Diplomski studij u inozemstvu: Smjerovima budućnosti lakše do buduće karijere

04.07.2023


Razmišljaš o diplomskom studiju u inozemstvu? Znamo da diplomski za tebe nije samo nastavak studentskog života već i želja za profesionalnim razvojem te praktičnim znanjem, zato smo izdvojili nekoliko globalno najpopularnijih i najzanimljivijih smjerova koji će ti olakšati odabir najbolje opcije za tebe i tvoju buduću karijeru.

Richmond, The American International University in London 

 

 

Osim što nudi dvojnu diplomu - britansku i američku, Richmond svojim studentima omogućuje odabir Internshipa kojeg također mogu odraditi ili u SAD-u ili u UK-u. 

Radi se o privatnom sveučilištu koje je smješteno na najnovijem, modernom kampusu u Londonu te se ponosi posebnim akademskim mentorstvom i promicanjem međunarodnih prilika.
Jedna od zanimljivosti Richmonda jest Liberal art podučavanje koje integrira znanje različitih područja – od filozofije, pisanja, znanosti, poslovanja, kreativnosti, komunikacija, digitalne budućnosti pa do međunarodnih odnosa, povijesti i psihologije.

Godišnja školarina iznosi 13,250 funti, ali Sveučilište nudi i nekoliko oblika stipendiranja.

Kad su u pitanju diplomski studiji, Richmond nudi sve od dobro znanih smjerova kao što su Marketing, HR i Entrepreneurship pa do sve popularnijih, nekonvencionalnih smjerova kao što su Film: Science Fiction & Fantasy, London to LA Spring Semester, Art History & Visual Culture te Luxury Brand Management.

Brunel University London 

 

Poznat po akademskoj izvrsnosti i velikom zadovoljstvu studenata, Brunel se također može pohvaliti obrazovanjem koje uključuje teorijsko znanje, metode samostalnog učenja, ali i mnoge „meke vještine“ koje su popularne kod brojnih poslodavaca. Mnogi programi na Sveučilištu Brunel uključuju praksu, stažiranje i projekte, na taj način pružajući studentima dragocjeno iskustvo u industriji prije nego što diplomiraju. 
 
Za sve studente koji dolaze iz EU, Brunel nudi i snižene cijene školarine koja iznosi 10 000 funti.

Brunel University London nudi i mnoge zanimljive smjerove na diplomskom studiju, a neki od najpoznatijih su International Relations sa dodatnim usmjerenjima na International Security i International Political Economy, HR Management, Art Psychoteraphy koji nudi široko znanje o tome kako pomoći s tegobama mentalnog i fizičkog zdravlja, Digital Games Theory and Design koji, osim što omogućuje studentima kritičko razumijevanje studija video-igara, nudi i praktično iskustvo kreiranja i dizajniranja igara te mnogima vrlo primamljiv smjer – Automotive and Motorsport Engineering koji omogućuje napredno znanje dizajniranja vozila, ali i ostalih ključnih faktora u toj industriji - poput liderstva, rizika i marketinga.

Universidad Europea - Real Madrid University School 

 

Svi oni koje zanimaju studiji sporta, uživat će na ovom madridskom sveučilištu. International Master in Sports Law, Sport Technologies and Digital Transformation, Football Coaching And Management i Sports Journalism and Communications samo su neki od zvučnih smjerova koji nude potpuno drugačije pristupe učenju i razvoju karijere u sportskoj industriji.

Osim njih, svakako valja izdvojiti i Sport Management MBA koji nudi studij na madridskom kampusu, ali i online te se nalazi u top 10 MBA studija sportskog menadžmenta u Europi. 
Ovaj program također nudi stalan i izravan kontakt sa sportskom industrijom i njezinim subjektima - međunarodnim nastavnim osobljem, gostujućim predavačima i raznim mogućnostima umrežavanja, a sve s ciljem unaprijeđenja profesionalnog razvoja studenata. 
Osim toga, studenti imaju priliku odraditi stručnu praksu u vrhunskim sportskim organizacijama diljem svijeta, uključujući Real Madrid C.F.

Trebaš pomoć pri odabiru diplomskog studija ili samo tražiš više informacija? Javi nam se za besplatne konzultacije!

Ključne riječi:
zanimljivosti

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka