Dođi kao student, postani menadžer – Hotel and Tourism Management Institute

12.05.2021

Poznato je da je Švicarska glavna destinacija kad je u pitanju studij menadžmenta u hotelijerstvu, ugostiteljstvu, turizmu i srodnim granama.


Upoznaj HTMi

HTMi, institut za hotelijerstvo i turizam u Švicarskoj, cijenjeno je mjesto specijalizirano za pripremu studenata za menadžersku karijeru u globalnoj ugostiteljskoj industriji. Visokokvalitetni moderni kampus HTMi-a smješten je u okviru dva švicarska hotela te je prepoznat dio prekrasne UNESCO-ove biosfere kantona Luzern u Švicarskoj.

Institut ima pet centara za izvrsnost u različitim područjima, a to su:

  • Škola za međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu (The School of International Hotel and Tourism Management);

  • Međunarodni centar za ugostiteljstvo (The International Hospitality Research Centre);

  • Međunarodni centar za osposobljavanje za upravljanje događajima (The International Centre for Events Management Training);

  • Centar za upravljanje karijerom (The Centre for Career Management);

  • Centar za kulinarski menadžment (The Centre for Culinary Management).

Misija instituta: „Dođi kao student, postani menadžer“

Kako bi ostvarili svoju misiju, fokus HTMi-a je pružiti visokokvalitetno obrazovanje svim studentima, težiti izvrsnosti u svim područjima djelovanja instituta i održavanje standarda institucije koja prati i udovoljava suvremenim potrebama međunarodne hotelijersko-turističke industrije.

Predviđa se da će tijekom sljedećeg desetljeća hotelijerska i turistička industrija zadržati svoju poziciju najvećeg svjetskog poslodavca i pružatelja upravljačkih pozicija. Cilj instituta HTMi je pripremiti svoje studente za menadžersku karijeru u dinamičnoj i uzbudljivoj industriji kao što je ova. Svjetska mreža međunarodnih hotelskih tvrtki podržava HTMi te ga njihovi predstavnici redovito posjećuju radi zapošljavanja studenata. Upravo je to i jedan od razloga zbog kojega su njihovi diplomirani studenti na vodećim pozicijama u svjetskim hotelskim tvrtkama.

Centri za izvrsnost

Vizija HTMi instituta je postati vodeći svjetski institut za hotelijerstvo, a realizacija ove vizije povećana je stvaranjem pet centara za izvrsnost.

The School of International Hotel and Tourism Management

Škola za međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu pruža svim studentima visokokvalitetno obrazovanje, osposobljavanje i radnu praksu.

Studenti stječu diplome za obrazovanje i usavršavanje, nakon čega slijedi prvostupnička ili MBA diploma na sveučilištima s dugogodišnjom tradicijom izvrsnosti u obrazovanju, a svi programi su na engleskom jeziku.

Diplomu za završen preddiplomski studij potvrđuje i dodjeljuje Sveučilište Ulster, a za diplomski Sveučilište Edinburg Napier. HTMi je akreditiran i formalno priznat kao visokoškolska ustanova od EduQua, Švicarskog udruženja za sustave kvalitete i upravljanja (SQS) i Britanskog vijeća za akreditaciju (BAC). BAC je punopravni član Europskog udruženja za osiguravanje kvalitete (ENQA). Sve preddiplomski i diplomski programi akreditira Institut za ugostiteljstvo.

The International Hospitality Research Centre

HTMi-jev Međunarodni centar za istraživanje hotelijerstva u Švicarskoj jedinstven objekt tog tipa i izvrstan primjer razvijenosti ovoga instituta u području istraživanja i inovacija. Na HTMi-ju je istraživanje ključni dio svih tečajeva, a ima i vlastite međunarodne istraživačke časopise – Međunarodni časopis za ugostiteljstvo i turizam te Suvremena pitanja u ugostiteljstvu. Istraživanje je za njih ključni dio razvijanja analitičkih vještina studenata koje su ključne za izvrsno buduće upravljanje u međunarodnoj hotelijerskoj i turističkoj industriji.

The International Centre for Events Management Training

Centar za edukaciju o upravljanju događajima pruža svim studentima obuku iz različitih aspekata upravljanja hotelskim događanjima. Ovaj dio obrazovanja izrazito je važan zbog velikih prihoda i dobiti od događaja koji se održavaju u hotelskim kompleksima. U HTMi kampusu svakoga se semestra održava velik broj događaja na svim razinama, uključujući konferencije, vjenčanja i kulinarska događanja. Centar također organizira studentima rad na velikim međunarodnim događajima poput Olimpijskih igara.

The Centre for Culinary Management

Centar za kulinarski menadžment u Švicarskoj fokusira se na osposobljavanje učenika potrebnim vještinama i znanjem za rad u kuhinjskom okruženju, razvijanje recepata i rad u a la carte i banket restoranima te na kampusu. Posebna se pažnja posvećuje europskoj umjetnosti pečenja i slastičarstva, a Centar ima i vlastiti internetski kulinarski TV, kao i internetsku knjigu recepata, s brojnim primjerima izvrsnosti u kulinarstvu.

The Centre for Career Management

Centar za upravljanje karijerom povezan je sa svim glavnim međunarodnim hotelskim tvrtkama i povezuje studente širom svijeta. Centar organizira međunarodne događaje za zapošljavanje, putovanja za nagrađivane studente u vodeće hotelske centre širom svijeta, događaje za unaprjeđivanje vještina za traženje posla te podršku svim studentima. Uz to, za sve je studente organizirana praksa u Švicarskoj!

Želiš svoje obrazovanje nastaviti u Švicarskoj? Javi nam se.

Ključne riječi:

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka