Iskustvo studiranja vani - što, gdje, kako?

03.03.2020

Dvoumiš se oko odlaska na studij u inozemstvo? Brine te odlazak u drugu državu, nova kultura i obrazovni sustav?


Zato smo upitali naše trenutne studente na inozemnim sveučilištima – zašto su se odlučili za studij vani, kako su sredili smještaj, što im je bilo najteže i još mnogo toga. Pročitaj u nastavku članka i uvjeri se da će odlazak na studij u inozemstvo biti tvoja najbolja odluka!

STUDIRAJ DRUGAČIJE

Karla Ramić, studentica Marketing Management - Digital Business Concepts na Fontys University of Applied Sciences odabrala je upravo ovaj studij jer nije pronašla ništa slično u Hrvatskoj. Iznimno je zadovoljna i kaže da je studij nadmašio njena očekivanja. Istaknula je prednosti kao što su "puno više prakse, opuštenija atmosfera, organiziranost sveučilišta". Za kraj, spomenula je da bez Integrala bi cijeli proces bio teži.

NOVE MOGUĆNOSTI

Svoje iskustvo je s nama podijelila i Anja Kokotović, koja trenutno studira na Dania Academy smjer Hospitality and Tourism Management. Najviše ju je potaknulo besplatno obrazovanje koje je dostupno u Danskoj za sve EU građane.

A ŠTO JE SA SMJEŠTAJEM?

Studentski smještaj ovisi od države do države. Većina sveučilišta mogu ponuditi vlastiti smještaj na kampusu, no kapaciteti u npr. Danskoj i Nizozemskoj su maleni. U tim zemljama učestala je praksa tražiti privatni smještaj, koji može ispasti i jeftiniji nego onaj na kampusu. U svakom slučaju, bitno je krenuti na vrijeme. Dio naših studenata je na kampusu, a dio njih je tražio smještaj putem agencija za nekretnine, Facebook grupa i drugih portala.

ŠTO JE BILO NAJTEŽE?

Okej, spomenuli smo ono dobro no na što se moraš pripremiti ako odlučiš upisati inozemni studij? Naši studenti su istaknuli sljedeće: „Prilagodba na novi način ocjenjivanja.“ - Dora Miketek, Coventry University „Napisati kvalitetno motivacijsko pismo.“ – Anja Kokotović, Dania Academy „Pronalazak smještaja.“ – Karla Ramić, Fontys UAS

ONO POZITIVNO ZA ISTAKNUTI

„Networking, putovanje, životna škola odgovornosti i svjetonazora, kulturno učenje.“ - Dora Miketek, Coventry University „Puno više prakse, opuštenija atmosfera, organiziranost sveučilišta.“ – Karla Ramić, Fontys UAS

Za kraj, Anamarija Šitum, studentica studija Exercise and Fitness Management na University of Portsmouth nam se pohvalila da su "zanimljiva predavanja, motivacija da naučiš i istražuješ što više o stvarima koje te zanimaju" najveći benefiti koje je do sad iskusila na ovom UK sveučilištu.

Fotografija s našem Xmas gatheringa od kud smo prikupili iskustva naših studenata

Zanima te studij u inozemstvu? Obrati nam se za besplatne konzultacije putem linka.

#studijuinozemstvu #kakoodabratifaks #iskustvostudiranjavani #iskustvostudiranjauinozemstvu #besplatnekonzultacije

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka