Znanje stečeno na Internship USA programu neprocjenjivo je! Pročitaj Klarino iskustvo

01.07.2022


Klara je ove godine otišla na Internship USA program u The Whiteface Club & Resort, Lake Placid, NY, a poslovi u kojima će se okušati spadaju u kategoriju International Business/Trade/Commerce. 

Tijekom trajanja Internship USA programa Klara će raditi kao Accounting Assistance i Restaurant Floor Manager – u nastavku pročitajte kakvi su njezini dojmovi zasad! Sudeći prema fotografiji koju nam je poslala, ima kolege za poželjeti. :)


Zašto si se odlučila za sudjelovanje na Internship USA programu? 

Odlučila sam se za sudjelovanje na Internship USA programu jer sam studentica američkog koledža. Željela sam dobiti dojam kako je to raditi u drugoj državi i svakodnevno ostvarivati komunikaciju na stranom jeziku. Bila sam svjesna da je taj način veliki izlaz iz komfor zone, ali sam skupila hrabrost i prijavila se.

Jesi li zadovoljna svojim poslodavcem? 

Prezadovoljna sam sa svojim poslodavcem. Izvlače najbolje iz mene, pretrpavaju me zadacima i situacijama iz kojim svakodnevno učim, a pritom paze da se u svakom trenutku osjećam zadovoljno. Iz svake situacije naučim nešto novo. U vrlo kratkom roku su zadobili povjerenje u mene i imam odličan odnos sa svim kolegama.

Misliš li da će ti ovo iskustvo pomoći u daljnjoj karijeri? 

Apsolutno, već sad vidim pozitivne stvari koje proizlaze iz iskustva koje dobivam radeći ovdje.

Kakvo kulturno iskustvo si doživjela? 

Redovno nakon posla odlazim u šetnje i uživam u prirodi. Ovaj dio Amerike je bogat prirodnim ljepotama pa preporučujem svima koji su ovdje na Internship USA programu da otkrivaju nova mjesta i borave na otvorenom.

Planiraš li putovati tijekom svojeg boravka u Americi?

 Vidjet ću, možda nešto sitno. Idući semestar mi kreće 1.9. pa nisam sigurna da ću imati dovoljno vremena. 

Što bi savjetovala studentima koji žele otići na Internship USA program? Imaš li kakvih savjeta? 

Savjetovala bih da prvo saznaju sve o mjestu u koje žele ići. Klima u Americi uvelike ovisi o tome koji dio posjećuješ. U ovom djelu Amerike je klima vrlo različita u usporedbi s klimom u Hrvatskoj. Iako je početak 6. mjeseca, neki dan je lepršao snijeg. Ljetni dani u globalu nisu vrući. Temperatura se kreće između 15 i 20 stupnjeva. To je jedina činjenica koja mi otežava jer ja zaista uživam u ljetu u Hrvatskoj i toplini dana.


Skupi hrabrosti i napravi značajan korak za razvoj svoje karijere. Odluči se za Internship USA program i kontaktiraj nas za više informacija!


 

Ključne riječi:
internship usa

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka