IntegralEdu predstavlja novo partnersko sveučilište: ESC Clermont Business School

08.02.2024

Predstavljamo novu vrhunsku poslovnu školu iz Francuske


ESC Clermont Business School sveučilište je osnovano još 1919. godine te je već od ranih dana prepoznato kao institucija koja nudi vrhunsko obrazovanje u području poslovanja. Moderan kampus sveučilišta smjestio se u samom centru grada Clermont-Ferrand, jednog od najstarijih francuskih gradova, u regiji Auvergne.

Akreditacije i rang liste

Sveučilište je danas među vodećim francuskim poslovnim školama te pripada Grandes Ecoles školama, odnosno pripada kategoriji elitnih institucija visokog obrazovanja u Francuskoj, koje su odvojene od, ali paralelne i često povezane s glavnim okvirom francuskog sustava javnih sveučilišta. Upisuju studente kroz iznimno konkurentan proces, a značajan broj njihovih diplomiranih studenata postiže sjajne rezultate i konkurira za najviše pozicije u poslovanju. 

Sveučilište ima akreditaciju AACSB koju dodjeljuje Association to Advance Collegiate Schools of Business, a poznata je u cijelom svijetu kao najdugovječniji, najpriznatiji oblik specijalizirane akreditacije koju ustanova i njeni poslovni programi mogu steći. Uključuje rigoroznu vanjsku reviziju misije škole, fakultetskih kvalifikacija, nastavnog plana i programa i sposobnosti pružanja programa najviše kvalitete.

ESC Clermont akreditiran je EFMD Bachelor je europskom akreditacijom koju izdaje EFMD s više od 200 akreditiranih programa u 36 zemalja. Akreditacija EFMD Bachelor ocjenjuje kvalitetu programa putem stručnog izvješća i revizije. Dobiva se ispunjavanjem određene razine zahtjeva u smislu brojnih standarda kao što su međunarodna otvorenost, odnosi s tvrtkama, pedagoška podrška i integracija pitanja društveno odgovornog poslovanja (CSR).

Škola je također akreditirana od strane AMBA-e, nepristranog tijela specijaliziranog za obrazovanje u području menadžmenta koje dodjeljuje akreditacije vrhunskim MBA programima koji pokazuju predanost održavanju standarda i poticanju inovacija u globalnom poslijediplomskom obrazovanju u području menadžmenta. Sveučilište je Financial Times rangirao kao 18 najbolje u Francuskoj te 67 najbolje na svijetu prema programu diplomskog studija menadžmenta.


Internacionalno okruženje


Sveučilište broji preko 2000 studenata od čega je čak 25% internacionalnih studenata koji su čak 60 različitih nacionalnosti. Škola ima razvijenu međunarodnu suradnju partnerstava i razmjena s poslovnim školama i tvrtkama diljem svijeta.


Školarina


Važno je spomenuti ESC Clermont nudi jednake cijene školarina za EU studente kao i za one koji dolaze izvan EU. Oni koji žele upisati preddiplomske studije trebat će izdvojiti 7900 eura, oni koji žele studirati na diplomskom studiju 10900 eura, dok specijalistički programi iznose 12950 eura. Sveučilište nudi i stipendije koje mogu umanjiti iznos školarine od 5% do 20%.


Programi Studija


ESC Clermont Business School nudi različite programe na preddiplomskog, diplomskog i specijalističkog studija. Fokusira se na područja kao što su menadžment, financije, marketing i slične. 

PREDDIPLOMSKI PROGRAMI:

  • Bachelor in International Management
  • Bachelor in Digital Communication & E-Commerce


DIPLOMSKI PROGRAMI:

  • Master in Management


SPECIJALISTIČKI PROGRAMI:

  • MSc – Master of Science Innovative Project Management (Work-Study Format)
  • MSc – Master of Science in Business Intelligence & Analytics
  • MSc – Master of Science in Corporate Finance and Fintech
  • MSc – Master of Science International Commerce & Digital Marketing
  • MSc – Master of Science Project Management
  • MSc – Master of Science Purchasing & Supply Chain Management
  • MSc – Master of Science Strategy & Design for the Anthropocene

 

 

Smještaj


Iako su cijene smještaja u Francuskoj visoke, sveučilište je za svoje studente osiguralo smještaje kapacitete u suradnji s partnerskom agencijom za nekretnine koja pomaže međunarodnim studentima pronaći povoljan smještaj u blizini kampusa. Prosječna stanarina je oko 450 eura mjesečno.

Profesionalne prilike i razvoj


Kao i mnoge poslovne škole, ESC Clermont Business School vjerojatno ima veoma jaku mrežu bivših studenata (alumnija), što je često vrlo korisno za trenutačne studente u smislu umrežavanja i profesionalnih prilika.

Za svoje studente sveučilište je omogućilo i konstantnu podršku u vidu profesionalnog razvoja i profesionalnih prilika putem CarrerLab-a gdje studenti imaju priliku učiti od stručnjaka u pojedinim područjima te razviti personalizirani profesionalni put. ESC Clermont 2014. stvorio je poslovni inkubator SquareLab. Inkubator je nastao kao podrška studentima poduzetnicima kao i voditeljima projekata te im pruža najbolje moguće okruženje za ispunjenje njihovih inovativnih ideja.

IntegralEdu je službeni upisni centar za ESC Clermont Business School te će naši obrazovni savjetnici svima zainteresiranima rado pružiti savjet, informaciju te pomoć i podršku u prijavnom procesu. Za više informacija slobodno nam se obratite ili rezervirajte svoj termin za besplatne konzultacije na linku.
 

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka