ sa svim ključnim dijelovima koji će na najbolji mogući način prikazati sve tvoje kvalifikacije, iskustva i motivaciju te tvoja najvažnija postignuća koja su bitna za upis na studij. Za sve one koji postanu naši klijenti do 30.09. radionica je besplatna.


Iskustvo studija u inozemstvu iz prve ruke

Studij u inozemstvu odvažna je i nimalo laka odluka, a kako bismo našim klijentima omogućili da se uvjere da je to prava odluka za njih, svake godine organiziramo studijska putovanja odnosno posjete sveučilištima. Ovog puta vodimo te u Italiju i Nizozemsku gdje s našim obrazovnim savjetnicima možeš posjetiti sveučilišta, kampuse, gradove, upoznati studijske programe, profesore, studente i iskustiti kako izgleda studentski život iz prve ruke. Požuri s prijavom jer promotivna cijena vrijedi do 15. rujna. Više o samom planu putovanja možeš saznati ovdje.

Javi se za konzultacije s našim obrazovnim savjetnicima i započni s procesom prijave na studij u inozemstvu na vrijeme. Rezerviraj svoj termin ovdje.
 

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka