Individualni i grupni ljetni jezični kampovi - što odabrati?

11.01.2024

Ljetne škole stranih jezika u inozemstvu idealna su prilika za učenje jezika u stimulativnom okruženju, evo nekoliko savjeta kako odabrati najbolju opciju za vaše dijete


Tečajevi stranih jezika u inozemstvu nisu samo uzbudljiva avantura, već i jedinstvena prilika za stjecanjem znanja, korisnog iskustva i sklapanje novih prijateljstava.

Engleska, Francuska, Njemačka, Španjolska, Italija, Švicarska, SAD, Austrija, Malta, Irska - mogućnosti odabira jezika i destinacija su ogromne, a naša široka ponuda ljetnih jezičnih tečajeva u inozemstvu uključuje jezične centre koji nude odlično edukativno iskustvo za vas ili vaše dijete. Ipak, pitanje koje najčešće zabrinjava roditelje i djecu je koji format odabrati: individualni ili grupni polazak na jezični tečaj?

Individualni polasci

Individualno putovanje pruža veliku fleksibilnost u odabiru razdoblja, destinacije, mjesta, intenziteta i trajanja tečaja. Učenici imaju priliku birati između široke ponude odredišta u više od 20 zemalja, uz tečajeve od početne pa sve do napredne razine znanja jezika. Ponuđene su im i različite mogućnosti smještaja, poput obitelji domaćina, hostela ili hotela koje čine izbor još osobnijim.

Mogućnost kombiniranja učenja jezika s omiljenim sportom ili hobijem također dodatno obogaćuje program. Suživot i komunikacija isključivo na stranom jeziku s učenicima različitih nacionalnosti jamstvo je brzog i učinkovitog učenja novog jezika. Mladi ljudi imaju priliku uroniti u tipično školsko ili studentsko okruženje, gdje jezična komunikacija postaje neizbježan dio svakodnevnog života.
 

Grupni polasci


Grupna putovanja preporučuju se mlađim uzrastima ili učenicima na početnoj razini znanja stranog jezika ili pak onim učenicima čiji roditelji traže veću sigurnost pri putovanju u inozemstvo. Fiksno dvotjedno razdoblje ljeti pruža strukturirano i organizirano okruženje. S našim iskusnim pratiteljima putovanja koji brinu o 10 do 15 učenika po grupi i organiziranim grupnim transferom, briga za sigurnost i udobnost je svedena na minimum. Grupni polasci na ljetne kampove za djecu također nude i dodatni poticaj u učenju putem uzajamne podrške i motivacije, a raspored učenika prema znanju jezika i dobi osigurava personalizirani pristup učenju. Izleti, sportske, zabavne i kreativne aktivnosti dodatno obogaćuju boravak vaše djece u inozemstvu pružajući priliku za stjecanjem novih vještina, prijateljstava i iskustava.

Dakle, bilo da ste ljubitelj individualne avanture ili preferirate grupnu dinamiku, tečajevi jezika u inozemstvu osiguravaju odlično iskustvo. U konačnici, izbor između individualnog i grupnog putovanja ovisi o vašim preferencijama, vještinama i željama za jedinstvenim iskustvom učenja.
 

Ukoliko imate pitanja, tražite savjet ili preporuku, s povjerenjem se obratite našim savjetnicima i rezervirajte svoj termin za besplatno savjetovanje na linku.
 

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka