Ljetni kampovi za djecu - iskustvo koje potiče dječji rast i razvoj

11.12.2023


Ljetni kampovi za djecu pružaju bogato iskustvo koje djeci i mladima pomaže izgraditi kritičku i emocionalnu inteligenciju te međuljudske vještine koje će im koristiti tokom cijelog života -  u akademskim, karijernim, ali i osobnim pothvatima.

Iako aktivnosti poput umjetnosti i izrade različitih rukotvorina, sporta i aktivnosti na otvorenom pomažu ispuniti njihove dane fizičkim i psihičkim stimulacijama, djeca također imaju priliku upijati znanja i vještine u pet ključnih područja:


Vodstvo


Putem različitih aktivnosti, djeca uče kako izaći iz svoje zone udobnosti i preuzeti nove odgovornosti. Na primjer, mogu se dobrovoljno prijaviti da vode u aktivnost ili preuzeti aktivniju ulogu pomažući prijateljima ili drugoj djeci. Ove prilike na siguran ih način stavljaju u situacije u kojima djeca preuzimaju male rizike te vježbaju donošenje odluka, rješavanje problema i timsku koordinaciju čime stječu kvalitetne vještine vodstva. 


Suosjećanje


Zajednički život u bliskoj zajednici tijekom ljetnih jezičnih kampova potiče učenike na stvaranje bliskih veza. Djeca u kampovima često dijele sobu, sudjeluju u zajedničkim aktivnostima te su u interakcijama s vršnjacima koji dolaze iz različitih kultura i prilika. Upravo ih takav način suživota podučava razumijevanju i suosjećanju. Jednostavne prakse poput slušanja, rješavanja sukoba putem kompromisa te prihvaćanje različitosti i jedinstvenosti svake osobe imaju veliki značaj za izgradnju empatije.


Suradnja


Većina aktivnosti na ljetnim kampovima usmjerena je na timski rad. Djecu se potiče da prihvate različite perspektive, jasno komuniciraju svoje želje, mišljenja i potrebe te na taj način uče surađivati. I smisao za zajedništvo izgrađen kroz suradnju često vodi do trajnijih veza.


Ustrajnost


Ljetni jezični kampovi djecu često suočavaju s fizički ili emocionalno zahtjevnim aktivnostima poput učenja surfanja, glume u predstavi ili penjanja. Takav tip aktivnosti djecu gura izvan njihove zone komfora te gradi ustrajnost. Osoblje kampa često motivira polaznike da ustraju kroz poteškoće, usredotoče se na osobni rast i vježbaju samopouzdanje. 


Samopouzdanje


Uslijed zabave i slobode razvija se i samopouzdanje te vjera u vlastite sposobnosti. Isprobavanje novih stvari i postizanje postavljenih ciljeva, bez kritiziranja okoline, osnažuje mlade ljudi da odbace sumnju u sebe. Učenici često ove prakse nose kući i te nerijetko pristupaju životu s većim optimizmom i žarom. Pozitivno okruženje kampa omogućuje djeci da vježbaju i usavršavaju svoju emocionalnu inteligenciju i međuljudske vještine. Njegovanje vodstva, empatije, suradnje, ustrajnosti i povjerenja, priprema nove generacije da žive angažiran i svrhovit život. 

Ukoliko tražite načine na koje vaše dijete može provesti kvalitetno ljeto - družeći se, putujući i učeći nova znanja i vještine, na linku provjerite našu ponudu grupnih ili individualnih putovanja na ljetne jezične kampove koji će vašem djetetu zasigurno omogućiti iskustvo za pamćenje.

Često nam se javljaju roditelji koji nam kažu da njihova djeca već govore dobro engleski ili neki drugi strani jezik pa da im samo učenje stranog jezika nije potrebno. Zbog toga je bitno naglasiti da su kampovi koji se organiziraju u 2024. moderni kampovi koji osim učenja stranog jezika imaju i sociološku i interkulturalnu komponentu. Djeca će, učeći engleski, sudjelovati u brojnim izvannastavnim aktivnostima i doći u dodir s djecom iz cijelog svijeta. - Lea Šegotić, viša savjetnica za privatne srednje škole i jezične tečajeve u inozemstvu, IntegralEdu

Rezervirajte svoj termin za besplatne konzultacije ovdje i saznajte sve informacije i odgovore na pitanja o ljetnim jezičnim kampovima u inozemstvu.

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka